Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Villa Gramà

Ogliastra

maks.  6   Gosta/Gostiju
85m²  stambena površina
3 spavaće sobe
1  Kupaonica
maks. 6  Gosta/Gostiju
85m²
3 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

17 puta dodano listi želja

Već više od 17 godina online


Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

17 puta dodano listi želja

Već više od 17 godina online



Opis

Četverosoban stan u Lotzorai, pet + jedan (visoko prizemlje).

Tri spavaće sobe, kuhinja s kuhinjom, kupaonica i natkrivena terasa.

Ovaj stan se nalazi u kući novije gradnje, pazilo se na detalje, udobnost. Spavaće sobe se nalaze u stražnjem dijelu apartmana i prostrane su, hladne (za vruće dane) i tihe. Dvokrevetna soba s bračnim krevetom ima balkon s pogledom na Supramonte.

Za odvajanje spavaćih soba od ostatka stana postoji mali hodnik koji vodi u kupaonicu s tušem, umivaonikom, WC-om i bideom. Kuhinja s pogledom na vrt bez problema može primiti šest osoba. Odatle možete izravno izaći na prostranu, natkrivenu terasu. Drvo "Olivastro" nudi hlad. Terasu je u tipičnom sardinskom stilu izgradio lokalni majstor. U vrtu se nalaze ležaljke za uživanje uz dobru knjigu. Iza kuće se nalazi i kamin te vrtne stolice. Ovaj apartman je idealan jer je praktičan za obitelj i nudi sve što je potrebno za vrhunski odmor.

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet
Spavaća soba 3
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci su dobrodošli Kućni ljubimci su dobrodošli
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
kamin kamin
balkon balkon
Mjesto za parkiranje Mjesto za parkiranje
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Plaža 1.5 km

1.5 km

Mogućnost kupovine 0.1 km

0.1 km

Restoran 0.5 km

0.5 km

Centar grada/mjesta 0.1 km

0.1 km

Zračna luka 6 km Tortolì-Arbatax

6 km

Kolodvor 3 km

3 km


Mjesto i položaj smještaja

Provincija Ogliastra je možda najmanje poznata, ali zato njezino podrijetlo vjerojatno ne seže u "neolitsko" doba, kada je stanovništvo bilo uglavnom na obali. Zbog gusarskih upada, stanovnici su bili prisiljeni naseliti se u unutrašnjost Sardinije, što je dovelo do prvih naselja koja danas odražavaju Ogliastru sa svojom stokom itd. Nalazi iz 2000. godine pr. kao što su "Mentir" i "Le domus de Janas" jasno pokazuju da su stanovnici ovog područja živjeli poganskim obredima itd. "Mentir" su velike stijene koje potječu iz kamenog doba i dosežu veličinu od 15m. Obično su glatki i samo nekoliko njih ima reprezentativne gravure "Dea Madre". Daljnji dokazi poganskih rituala su "Domus de Janas", koji su grobna mjesta uklesana u stijenu različitih oblika. Ima ih po cijeloj Sardiniji, kao iu Lotzoraiu gdje ih ima najmanje 15. Okruženje je također primjereno, jer se čini da su graditelji tražili mirno i spokojno mjesto. Snažni znakovi nuragičke epohe (Epoca nuragica) također se mogu pronaći na cijelom području Ogliastre, budući da ih na ovom području ima više od 200.

Od nuragija "Tholos" do "Tombe die Giganti" i "Pozzi e fonti sacre". Odabir mjesta gradnje nije prepušten slučaju, već je riječ o strateškoj poziciji. Dovoljno je ako mislimo na potrebne prolaze, izvore vode i sl. Tijekom VII stoljeća pr prije Krista Ogliastra je bila pod dominacijom Feničana iu III stoljeću Rimljana Rimljani su stvorili bolje uvjete za obalno stanovništvo, ali nisu uspjeli sa stanovništvom unutrašnjosti, jer ni oni nisu uspjeli umanjiti neprijateljstva prema pristigle populacije. Situacija u srednjem vijeku je manje jasna, jer je često dolazilo do političkih promjena koje su oblikovale ovo razdoblje prije 455. godine.

Prema nekim arheološkim istraživanjima, Lotzorai je bio naseljen već u brončano doba i naselili su ga Punici od šestog stoljeća, a zatim Rimljani. Izvorno ime datira iz 1117., kada je frakcija "Donigala" rođena 1930., tijekom španjolske okupacije; Lotzorai je bio integriran u feudalni sustav. Prema legendi ovo mjesto je dobilo ime po prvom stanovniku, zemljoradniku Lozoranusu. Drugi nalazi pokazuju da je pravo današnje selo "Ogliastra" bilo Donigala, u koje se stanovništvo povuklo kako bi se zaštitilo od invazije s mora, nastala su nova naselja kao što je "Cuccureddu" (najviša točka sela). U predgrađu Lotzoraisa, uz cestu za Tortoli, mogu se vidjeti preostale ruševine srednjovjekovnog dvorca "Medusa". Zapravo, oštro oko može razaznati više od ostataka vojne ispostave na vrhu brda koja štiti obližnju luku.

Dvorac je obavezna destinacija jer s ovog brda možete uživati u pogledu na "L'isolotto" i vapnenačke masivne planine u blizini Bauneisa. Jedna od mnogih legendi o ovom dvorcu kaže da je u njemu živjela i umrla kraljica. Još jedno arheološko nalazište koje svakako treba posjetiti je “Domus de Janas”. Ovo su kolektivne grobnice u stijenama koje se mogu posjetiti kao pravi domovi, nekoliko kilometara od Lotzorai-a duž državne ceste Lotzorai-Talana i 2300 m od domova koje nudi SardegnaHoliday. Posljednjih godina ovo mjesto je vrlo dobro njegovano, u smislu da su postavljene dobro označene staze koje vode do ovih grobnica Područje, uključujući plažu; je bogato arheološkim nalazima, jer ima nalaza, primjerice, iz nuragskog razdoblja, a nije rijetkost da se na morskom dnu pojave nalazi iz različitih razdoblja. Lotzorai ima prednost u blizini plaže, koja je jedna od najčišćih. Dovoljno je sjetiti se uvala i špilja Bauneija, kao što su Cala Sisine, Cala Luna, Cala Mariolu i Grotta del Fico (pripada Baunei i Dorgali), Grotta del Bue Marino. Lotzorai je na samoj plaži, ali ne smije se zanemariti "Supramonte" (planina) sa svojim pješačkim stazama do gore spomenutih uvala, duga, bijela, tanka pješčana plaža koja privlači brojne turiste. Plažu karakterizira kristalno čisto more i "živo" morsko dno. Iza plaže nalazi se rijetka borova šuma, koja vam omogućuje da uživate na svježem zraku u vrućim danima. LOtzorai ima različite plaže, koje ne odaju dojam gužve čak ni s velikim brojem posjetitelja.Ako se ipak želite smjestiti na mirno mjesto, to je moguće bez ikakvih problema, jer možete samo uzeti svoje stvari i izabrati pogodno mjesto, jer se radi o trgovini. Ovo nisu privatne plaže (koje mogu pripadati hotelima ili sl.), već besplatne plaže.

Nasuprot plaže (između Arbataxa i luke Santa Maria Navarrese) nalazi se L'isolotto, koji je na karti samo stijena u moru, ali za stanovnike Lotzoraisa i ljubitelje prirode predstavlja raj okružen kristalno čistim morem i fantastično morsko dno.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Planinarstvo/alpinistika
Biciklizam
golf
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
Snowboard vožnja
Surfanje
Ronjenje
Odbojka
Pješačenje/hodanje kao sport
Skijanje na vodi
Jahanje na talasima
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

dodatne informacije o cijeni najma:

Mogućnost najma posteljine: 10 eura po osobi na dan.

ostale informacije:

U talijanskom se ovaj izraz povezuje s izletima, jer se ova aktivnost uglavnom prakticira u planinama i sl., ostajući u bliskom kontaktu s prirodom. Brojni zaljubljenici svake godine dolaze na Sardiniju kako bi otkrili nove staze ili ponovno posjetili one poznate zbog njihove ljepote. Trekking se može prakticirati na različitim razinama težine, ali ipak vrijedi za sve razine: ozbiljnost i poštivanje ozbiljnosti ovog sporta, poštivanje prirode, životinje bez obavljanja štetnih aktivnosti neka su od pravila kako izletnici postati jedno s prirodom kako bi osjetili . Područje Bauneija jedno je od najprikladnijih područja za ovaj sport. Ovdje se nalaze mnogi putovi kojima su se nekada "koračili" pastiri, a danas ljubitelji prirode.Različiti putovi, svaki na svoj način zanimljiv, omogućuju amaterima i znalcima otkrivanje krajolika koji nedvojbeno imaju nepogrešivu ljepotu. Ovo je divlja priroda daleko od prometa i gradskog kaosa, gdje tišina desetljećima prošlosti ova mjesta su koristili pastiri i kroz pastirske kolibe itd. koje se mogu pronaći jasno govori kako su se organizirali i živjeli u to vrijeme dao značajan doprinos, zaštiti prirodu i ostavio je u tradicionalnom stanju. Stoga ćete otkriti mjesta gdje je priroda učinila jedinstven posao, a stoljetna stabla, rječice u stijenama, planinski vrhovi i kameni lukovi otkrit će vam "tajne" ovog krajolika. Preporučamo amaterima i poznavateljima koji ne poznaju područje da se pridruže turističkom vodiču koji će vas profesionalno odvesti do najljepših kutaka. Ne propustite ovu priliku da shvatite Sardiniju i zašto ovaj krajolik ima posebnu ulogu za stanovnike. Bernard Grimek je napisao: “U nadolazećim desetljećima i stoljećima čovječanstvo više neće posjećivati inovacije u tehnologiji itd., nego mjesta gdje su ljudi koje je Bog stvorio živjeli u miru. Zemlje koje su zaštitile ova mjesta blagoslovljene su i zavide im jer će privući brojne turiste. Priroda se ne može uspoređivati s građevinama uništenim u ratu jer se one, za razliku od prirode, mogu obnoviti.”


Raspoloživost

Plan zauzeća nije na raspolaganju. Molimo Vas pošaljite upit slobodnih perioda direktno najmodavcu.


1 evaluacija

Ukupna ocjena

4,8 od 5
4.8 Oprema
4.7 Cijena/učin
4.8 Servis
5.0 Položaj
4.8 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

srpanj 2009

Antony iz/od Parys

4,8
4.9 4.7 4.9 5 4.8
Prikaži njemački

Prekrasan odmor na Sardiniji

"Jako ljubazan vlasnik, jako lijep stan i okolina!"

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci

Okolica smještaja: New and beautiful apartment


kontakt

Tvrtka Annamaria
gospođa A. Cabras

gospođa A. Cabras

Kao i vi volimo putovati kao što volimo imati goste u našoj vili


ostale informacije

Broj objekta: 12740

Posljednje ažuriranje: 27.01.2022

Oglas je online od: 17 godina, 5 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/12740.htm


«Villa Gramà» je dobio ocjenu gosta 4.8 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 1 danih recenzija evaluaciju.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina