Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Ferienwohnung Zessin

Mecklenburg-Schwerin

maks.  10   Gosta/Gostiju
160m²  stambena površina
1 spavaća soba (+4)
3  Kupaonica
maks. 10  Gosta/Gostiju
160m²
1 spavaća soba (+4)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija


Opis

Ruralna prizemnica (slika 1) zanimljive povijesti, zaštićena zgrada, 1 samostojeći stan u prizemlju (80 m2), 1. katu (70 m2) s po 2 sobe, kuhinjom, hodnikom i kupaonicom (s dvije prozori), još jedna dodatna soba (max. 2 osobe) plus kupaonica (dva prozora), također na 1. katu, sve tri se mogu iznajmiti pojedinačno. Imajte na umu u planu zauzetosti da se crveno upisuje kao zauzeto samo ako su oba iznajmljena. Stoga pitajte ako je potrebno manje od 10 mjesta!

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
Dječji krevetić Dječji krevetić
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Plaža 80 km

80 km

Jezero 9 km

9 km

Skijaška uspinjača 20 km

20 km

Mogućnost kupovine 5 km

5 km

Restoran 5 km

5 km

Autobus 0.5 km

0.5 km

Zračna luka 100 km Hamburg

100 km

Kolodvor 0.2 km Jasnitz

0.2 km

Izlaz s autoceste 10 km Hagenow; Ludwigslust

10 km


Mjesto i položaj smještaja

Apartmani se nalaze u prizemlju i na 1. katu, a imamo i gostinjsku sobu s kupaonicom također na 1. katu. Sve se može iznajmiti zajedno ali i pojedinačno. U masivnoj šupi (vidi sliku) nalazi se umjetnička radionica (lončarstvo i slikanje) od 60m2 s izložbom slika i keramike, u kojoj su mogući tečajevi pod stručnim vodstvom za 15 eura po satu (po tečaju) s maksimalno 8 polaznika plus materijalni troškovi. Mogućnost zdravstvene gimnastike za umirovljenike pod stručnim vodstvom u velikom uređenom vrtu od 3.800 m2 te doručak ili večera u vrtu (ljetno polugodište). Tri jezerca (najveće 30 m) u uređenom vrtu i nesmetan pogled na polja i šumu iza kuće čine ugodnim boravak. Što se tiče životinja, držimo miroljubivu, staru njemačku ovčarku (Tosca vom Libellenteich), 31. svibnja 2022. imala je tri godine, tri simpatične umiljate mačke (Minka-Butchi, Tinka-Butchi i mala Berte-Butchi, koju smo također volim ime debele), vretenca, žabe i kornjače (europske barske kornjače). Zmije u i oko velikog ribnjaka, ježevi u vrtu, jeleni lopatari su u blizini, a ponekad ih možete promatrati i s prozora, šuma je bogata gljivama i bobičastim voćem, ima parking mjesta za automobile. Zvjezdano nebo je sjajno zbog nedostatka svjetlosnog zagađenja s pogledom bez oblaka. Dostupni teleskop i ogledalo za promatranje planeta i mjeseca. Čuvanje djece dostupno na sat. Njemački doručak (tost, maslac, džem, kobasica, sir, jaja, kafa), po želji, zatim i anglicizirani (jaja sa šunkom, vruća kobasica, tost, kafa ili čaj), također po umjerenoj cijeni (10 eura). Mali grad (80 stanovnika) u najvećem susjednom šumskom području u zapadnom Mecklenburgu, 25-30 minuta vožnje automobilom do dvorca Schwerin i zoološkog vrta Schwerin, idilično smješten između Ludwigslusta (cca. 7 min. vlakom) i Hagenow (cca. 10 min. .vlakom) . Dobra veza vlakom za Neustrelitz, Waren, Parchim, Hamburg, Berlin, Schwerin. Autocesta A 24, izlaz Ludwigslust/Schwerin ili Hagenow, otprilike 15 minuta vožnje automobilom. Baltičko more i Wismar (Svjetska baština) 65 km automobilom, Redefin pastuh pastuh 20 km, Ludwigslust dvorac i Natureum 15 km, Schwerin dvorac i zoološki vrt 30 km, Lewitz i Friedrichsmoor Hunting Lodge 15 km, Neustadt-Glewe srednjovjekovni dvorac 20 km daleko.
Popisane zgrade u selu: Šumarija Jasnitz, bivši restoran "Zur Eiche" (Haus Zessin s apartmanima za odmor, slika 1, neki od bivših posjetitelja ovog restorana bili su "slavne osobe", poput posljednjeg pruskog ministra predsjednika, nekih od naši posjetitelji već jesu ili još mogu biti).

Ovdje su boravile neke "dobro poznate" osobe (npr. proizvođač medicinske tehnologije Dieter Kuntz, Los Angeles, SAD, stručnjak za vilinske konjice i prijatelj Mitsubishija Mister Yuichi Hatto, Osaka, Japan, destilator rakije i planinar Kostadin Strankoff, Kremen, Pirin , Bugarska, "Fosil Hymenoptera Pope" i paleoentomolog prof. dr. Alexander Rasnitsyn, Moskva, Rusija, specijalist za fosile dvokrilaca prof. dr. Wieslaw Krzeminski, Kraków, Poljska, agent za nekretnine, obožavatelj Marka Twaina i Wagnera koji nije razumijevač Erich Panic, Rostock, Njemačka i mnogi drugi), brojne (sve do 1970-ih), naposljetku alkoholizirane i pijane posjetitelje nekadašnje gostionice "Zur Deutschen Eiche" ovdje ne treba poimenično spominjati zbog zaštite podataka i puke beskonačan broj nepoznatih i poznatih imena, naveden je. U zadnjih stotinjak godina ovdje u šumi Jasnitz jelene su lovili car Wilhelm I., ruski car Aleksandar III., veliki vojvoda Friedrich-Franz IV., posljednji pruski premijer i druga "velika imena". Ali ostavili su ih nekoliko koji su se namnožili! Kasnije je jedan ili drugi lovac i posjetitelj upucao koju kunu, ali o tome diskretno šutimo!


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
golf
Lov
Jahački sport
Plivanje
Let jedrilicom
Jedrenje
Skijanje
Snowboard vožnja
Pješačenje/hodanje kao sport
Skijanje na vodi
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 14:00
Čekiranje pri odlasku: 10:00
Akontacija: 20 % 4 tjedna prije dolaska
Ostatak plaćanja: prilikom dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

Ako pojedinac unajmi jedan od apartmana, cijena je 25,00 eura po danu, drugi 15,00 eura, svaka dodatna osoba (maksimalno još 2 po apartmanu) 10,00 eura plus 45,00 eura za završno čišćenje donjeg FW, 35,00 eura konačno čišćenje za gornji FW, za dodatnu gostinjsku sobu s kupaonicom ne naplaćujemo završno čišćenje.

Uvjeti poništenja:

  • Iznos Vašeg bukinga umanjen za pristojbu koja se odnosi na poništenje istog biće Vam vraćen tj. nadoknađen ako budete poništili tj. stornirali Vaš buking najkasnije 4 dana prije planiranog check-in datuma, I to do 12 sati u podne po srednjeeuropskom vremenu. Za slučaj poništenja koja bi uslijedila manje od 4 dana prije planiranog check-in datuma, nadoknada iznosi 50% od iznosa bukinga, s tim što se od nadoknade odbija cijena prvog noćenja i pristojba za poništenje tj. storniranje bukinga.

ostale informacije:

U kući je do 1970-ih bio restoran sa sobama za goste. U šumi Jasnitz ima jelena i jelena lopatara, nekada su bili mrki medvjedi, danas samo borovnice. Polarni medvjedi još nisu viđeni i zasad se ne očekuju do sljedećeg ledenog doba, koje dolazi unatoč trenutačnom globalnom zatopljenju. U jesen se ovamo okupe brojni berači gljiva, nekada dok je još radila gostionica u kući, a danas gosti naših apartmana te prijatelji i rodbina obitelji piju mnogo piljača. Orao štekavac, crna roda, šumska šljuka, gavran, mišar, a na uglavnom prirodnom vodotoku i vodomari razmnožavaju se i razmnožavaju u šumi Jasnitz. U vrtu lete vrste leptira lastin rep, admiral i velika kornjačevina, u ljeto 2020. i 2021. letjeli su i mnogi leptiri (invazija nakon masovnog razmnožavanja u Izraelu i mediteranskoj regiji, 2022. vjerojatno ne do sada), ima jelenjaka (rijetko na hrastovim stablima u svibnju/lipnju promatrana), držana (također prepoznatljiva samo po rupama za izleganje hrastova) i drvene kozliće u šumi (koje su nešto češće), guja i močvarna žaba, nekadašnja sibirska perunika i klupska mahovina (nažalost još nije ponovno pronađeno). Domaća lasta, kos, kućni vrabac, vrabac, čvorak, velika sjenica, plava sjenica, pevka, žuta pevka, kapa i čegrtuša, zeba i zelenka, riđovka i crna riđovka, pastirica, muharica sve rase u Haus Zessin iu vrtu 2020. /21 kao i golub grivnaš. Još prije nekoliko godina kod kuće smo imali do deset gnijezda martina. Onda ih je bilo sve manje i desetak godina ih je potpuno nestalo. Uzroci su svakako monokulture kukuruza i uljane repice, te uporaba insekticida u intenziviranoj poljoprivredi. U toplim ljetnim večerima vidite sve manje i manje šišmiša koji lete oko kuće, iako je nekadašnji popis željezničke stanice Jasnitz pretvoren u nastambu za šišmiše uz velike troškove nakon što je srušen. U močvarnom dijelu sredinom svibnja cvjetaju orhideje (širokolisne orhideje), na velikom ribnjaku (cca. 300m2) vretenac (povremeno), vretenac pljosnati trbušac, adonis i vrba (također vretenca), vretenac četverotočkasti , modrokrila vretenca i iznad nje povremeno lete crna roda, crveni zmaj i orao štekavac, vrijesak i ševa, vuga i gavran, samo su neki od njih. Ipak, u usporedbi s drugim regijama u Njemačkoj, još uvijek imamo zanimljivo i bogato prirodno okruženje, npr. B. najstarija duglazija u Mecklenburgu ili u našem vrtu praiskonska sekvoja ili druga botanička blaga, ali se suzdržavamo da ih sve nabrojimo. Možete ih sami otkriti. Moguće vođene prirodoslovne ture (zoologija, geologija). Promatranje dvojnih zvijezda nakon obilne šljivovice zajamčeno je i bez posjeta zvjezdarnici u vrtu, pa čak iu kući!

Upozorenje i oprez: mravlji lavovi!


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 06.02.2024


Apartman za odmor još ne postoji evaluacija

Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Predati evaluaciju
Predati evaluaciju
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kontakt

Tvrtka Ferienhaus Zessin-Jasnitz
obitelj S. Zessin

obitelj S. Zessin

Stanodavci su Dr. Wolfgang Zessin, fizičar i zoolog s izraženim interesima za geologiju/paleontologiju i povijest i Sigrid Zessin, školovana plesačica (Palucca), učiteljica umjetnosti i sporta, slika, izrađuje figurativnu keramiku i vodi umjetničku radionicu u kojoj se pod njihovim vodstvom može raditi keramika i slikanje Veliki uređeni vrt održava uglavnom sama. Oboje smo sretni zbog uglavnom netaknute prirode ovdje, volimo naše mačke i našeg još uvijek vrlo mladog starog njemačkog ovčara "Tosca vom Libellenteich", često imamo goste, volimo fotografirati, čitati i raditi, razbijati kamenje i voziti bicikle, plesati i igrajte stolni tenis i uživajte u šetnji vlastitim vrtom.


ostale informacije

Broj objekta: 19950

Posljednje ažuriranje: 06.02.2024

Oglas je online od: 16 godina, 5 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/19950.htm

Obitelj Sigrid und Dr. Wolfgang Zessin

Lange Str. 9

19230 Picher

0049(0) 01739370212

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina