Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Casa Lisa

Siebenbürgen/Transilvanija - blizu Sighisoare/Schäßburga

maks.  5   Gosta/Gostiju
80m²  stambena površina
2 spavaće sobe
1  Kupaonica
maks. 5  Gosta/Gostiju
80m²
2 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

100% Preporuka

14 puta dodano listi želja

Već više od 16 godina online


Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

100% Preporuka

14 puta dodano listi želja

Već više od 16 godina online



Opis

CASA LISA mala je bivša seoska kuća koju su sagradili transilvanijski Sasi prije otprilike 100 godina u uspavanom selu Cund/Reussdorf - blizu Sighisoare/Schässburga. Kuću je s ljubavlju renovirao vlasnik i pretvorio je u romantičnu kuću za odmor u seoskom stilu. Obnova je izvedena isključivo s lokalnim radnicima, koristeći se uglavnom ponovno korištenim starim materijalima i slijedeći tradicionalne zanatske metode.

CASA LISA nalazi se blizu ulaza u selo s pogledom na okolna brda, polja i šume. Lijepo imanje od cca 700 četvornih metara potpuno je ograđeno i proteže se do malog potoka na stražnjem kraju. U smjeru Dorfstrasse, drvena kapija štiti vas od znatiželjnih pogleda. U zatvorenom vrtu djeca će pronaći dovoljno prostora za igru i otkrivanje. Kuhinjski vrt stvoren je posebno za vas, gdje možete ubrati svježe povrće, začinsko bilje ili bobičasto voće ovisno o sezoni. Samo nekoliko koraka od kuće počinje pitomi brežuljkasti krajolik s listopadnim šumama, poljima, pašnjacima za ovce - čisti mir i priroda.

Do ulaza s južne strane vodi malo stubište kroz koje se ulazi u prvu prostoriju. Ovdje ćete pronaći potpuno opremljenu seosku kuhinju sa staklokeramičkom pločom za kuhanje, kombinacijom hladnjak/zamrzivač, sudoperom, ormarićima, itd. U prednjem dijelu kuće nalazi se spavaća soba, opremljena bračnim krevetom (180 x 200 cm s velikim madracem) i ormarić i krevetić. U susjedstvu je mali prostor za spavanje za djecu s krevetima na kat. Također iz kuhinje ulazite u malu, vrlo atraktivnu kupaonicu. Ovdje je umjesto pločica korišteno riječno kamenje, tu ćete pronaći tuš kabinu, WC i umivaonik.

Pored kupaonice stubište vodi do nekadašnje šupe koju smo preuredili u prostrani zimski vrt s blagovaonom i sofama.

Odavde ulazite izravno u zeleni vrt s vinovom lozom, voćkama, biljem itd.

Kuća se grije pomoću peći na drva koja osigurava dovoljno topline za spavaće sobe čak iu hladnim noćima. U dnevnom boravku se nalazi i kuhinjska peć na drva za grijanje, pečenje i kuhanje.

Vlasnik govori njemački i engleski i živi u istom selu - rado će odgovoriti na vaša pitanja i zahtjeve.

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Terasa Terasa
kamin kamin
Dječji krevetić Dječji krevetić
Mjesto za parkiranje Mjesto za parkiranje
Roštilj Roštilj
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Mogućnost kupovine 0.2 km

0.2 km

Restoran 0.8 km

0.8 km

Zračna luka 45 km Tirgu Mures

45 km

Kolodvor 12 km Dumbraveni

12 km

Izlaz s autoceste 35 km Tg Mures

35 km


Mjesto i položaj smještaja

Kuća se nalazi na Dorfstrasse kao jedna od posljednjih kuća na periferiji sela s prekrasnim, zatvorenim vanjskim prostorom s pogledom na zelene brežuljke i polja. Malo selo Reussdorf (rumunjski Cund) nalazi se u središtu Transilvanije u blizini srednjovjekovnog grada Sighisoare (25 km). Selo je oblikovano još uvijek sveprisutnom tradicijom i običajima transilvanijskih Sasa, koji su dominirali kulturom ovog područja više od 700 godina. Mnogi mještani govore njemački. Reussdorf je idealna baza za otkrivanje cijele Transilvanije: svi transilvanski gradovi mogu se posjetiti kao dio jednodnevnog izleta: Hermannstadt / Sibiu udaljen je približno 75 km, Schässburg / Sighisioara udaljen približno 28 km, Medias približno 29 km, Bistrita cca 150 km, Brasov / Braşov 125 km.

Cund/Reussdorf se posljednjih godina razvio u insajderski savjet u rumunjskom seoskom turizmu. Nekoliko malih kućica, elegantan restoran, mogućnost jahanja i vožnje biciklom, šetnje na magarcima i, iznad svega, vrlo izvorna i uglavnom gotovo netaknuta priroda pozivaju na planinarenje, opuštanje i uživanje.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
Brdski biciklizam
Jahački sport
Plivanje
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Akontacija: 25 %

dodatne informacije o cijeni najma:

Nadoplata po dodatnoj osobi u sezoni 10,00 €, inače 5,00 € / noć. 5% popusta od 8. noćenja. Minimalni period najma 5 noći

Dugoročni najam (minimalno 1 mjesec) moguć po akcijskim cijenama.

Uvjeti poništenja:

  • Polovina iznosa Vašeg bukinga umanjena za pristojbu koja se odnosi na poništenje tj. storniranje istog biće Vam vraćena tj. nadoknađena ako budete poništili tj. stornirali Vaš buking najkasnije 7 dana prije planiranog check-in datuma. Za poništenja koja će uslijediti manje od 7 dana prije planiranog check-in datuma neće biti nikakve nadoknade.

ostale informacije:

Dugoročni najam (1 mjesec +) moguć po akcijskim cijenama!


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 12.03.2024


4 evaluacije

Ukupna ocjena

5,0 od 5
5.0 Oprema
5.0 Cijena/učin
5.0 Servis
5.0 Položaj
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

listopad 2014

Kaya K. iz/od Dresden

5,0
5 5 5 5
Prikaži njemački

Lijepi dani

Casa Lisa je super sjajna kuća za odmor. Odmah nam se svidjelo ovdje u Cundu. Kuća ima veliku kuhinju s pripadajućom blagovaonom, lijepu spavaću sobu, zanimljivu kupaonicu, veliku terasu i prekrasan vrt zasađen začinskim biljem i povrćem. Ovdje smo se stvarno mogli opustiti, jer nije bilo interneta, mobilne telefonije i televizije. Mjesto odmora i opuštanja. Ovdje se osjećate kao da ste sletjeli u neko ranije vrijeme. Od susjeda smo čuli groktanje svinja, kokodakanje kokoši, navečer smo vidjeli i čuli stada ovaca sa zvonima oko vrata, psi u susjedstvu su lajali i međusobno komunicirali. Područje koje okružuje Cund je prekrasno s poljima kukuruza i krajolikom općenito. Navečer smo opet i opet vidjeli vrlo lijepe zalaske sunca.

Kad nam je trebalo mlijeka, odlazili smo kod jednog seljaka u selo, koji je navečer donosio mlijeko od krava, a tu smo dobivali i potrebno povrće. Trgovac je bio samo nekoliko koraka dalje.
Christian je ovdje stvorio mali raj. Vrlo je zainteresiran za svoje goste, a voli i popričati. Jednog dana posjetili smo ga i u njegovoj maloj trgovini u Sighisoari. Opremljen je prirodnim proizvodima i vrlo lijepo napravljen.
Jako nam se svidjelo.
Želimo mu još mnogo gostiju i puno sreće u njegovim projektima.
Kaja i Alik

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Kultura & obilasci, Romantični odmor

srpanj 2014

Kerry S. iz/od Winchester

5,0
5 5 5 5

Very relaxing

Casa Lisa is a well-maintained cottage in a very relaxing rural environment. Indeed, the route into the village of Cund involves a gorgeous 20-minute drive on rough roads/dirt tracks. The garden is lovely and our two-year-old loved the sandpit, paddling pool, next-door pig and haystack. We barbecued most nights and really enjoyed having every meal in the garden. We also lit a fire most nights. The produce left in the cottage by Christian (fruit juice, liqueur, jam and wine) was excellent. The local people are very friendly, and we enjoyed eggs brought round by a neighbour thanks to Christian's help, as well as a horse and cart ride. We ordered wonderful oven-baked bread, local cheese and raspberries from a neighbour.

There is very little to do in the village. There are two basic grocery stores, but no park or play area. There is also no mobile reception other than up the hill opposite. We enjoyed visiting nearby Sighisoara and Biertan.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Kultura & obilasci, Romantični odmor

lipanj 2014

Nikolaus S. iz/od Bingen am Rhein

5,0
5 5 5 5
Prikaži njemački

Predivno

Casa Lisa u Cundu je mjesto između sada i jučer, osamljeno u zelenom, slikovitom okruženju i još uvijek dobro povezano (Targ Mures, Sighisoara, Sibiu, Medias). Casa Lisa - dobro renovirana čvrsta mala saksonska kuća, uredno namještena sa svime što vam može zatrebati - iako to ne uključuje televiziju. Grije se centralno smještenim kaminom na drva, koji smo koristili samo jednu večer. Kupaonica: mala i funkcionalna - s tuš kabinom.
Kuhinja je središnja točka kuće s dobrim hladnjakom, keramičkom pločom za kuhanje s 2 ploče, velikim sudoperom i puno prostora za pohranu - velikodušno postavljena. Pećnica je zamijenjena tradicionalnim vanjskim štednjakom u susjednoj otvorenoj šupi. Loži se na drva. Koristili smo ga dva puta za variva i svidjelo nam se.
Vrhunac za nas bio je vrt na posjedu. Na raspolaganju su nam bile zelena salata, luk, češnjak, grašak, mrkva, mediteransko bilje i 3 različite vrste ribiza. Rotkvice su bile posijane, jagode su već bile ubrane. Bundeve su još rasle kao i grožđe. Novo zasađena su stabla trešnje i oraha.
Sam austrijski posjednik živi u Cundu. Iste večeri upoznao nas je sa susjedom Marcellom koja nam je prodala domaći umak od rajčice i jako dobar umak od patlidžana od rajčice. Mogli smo kupiti više namirnica u malom dućanu (Magazine mixt) dvije kuće niže. Vlasnik govori nešto njemački, što je olakšalo kupovinu. Mogli smo kupiti jako dobar domaći bijeli kruh od obitelji Varga u centru mjesta, kao i svježe kravlje mlijeko i kajmak. Puno nam je pomogla činjenica da cijela obitelj govori njemački.
U sklopu hotela nalazi se i visokokvalitetni restoran. Svaki dan se nudi set jelovnik. Njemački vlasnik je vrlo ljubitelj vina, što nam je odgovaralo. Dan prije našeg odlaska, osoblje nam je organiziralo lokalno prikupljene ljetne tartufe. Povezali ste nas s odmorom sljedećih nekoliko dana nakon povratka iz Cunda.
Sve u svemu odmor vrlo posebne vrste - naš najbolji odmor do sada.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Kultura & obilasci, Romantični odmor

lipanj 2014

Heike W. iz/od Neustadt/Wstr.

5,0
5 5 5 5
Prikaži njemački

kao i prije - samo udobnije!

U casa lisi osjećate prošlost. Olakšani udobnošću kuće i pripreme, uživali smo samo u najboljim aspektima ljetnog seoskog života: - miru, jednostavnosti, berbi povrća u vlastitom vrtu, mliječnim proizvodima od susjeda, otvorenoj vatri - pošteđeni "poliakrilnog kiča" i televizija - sve dirljivo jednostavno, stvarno i iskreno - dobar je osjećaj!

I u ovom mini-selu možete izaći jesti - čak i ono najbolje! Christian nam je dao dragocjene savjete (osim ukusnog domaćeg soka od jabuke) - npr. i za noćenje u Sibiu - hvala vam još jednom na tome! - Heike i Andreas

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Kultura & obilasci, Romantični odmor


kontakt

gospodin C. Harfmann

gospodin C. Harfmann

Pozdrav, ja sam Christian Harfmann, rođen sam u Austriji i živim u Rumunjskoj više od 10 godina. Ovdje vodim farmu organskog voća, utočište za magarce i organiziram izlete po mjeri za ljude koje zanima Rumunjska. Svoja iskustva i savjete za putovanja rado stavljam na raspolaganje svojim gostima iz cijelog svijeta.


Dalji smještaji od gospodin C. Harfmann


Drugi smještaji koji bi vam se također mogli svidjeti


ostale informacije

Broj objekta: 21971

Posljednje ažuriranje: 08.01.2024

Oglas je online od: 16 godina

URL: https://www.resido.hr/21971.htm


«Casa Lisa» je dobio ocjenu gosta 5 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 4 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina