Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Ferienhaus Am Bach 2-6 Per

Južni Harz

maks.  6   Gosta/Gostiju
120m²  stambena površina
4 spavaće sobe
1  Kupaonica
maks. 6  Gosta/Gostiju
120m²
4 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

18 puta dodano listi želja

Već više od 14 godina online


Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

18 puta dodano listi želja

Već više od 14 godina online



Opis

Dobrodošli u zeleno srce Njemačke, niski planinski lanac Kyffhäuser, južno od planina Harz u bivšem DDR-u.

Područje karakterizira raznolik kulturni krajolik, vedro sunčano vrijeme i malo padalina.

Na ovom prekrasnom području nalazi se naša autentična drvena kuća. To je bivša seoska kuća sa šarmantnim vrtom u dvorištu i nekoliko mjesta za sjedenje. Žubori potok s patkama i guskama koje se kupaju teče uz imanje i kroz selo.



Kuća je obnovljena sa stilom, moderna i udobna. Za dekor se pobrinuo umjetnik Duve van Boggelen. Unikatna umjetnička djela raznih umjetnika na zidovima iu obliku skulptura zrače posebno inspirativnom atmosferom u kući.

Stambeni dio u prizemlju sastoji se od dnevnog boravka, blagovaonice, kuhinje, hodnika i wc-a.

Nešto posebno je natkriveni ulazni prostor, gdje možete uživati u suncu od prve do zadnje zrake.



Stubište vodi do hodnika, kupaonice i 3 spavaće sobe na katu. Potkrovlje se ne koristi. Ukupno ima 120 m2 stambene površine. Pored samog stambenog prostora nalazi se i nekoliko pomoćnih zgrada.

Kuća se nalazi na parceli od cca 300 kvadrata. Sve u svemu, ima nostalgičnu auru koja vas vraća u dane vaše bake. Sačuvani su autentični elementi kao što su stari bazen za vodene igre i nekadašnji svinjac s koritom. Od staje izgrađena je natkrivena terasa s prolazom do potoka. U prostoru za sjedenje nalazi se mala terasa za večernje sunce.

Unutarnje dvorište nudi sigurno igralište za djecu i obitelji, na primjer, ugodan prostor za roštilj. Veliki dio posjeda je asfaltiran te se po potrebi može koristiti i kao parking za automobil.

WiFi je dostupan.

U kombinaciji s kućom "Blaue Sperling", grupe do 15 osoba (plus beba) ovdje mogu pronaći šarmantan smještaj za odmor.

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet
Spavaća soba 3
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
kamin kamin
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Mogućnost kupovine 0.3 km

0.3 km

Zračna luka 70 km Erfurt

70 km

Kolodvor 6 km Berga

6 km

Izlaz s autoceste 12 km Berga

12 km


Mjesto i položaj smještaja

Naša kuća nalazi se u mirnom selu Steinthaleben u četvrti Kyffhäuser. Manja sela u okolici su Kelbra, Bendeleben, Rottleben i Badra.

Veći gradovi udaljeni oko 15-30 minuta (autom) su Sondershausen, Bad Frankenhausen i Stolberg.

Zanimljivi gradovi poput Erfurta, Weimara i Leipziga nalaze se u radijusu od 1 sata. Unatoč udaljenosti, Dresden se može posjetiti u sklopu jednodnevnog izleta.

U blizini se nalaze mnoge zanimljive znamenitosti, od špilje Barbarossa do rezidencijalnog dvorca ili termalnog kupatila s regijom koja ima dugu povijest. Često je bila pozadina kao bojno polje za prinčeve i careve. O tome i danas svjedoči veliki broj kaštela. Krajolik ima mnogo sličnosti s područjima poput Morvana u Francuskoj. Brdovite, mješovite šume, raznolika vegetacija i puno starih pješačkih i planinarskih staza između sela i preko polja. Sela i gradovi vraćaju vas u prošlost sa svojim drvenim kućama i uskim ulicama. Steinthaleben je malo, upravljivo i autentično selo u prekrasnom parku prirode Kyffhäuser, gdje još uvijek možete osjetiti prošlost. Mjesto gdje bezbrojne kolotečine i pješčane staze nude avanturu uz voćnjake, brežuljke i potoke i gdje se noću možete ugodno odmoriti pod impresivnim zvjezdanim nebom.



Grad Steinthaleben (524 stanovnika) nalazi se na jugozapadnom rubu Parka prirode Kyffhäuser. Cijeli zapadni dio ovog malog, šumovitog niskog planinskog lanca pripada općini. Oko 518 hektara južno i zapadno od sela koristi se za poljoprivredu. Najviša kota u okrugu Steinthalleben je Kulpenberg na 473,4 m nadmorske visine. NN. Unatoč malom slivnom području Steinthalebena, razina opskrbe je dobra. U mjestu se nalazi mala samoposluga, dvije mesnice, gostionica "Grüner See" i slastičarnica s bistroom. Osim domaćeg sladoleda, u slastičarnici možete pojesti i dobar i jednostavan obrok. Srijedom u seoski restoran dolazi pekar. O točnim terminima možete se informirati u restoranu. Također možete kupiti kruh u supermarketu ako tamo stignete na vrijeme (do ). Mesar Wendorff ima i kiflice. Mogu se preporučiti mesni proizvodi i naresci iz mesnice. Osim ovih poduzetnika, koji su se specijalizirali za život ovdašnjih ljudi, u selu postoji i kovačnica (restauracija starih motornih traktora), Friesenhof, trgovina mineralima i draguljima te dobavljač lebdećih tronožaca.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Biciklizam
Lov
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
paragliding
Jahački sport
Plivanje
Surfanje
Tenis
Pješačenje/hodanje kao sport
Skijanje na vodi
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Kaucija: 100 €

dodatne informacije o cijeni najma:

Kratkoročne rezervacije po noćenju (do 30 dana prije dolaska) €75

Uvjeti poništenja:

  • Polovina iznosa Vašeg bukinga umanjena za pristojbu koja se odnosi na poništenje tj. storniranje istog biće Vam vraćena tj. nadoknađena ako budete poništili tj. stornirali Vaš buking najkasnije 7 dana prije planiranog check-in datuma. Za poništenja koja će uslijediti manje od 7 dana prije planiranog check-in datuma neće biti nikakve nadoknade.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 27.02.2024


5 evaluacije

Ukupna ocjena

4,6 od 5
4.6 Oprema
4.7 Cijena/učin
4.7 Servis
4.0 Položaj
4.7 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

svibanj 2022

Sebastian B. iz/od Krölpa

4,8
5 5 5 4 5
Prikaži njemački

Ugodan kratki odmor s prijateljima

Proveli smo vikend s prijateljima u kući za odmor, prekrasno imanje za obitelji, vrlo idilično i mirno, rado bismo se vratili.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci

listopad 2016

Alfred iz/od 23689 Techau

4,5
4 5 5 4
Prikaži njemački

Tjedan dana u malom selu u Tiringiji

Naš tjedan u ovoj prekrasnoj seoskoj kući bio je vrlo opuštajući. Kuća ima šarm i karakter. Možete započeti razne šetnje izravno iz kuće, promatrati mnoge vodene ptice (razne vrste pataka, gusaka i ronilaca, ždralova tijekom migracijskog razdoblja) u susjednom rezervoaru. U blizini se nalaze mnoge vrlo dobro pripremljene izložbe i muzeji za ljude koje zanima povijest. Automobilom se brzo stiže do lijepih gradića. Podrška gđe Pilz na licu mjesta bila je vrlo ljubazna i osobna. Ostali smo ovdje s 4 odrasle osobe, 1 malim djetetom i 1 psom i svi smo stvarno uživali. Raj za djecu s velikim dvorištem i puno igračaka unutra. Budemo li opet u okolici, vratit ćemo se ovamo.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci

ožujak 2011

Ilonkus iz/od enschede

4,8
5 4.5 5 4.5 4.9
Prikaži njemački

klasa!

uživali smo u boravku u vašoj vrlo lijepoj i udobnoj kući! područje je bilo vrlo lijepo i svidjele su nam se šetnje nacionalnim parkom 3 km dalje.
ako volite prirodu i kulturu, to je mjesto i kuća za preporuku! hvala na boravku!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Romantični odmor

Okolica smještaja: sehr schon!

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: relax und natur

Mogućnosti za kupovinu: etwas weiter, plus minus 20 minuten fahren gibt es mehrere moglichkeiten einkaufen zu machen.

prosinac 2010

namaste63 iz/od 46509 Xanten

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Prekrasan obrat godine 2010./2011. u snježnom selu

Nakon našeg prvog boravka u ljeto 2009. zimi smo upoznali Steinthalleben i okolicu.Nas četvero (2 para) uživali smo na prijelazu godine. Oduševljeni smo kućom jer je obnovljena s puno ljubavi i puno sitnih detalja (mnogo umjetnina). Osjećali smo se jako ugodno i bili smo jako zadovoljni smještajem i uslugom. To je mjesto gdje možete priroda, osama, rustikalnost jako nam se svidjela.U samoj kući nema čega nema i osjećate se jako ugodno! To nije bio naš posljednji boravak tamo i htjeli bismo preporučiti kuću drugima. Veliko hvala Kunsthausu DAVIDU - razgovor s iznajmljivačima, koji su nam i osobno bili na raspolaganju!!

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci, Romantični odmor

Okolica smještaja: Das Ferienhaus liegt in einem verschlafenen idyllischen kleinen Dorf an einem Bach-eine ganz ruhige Lage.Touristen sind wir im Ort nicht begegnet.Es dient wirklich zur Erholung! Wir haben einen wunderschönen Jahreswechsel in Steinthaleben verbracht!

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Wir sind durch tiefen Schnee zur Barbarossahöhle (eine interessante Besichtigung mit guter Führung)gewandert und in Rotleben urig in einem Restaurant eingekehrt.Die Wanderung zum Kyffhäuserdenkmal war u.a. ein Naturerlebnis und ist empfehlenswert.Bad Frankenhausen mit dem schiefen Kirchturm und Erfurt haben wir mit dem Auto besucht. Im Sommer kann man sicherlich ausgiebigere Wanderungen und Fahrradtouren machen und die Natur auf andere Art und Weise genießen. Das steht nochmal auf dem Programm.

Mogućnosti za kupovinu: Im Dorf selber gibt es einen Tante Emmaladen, in dem Grundnahrungsmittel zu kaufen sind (man kann dort Brötchen bestellen-sehr freundliche Bedienung).In Kelbra (mit dem Auto schnell zu erreichen)gibt es einen Pennymarkt, einen Getränkemarkt und Sondershausen und Bad Frankenhausen sind auch nicht weit entfernt.

kolovoz 2010

staudermann iz/od essen

3,7
3.9 4 3.8 2.5 3.9

Schönes stilvolles altes Haus in sehr ruhigem Dorf

Sehr schönes altes Haus in sehr ruhigem Dorf.
Das Haus sowie der Steingarten sind wirklich toll.
Für das alte, rustikale und gediegene Abmbiente nimmt man dann auch gern die niedrigen Türhöhen und die z.T. schiefen Böden in Kauf.
Der Ort ist sehr ruhig und abgelegen, kaum Tourismus.
Zum Wandern und für schöne Stunden am und im Haus gut geeignet, wer Action und Unterhaltung sucht ist hier fehl am Platz. Wir haben uns mit unseren beiden Kindern sehr wohl gefühlt und waren jeden Tag mit dem Auto unterwqegs.

Preporučeno za: Kultura & obilasci


kontakt

Tvrtka kunsthaus DAVIDU
gospodin D. Van Boggelen

gospodin D. Van Boggelen

Mi, Duve van Boggelen i Vincent Drost, ponosni smo vlasnici ove bivše seoske kuće u ovom fantastičnom okruženju od kolovoza 2008. Odmah nas se dojmila ugodna atmosfera koja zrači iz kuće i vrta. Tijekom pretvorbe pobrinuli smo se da što više detalja ostane u izvornom stanju. Radili smo s materijalom koji odgovara kući i stilu gradnje.


ostale informacije

Broj objekta: 31961

Posljednje ažuriranje: 22.03.2023

Oglas je online od: 14 godina, 6 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/31961.htm


«Ferienhaus Am Bach 2-6 Per» je dobio ocjenu gosta 4.6 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 5 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina