Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Kod Divljeg čovjeka

Dresden, Saska Švicarska, Meissen, Moritzburg

maks.  4   Gosta/Gostiju
50m²  stambena površina
2 spavaće sobe
1  Kupaonica
maks. 4  Gosta/Gostiju
50m²
2 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

69 puta dodano listi želja

Već više od 10 godina online


Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

69 puta dodano listi želja

Već više od 10 godina online



Opis

Stan

Stan je veličine oko 50 kvadrata, nalazi se u suterenu kuće i ima poseban ulaz. Kuhinja, dnevni boravak, spavaća soba i kupaonica s tuš/wc. Stan je na južnoj strani kuće, ali je ljeti još uvijek ugodno svježe. Mala terasa neposredno ispred natkrivena je balkonom, možete uživati u pogledu na kameni vrt, prekrasan prednji vrt s fontanom, travnjakom, ljuljačkom i velikim drvećem.

Kuhinja je opremljena blagovaonicom za 4 osobe (+ visoka stolica po potrebi), još je ugodnije sjediti u dnevnom boravku s foteljama i kaučem koji se može koristiti i kao kauč na razvlačenje za 2 osobe. TV i mali izbor knjiga doprinose opuštanju. Ovdje ćete također pronaći zasebnu radnu stanicu za svoje prijenosno računalo s izravnom internetskom vezom.

Svijetla spavaća soba ima bračni krevet, dovoljno prostora za odlaganje pronaći ćete u ormaru i komodi. Kupaonica ima tuš, WC i umivaonik, a može joj se pristupiti iz spavaće sobe.

Poseban ugođaj ovog malog stana proizlazi iz interakcije materijala i boja korištenih u uređenju interijera i opremanju. Mnogo drva (originalna vrata i ormari pažljivo obnovljeni gdje je to moguće), prozračna zidna boja, dobro promišljen dizajn i originalna umjetnička djela doprinose tome.

Mogućnost spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci nisu dozvoljeni Kućni ljubimci nisu dozvoljeni
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Dječji krevetić Dječji krevetić
Mjesto za parkiranje Mjesto za parkiranje
Djeca su dobrodošla Djeca su dobrodošla
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Mogućnost kupovine 0.2 km

0.2 km

Autobus 0.3 km

0.3 km

Zračna luka 7 km Dresden Klotzsche

7 km

Kolodvor 5 km Dresden Neustadt

5 km

Izlaz s autoceste 1 km Dresden Wilder Mann

1 km


Mjesto i položaj smještaja

Oko 300 m nakon izlaza s autoceste Wilder Mann, prema centru grada podno nekadašnjih vinograda Wilder Mann, skreće Schützenhofstrasse. pravo. (Inače, krajnja stanica tramvaja linije 3 i autobusna veza su na ovom križanju). Nakon još 200 m na Schützenhofstr. ti si već tamo. Usred velikog vrta imanja na obronku nalazi se renovirana kuća u vilhelminskom stilu, koja je zaštićena kao povijesni spomenik. Kod nas na periferiji, usred zelene četvrti Trachau / Wilder Mann, nemate osjećaj da ste u velikom gradu, iako možete biti u centru grada za nekoliko minuta vlakom na liniji 3 ili s 4 različite autobusne linije u Moritzburgu, u zračnoj luci, sveučilišnoj klinici ili u Elbeparku su. Do Saksonske Švicarske ili Meissen možete stići za pola sata S-Bahnom. Zračna luka Dresden-Klotzsche udaljena je 10 minuta vožnje automobilom. Tako dobro povezan i idealno polazište za vaš odmor! Čak i ako ste u Dresdenu poslovno, do svih odredišta možete doći brzo i jednostavno javnim prijevozom, biciklom ili automobilom.

Budući da Dresdenska vriština počinje iznad imanja, možete krenuti u prekrasne šetnje ili planinarenja u smjeru Moritzburga ili Radebeula (do vinograda) bez potrebe da se tamo vozite. Odredište kratkog pješačenja tada može biti restoran Spitzhaus, smješten iznad vinograda, odakle se pruža prekrasan pogled na cijelu dolinu Labe.

U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko supermarketa, trgovina zdrave hrane, liječnik i ljekarna, pekara, frizerski salon, itd. Možemo vam dati preporuke za razne restorane. Isto se, naravno, odnosi i na opsežnu kulturnu ponudu Dresdena! Grad i okolica

Dresden spaja prvoklasnu, iznimno široku paletu kulture i umjetnosti s nevjerojatno raznolikim, prekrasnim krajolikom u okolici. Gledan s padina Radebeuler ili Loschwitzer ili dvoraca Elbe, grad izgleda nježno i mirno uklopljen u široku dolinu Elbe s poznatim poplavnim nizinama Elbe, koje su srećom još uvijek nerazvijene. Siluetu grada oblikuju Frauenkirche, Rathausturm, Hofkirche i Kreuzkirche. Zanimljivi primjeri moderne arhitekture su Muzej vojne povijesti (Libeskind) ili Sinagoga. Semperova opera i Državne umjetničke zbirke uključujući Zeleni svod, brojne galerije (usput, također u Neustadtu!), ali i kina i kazališta, Njemački higijenski muzej i Dresdenski Zwinger pozivaju vas.

Potpuno drugačija atmosfera dočekuje vas u takozvanoj "scenskoj četvrti" Neustadta. Neustadt se naravno značajno promijenio kao rezultat preuređenja, ali atmosfera četvrti s posebnom individualnom karizmom ostala je do danas. Ovuda se najbolje kretati pješice, provlačiti se uskim uličicama, unutarnjim dvorištima s bezbrojnim malim pubovima, trgovinama, galerijama suvremene umjetnosti, klubovima sa živom glazbom, zaglaviti u nekoj od malih knjižara ili se diviti prekrasno obnovljenim stubištima. a navečer pogledati film u Schauburgu.

Naravno, biciklistička staza Elbe privlači pješake, bicikliste i klizače na svim vrstama kretanja, ali ljeti i s malim slastičarnicama, bezbrojnim biciklističkim barovima, pravom plažom s barovima i vrhuncem: filmske večeri na obalama rijeke. Elba točno u središtu ispred pozadine Brühlsche Terrasse. Aktivnim turistima također bi moglo biti zanimljivo biciklirati uz Elbu do Saske Švicarske ili do Meissen. Saska Švicarska je raj za planinarenje i penjanje različitih razina težine, a moguće su i lagane šetnje novoizgrađenom stazom "Malerweg". Tamo ćete pješačiti kroz mjesta koja su poznata od romantičarskih slikara kao što su , Carus (po kojem je sveučilišna bolnica dobila ime) ili Ludwig Richter.

Povijesna tura parobrodom na vesla također vas vodi pored dvoraca Elbe preko dvorca Pillnitz do Königsteina, Wehlena ili Bad Schandaua u Saskoj Švicarskoj.

Za 10 minuta vožnje automobilom (ili autobusom) možete doći do Moritzburga s lovačkom kućom Augusta Snažnog, Käthe-Kollwitz-Haus, dvorcem za fazane ili rezervatom divljači i prekrasnim krajolikom jezera, gdje se možete i kupati.

Dvorac Stolpen ili dvorac Hohnstein, dvorac Weesenstein, dvorac Meißner Albrechtsburg - ima ih previše da bi ih sve ovdje nabrojali. Sat vremena vožnje južno od Dresdena već ste usred Rudnih planina, kolijevke božićne tradicije. Dvorci kao što je Frauenstein, drvorezbarske radionice u Seifenu, pokazuju da su rudnici zanimljivi, ali i zimski sportovi! Brzo ste na padinama Altenberga ili Češke.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Planinarstvo/alpinistika
Biciklizam
Inlineskating/Koturaljkaški sport
Brdski biciklizam
Jahački sport
Plivanje
Ronjenje
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 16:00
Čekiranje pri odlasku: 10:00
Akontacija: 10 % prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: 2 tjedna prije dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

Minimalni boravak 2 dana, djeca do 3 godine besplatno,

od 7 dana 10% popusta na cijenu najma

Opasnost! Ručnici + posteljina mogu se dobiti za 10€ po osobi ili možete donijeti svoje.

Novo od 2019.: porez na smještaj od grada Dresdena 6% od najma po noćenju po osobi

Uvjeti poništenja:

Domaćin nije osigurao pravila otkazivanja.

ostale informacije:

iznajmljujem:

Domaćin govori njemački/engleski.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 11.01.2024


6 evaluacije

Ukupna ocjena

5,0 od 5
5.0 Oprema
5.0 Cijena/učin
5.0 Servis
5.0 Položaj
5.0 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

rujan 2020

Kristin S. iz/od 83679 Sachsenkam

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Vrlo preporučljivo!

Apartman je ukusno i udobno uređen te se nalazi u vrlo lijepom i mirnom dijelu Dresdna. Kontakt s vlasnikom je bio prijatan i informativan. Također nam se svidjelo što se tramvajom vrlo lako stiže do povijesnog centra, ali i do željezničkog kolodvora, jer su oba odredišta udaljena samo nekoliko minuta hoda. Cijena dnevne obiteljske karte u Dresdenu iznosi samo 10 €. Oduševljeni smo prekrasnim gradom i lijepim mogućnostima za izlete, poput obilaska Loschwitza.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci, Odmor za samce

ožujak 2016

M. J. iz/od Halle

5,0
5 5 5 5

voll zufrieden

Wir haben die Tage sehr genossen in Dresden. Diese Unterkunft kann ich nur weiterempfehlen. Sehr gemütlich, ruhig und uns hat es an nichts gefehlt. Ein Lob an unsere Gastgeber.
Wir kommen gern wieder.

Preporučeno za: Kultura & obilasci, Romantični odmor

travanj 2015

L. iz/od Dresden Wilder Mann

5,0
5 5 5 5

Stilvoll eingerichtete Ferienwohnung

Wir wurden von Herrn Grimmer sehr freundlich empfangen und haben den Aufenthalt in seiner Ferienwohnung genossen. Die Wohnung ist schön eingerichtet und gut ausgestattet. Herr Grimmer hat uns sogar ein Reisebett und eine Kinderstuhl für unseren einjährigen Sohn zur Verfügung gestellt. Wir haben ohne Probleme immer einen Parkplatz vor der Tür gefunden, ansonsten kommt man mit der Straßenbahnlinie 3 auch direkt in die Dresdner Altstadt. Bei gutem Wetter ist es bestimmt auch schön auf der Wiese im Vorgarten zu sitzen, nur leider hatte uns das Wetter einen Strich durch die Rechnung gemacht.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Kultura & obilasci

lipanj 2014

Yvonne iz/od Spenge

5,0
5 5 5 5 5

Kurzurlaub in Dresden

Super Wohnung, super Ausstattung, gute, ruhige Lage mit Verkehrsanbindung und Läden um die Ecke. Nette Vermieter, die freundlich und hilfsbereit aber nicht aufdringlich sind.

Preporučeno za: Odmor bez automobila, Kultura & obilasci, Romantični odmor

Okolica smještaja: Gepflegte, ruhige Wohngegend

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Altstadt, Neustadt und andere Sehenswürdigkeiten sind mit öffentlichen Verkehrmitteln zu erreichen. Die A4 ist nicht weit, so das man auch schnell im Elbsandsteingebirge oder in Tschechien ist.

Mogućnosti za kupovinu: Alles was man braucht ist fußläufig zu erreichen: Bäcker, Fleischer, Supermarkt etc.

svibanj 2014

veronika iz/od Berlin

5,0
5 5 5 5 5

Danke

Sehr schön

Preporučeno za: Kultura & obilasci

Okolica smještaja: schön

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: kultur

Mogućnosti za kupovinu: Aldi

travanj 2014

Chrischan37 iz/od Brandis

5,0
5 5 5 5 5

Ein kleiner Traum am Rande einer schönen Stadt

Wir habend die Ferienwohnung mit unseren beiden Kindern für ein paar ruhige Tage in Dresden genutzt und nur schöne Erinnerungen daran... (Nur die Zeit war viel zu schnell vorbei!)

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci, Romantični odmor

Okolica smještaja: Wunderschön gelegen, gut erreichbar (unweit der Autobahn aber ohne Lärm), die Straßenbahnhaltestelle in der Nähe...was will man mehr?!

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Alles was Dresden und Umgebung zu bieten hat...und bis Meißen und Bautzen ist es auch nicht weit!

Mogućnosti za kupovinu: Zwei Bäcker und ein Supermarkt in Laufdistanz (mehr haben wir nicht gebraucht)...

Odgovor iznajmljivača gospodin G. Grimmer:

.... es hat etwas gedauert, bis ich die Option der Rückantwort registriert habe: herzlichen Dank für den Eintrag!
A. Voigt


kontakt

gospodin G. Grimmer

gospodin G. Grimmer

ostale informacije

Ideje za odmor: Odmor u gradu

Broj objekta: 61094

Posljednje ažuriranje: 11.03.2024

Oglas je online od: 10 godina, 1 mjesec

URL: https://www.resido.hr/61094.htm


«Kod Divljeg čovjeka» je dobio ocjenu gosta 5 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 6 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina