Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Posto Tra Monti e Mare

Primorske Alpe, Ligurija, Rivijera cvijeća, Imperia, talijansko-francuska granična regija, dolina Ox

maks.  4   Gosta/Gostiju
27m²  stambena površina
1 spavaća soba
0  Kupaonica
maks. 4  Gosta/Gostiju
27m²
1 spavaća soba
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
Navedite datume putovanja za točne cijene

Posebno održiv Ova nekretnina zadovoljava 9 od 12 kriterija održivosti.

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija


Opis

***Pažnja CORONA-Vijesti / od 14. travnja 2023.: Više nema ograničenja putovanja niti zahtjeva za dokazima za Italiju, maske su obavezne samo u zdravstvenim ustanovama, samo oboljeli od Covida moraju se "samokontrolirati" 5 dana ( ograničite aktivnosti, maske su obavezne u zatvorenim prostorima u javnosti). ) slijedite. Mi smo od 15.feb. natrag za vas i Hardcoristi: Obratite pažnju na popust na hrskavost - bella Italia! ***
Iskoristite priliku sada: Održive ture, trekking, tečajevi ili samo noćenja u Posto Tra Monti e Mare! Tamo, 20 serpentina sjeverno od San Rema, između Sredozemnog mora i Primorskih Alpa, fraze kao što su alternativni život, samoodređenje, blagi turizam, usporavanje, slow food ili ekološka ekonomija postale su živa praksa. Na primjer, svatko tko je na alpskoj turi duž GTA od južnih vrhova od 3000 m do obale Sredozemnog mora ili trenutačno biciklira Ligurijskim Alpama na brdskom biciklu može se uvjeriti jednako kao i grupe ili pojedinačni putnici koji rezerviraju ture ili smještaj u spavaonici ili u ugodnoj kući za odmor prošli. Ili za kombinaciju svega navedenog: 3-dnevna radionica s malom turom bilja i kestena, kulturnim šetnjama tragovima partizana, vještica ili nomada, pohodom na tritisućnjake i, naravno, dovoljno slobodnih dana za zahtjevno, spojite godišnji odmor u blizini prirode u poticajnom okruženju.
Za naše posjetitelje, raspoređenih na 7 terasa, na raspolaganju su šarmantna ljetna kućica (na koju se ovdje odnosi kalendar zauzetosti), kamp s madracima za 12 osoba i mjesta za romantične šatore - ali budite oprezni: sve je na najjednostavnijem i najprirodnijem mjestu. razina, rustikalna, upravo takva kakva pripada zemlji, ljudima, Liguriji i smanjenoj potrošnji zemlje na 0,9 planeta. Jer to je također u središtu potreba gostiju naše kuće za odmor: doživjeti, planinariti i uživati u lokalnoj kulturi, ruralnom načinu života, pravim tradicijama lokalnog stanovništva i dinamici povijesti u sadašnjosti i budućnosti u vrlo praktičnom i klimatski neutralan način - izvan meditacije i znanja iz knjiga, sa sunčanim jedrima, vanjskim tuševima i kompostnim zahodima, uskoro s pravim magarcima, barem već s kokošima itd.: U Posto TMM-u, promijenite perspektive uz kompetentnu podršku, proširite horizonte s radost i ponesite sa sobom trajnu inspiraciju kući.
Vignai je oko 20 km sjeverno od San Rema na nadmorskoj visini od 800 m. Postoji mnogo načina da dođete do Posto TMM-a: ili iz Francuske preko Nice i San Rema do Baiarda (autobus iz San Rema) ili iz Genove/Savone do neposredno prije San Rema, odnosno do Taggie i odatle (moguće i autobusom) do Badalucca ili do križanja prema Monte Ceppu 2 km prije. Oni koji ne dolaze vlastitim automobilom (parkirna mjesta su dostupna niz ulicu) moraju nastaviti pješice, biciklom ili autostopom od Baiarda ili Badalucca ili najkasnije od križanja. Naravno, rado ćemo organizirati i uslugu preuzimanja uz odgovarajuću nadoplatu i ako naručite unaprijed.
Naša omiljena ruta do Vignaija dolazi iz Alpa i ide noćnim vlakom od 29 eura iz Frankfurta/M. do Milana (u međuvremenu se moraju koristiti druge noćne veze), zatim do Cunea i odatle povijesnom željeznicom Tenda preko istoimenog prijevoja u francusku dolinu Roya. Dolaskom u ranim poslijepodnevnim satima, penjemo se izravno iz La Briguea preko Crete du Rionard na talijansku stranu, noćimo u Rifugio Allavena (CAI) i stižemo sljedeći dan rano poslijepodne; alternativno, ako vremena ili kondicije nema dovoljno, nakon iskrcaja iz vlaka u Saorgeu ostajemo prespavati u Gite de Bergiron i idemo na cjelodnevno pješačenje odande do Vignaija sljedeći dan. Naravno, također možete doći do Vignaija izravno iz Cunea samo malim cestama - ali samo biciklom. Automobilom ili mopedom vijugali biste Direttissima sa sjevera preko Mondovi/Ceva, a zatim Garessio, Ormea, Pieve di Teco i Carpasio. Vignai pripada općini Baiardo (Bajardo) i nalazi se oko 9 km istočno od glavnog grada na granici okruga s općinom Badalucco (još oko 14 kilometara cestom). Naravno, do oba mjesta vode i raznolike pješačke staze koje kroz ovaj dražesni i prilično usamljeni krajolik vode za oko 2 sata svaka. Dolina Oxentina smatra se najljepšom i najoriginalnijom bočnom dolinom u argentinskom području i nema gotovo nikakvog prometa niti autobusne veze od Baiarda na zapadu do skretanja na pokrajinskoj cesti za Badalucco na istoku.
Moguće su bezbrojne poludnevne, cjelodnevne i višednevne ture u svim smjerovima: do plaže, do visokih planina, tragovima partizana i vještica, brigaških nomada, skvotera i suvremenih umjetnika, ali i lokalnog načina života, kuhanja i rukotvorina.

Mogućnost spavanja

Spavaća soba
dupli krevet (140x200 cm)
krevet na kat (90x200 cm)

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Vrt Vrt
Terasa Terasa
kamin kamin
Roštilj Roštilj
nije pogodno za invalidska kolica nije pogodno za invalidska kolica
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Mjesto i položaj smještaja

Sam Vignai nalazi se direktno na tzv. Sentiero Mountainbike, zahvaljujući crkvi Maria della Grazie, koju vrijedi vidjeti. Mjesto sada ima samo 5 stalnih stanovnika, koje naravno svi osobno poznajemo; inače je puno prazno ili se koristi samo privremeno. Naša pošta je sjeverno od rijetko korištene ceste, 10 minuta hoda uz strmu padinu, gdje sjedi na povijesnom raskrižju, gotovo kao neosvojiva tvrđava, kao neosvojiva tvrđava: La Croce.

Baiardo, glavni grad i prije rimskog doba mjesto štovanja keltskih druida, spektakularno je lijepo planinsko selo između neba i mora - zbog čega je sada postalo predmetom brojnih inicijativa za revitalizaciju kao što je godišnji druidski festival.

Badalucco na zapadu je naravno mnogo bolje povezan zbog svog položaja u glavnoj dolini i također nudi sve mogućnosti opskrbe od svih maloprodajnih trgovina do muzeja, pošta, banaka i barova do radionica i proizvođača.

U Taggiji već postoji sve što gradski stanovnik može poželjeti. I pripadajuća plaža Arma je atraktivna i jeftina.

Jedna od najšarmantnijih karakteristika regije je priroda sa svojim brojnim ljepotama, koja je dobro uređena za planinare i brdske bicikliste, a opet nije prenapučena; isto vrijedi i za bezbroj kulturnih znamenitosti.

Integracija u nacionalnu mrežu staza također je prvorazredna: veza s velikim križanjem Alpa od sjevera prema jugu (Grande Traversata delle Alpi/GTA), Via Alpina od Monaka do Trsta, ligurskom visinskom stazom na istoku (AVML), neke GR5 varijante od francuskih visokih planina do Mediterana (uključujući drevni pastirski put Via Marenco), mreža zanimljivih staza kroz prirodu o flori i fauni, uzorne i raznolike označene brdsko-biciklističke ture, ruta ludog vlaka kroz Roya do prolaza Tenda ili poznate Strada dell'Olio.

Kao dio 5-dnevnog izleta, možete krenuti na avanturističko putovanje do vrhova od 3000 m na sjeverozapadu, vraćajući se kroz legendarnu "Dolinu čudesa" (prapovijesni crteži na stijenama). Postoje vrijedni jednodnevni izleti u svim smjerovima: u Montalto Ligure u "Selo zaljubljenih"; do Entroterra di Imperia za ukusna degustacije vina; u znaku puža Slow Food pokreta na kulinarskoj turneji otkrivanja porijekla svjetski poznatog maslinovog ulja (Taggiasca); za masovnu kupovinu u "ljubičastom gradu" Taggia sa starim gradom s balkonima tipičnim za regiju; Jeftino kupanje u Sredozemnom moru do Arma di Taggia s prekrasnim, također zajedničkim plažama; duž Rivijere cvijeća (Riviera dei Fiori) do legendarnih botaničkih vrtova Villa Hanbury i grada kasina San Rema; Užitak penjanja po strmim zidovima ili osiguranim stazama; Rafting, paragliding, bungee jumping, ribolov, tradicije umjetnosti i obrta kao što su lokalne rezbarije od škriljevca Ardesio, triorijski kruh, pa čak i godišnji festival vještica u Triori.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Planinarstvo/alpinistika
Biciklizam
Brdski biciklizam
paragliding
Plivanje
Surfanje
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Akontacija: 90 € prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: prilikom dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

Ljetnikovac je uvijek dodijeljen na pune tjedne. Međutim, moguća su dnevna produljenja za 40 € po danu. Od sredine listopada vrijedi izvansezonska cijena za jesenske planinare, au rano proljeće hrskavi popust (uz minimalni boravak od samo 4 noći), kojim častimo žeđ za avanturom rustikalnijih naravi, jer kraći dani a hladnije noći nisu ništa na 800m u pulsu prirode, čak ni u Liguriji za prehladne goste. Niska cijena u protuvrijednosti od 33 € po danu, koja se ovdje automatski prikazuje, odnosi se upravo na ove tjedne posebnih ponuda. Redovna tjedna cijena je 264 €. Bez obzira na to, obično postoje nenajavljena slobodna mjesta za još radikalnije-rustikalne planinare u spavaonici ili u kampu: 16,50 € (ML) ili 7,70 € (ZP) po noći i osobi. Od 15. prosinca do 15. veljače obično je zatvoreno.

Uvjeti poništenja:

  • Als beiderseits verbindlich gilt das Ganze erst nach Eingang von 90 EUR Anzahlung (als AGRÖK-Mitgliedsbeitrag) spätestens 7 Tage vorher, die dann gutgeschrieben wird oder sich im Falle des Nichtantritts der vereinbarten Buchung in eine Storno-Gebühr (Vereinsspende) umwandelt. Der weitere Betrag ist spätestens am Anreisetag in bar fällig bzw. kontaktlos 3 Tage vorher zu überweisen (Wertstellungsdatum), sehr gern auch früher. Bei tatsächlich und amtlich wg. Corona über die Einschränkungen mit Stand vom 17.2.2021 hinaus noch verhängten etwaigen Urlaubsreise-, Besuchs- oder Beherbungsverboten tragen beide Parteien je die Hälfte der o.g. Stornierung. Alles andere evtl. schon Gezahlte gibt's natürlich in jedem Fall und zeitnah zurück.

ostale informacije:

Uglavnom, naši su gosti točno usred privatnog domaćinstva orijentiranog na samoodrživo bez sigurnosne mreže ili lažnog dna, na stari ligurski način (i u uvjetima 21. stoljeća). Slično hostelima za mlade, i mi smo se u okviru AGRÖK-a etablirali kao „udruga za promicanje agroekološkog razmišljanja, djelovanja i upravljanja diljem svijeta“, tako da gosti plaćaju članarinu ili donacije udruzi.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 09.03.2024


Kuća za odmor još ne postoji evaluacija

Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Predati evaluaciju
Predati evaluaciju
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kontakt

gospodin K. Jürgen

gospodin K. Jürgen

Najbolji način da nas kontaktirate je putem e-maila, jer je dostupnost putem telefona vrlo relativna.


ostale informacije

Broj objekta: 40266

Posljednje ažuriranje: 08.02.2024

Oglas je online od: 13 godina, 2 mjeseca

URL: https://www.resido.hr/40266.htm

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene

Posebno održiv Ova nekretnina zadovoljava 9 od 12 kriterija održivosti.

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina