Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Ferienwohnung Ogliastra

konstrukcija

maks.  5   Gosta/Gostiju
70m²  stambena površina
2 spavaće sobe
2  Kupaonica
maks. 5  Gosta/Gostiju
70m²
2 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija


Opis

Trosoban stan u Baunei za četiri osobe (2.kat).

Dvokrevetna soba, spavaća soba s dva odvojena kreveta, kuhinja s kuhinjom, kupaonica, veranda s pogledom.

Ovaj apartman je šarmantan trosobni apartman koji obitelji nudi miran odmor u romantičnoj atmosferi, daleko od masovnog turizma i blizu sardinijske tradicije.

Terasa je posebna jer je izgrađena u tipičnom sardinskom stilu: korišteno je drvo kestena. Postoji izravan pristup vrtu kroz terasu za uživanje u romantičnim, opuštajućim trenucima s obitelji i prijateljima. Velika kuhinja opremljena je svime što vam je potrebno za pripremu izvrsnih obroka. U kuhinji se nalazi stol za blagovanje (osim onog na verandi), TV, električni štednjak, mikrovalna pećnica, fotelje i sofe koje se mogu postaviti i vani. Kroz mali hodnik dolazi se do dvokrevetne sobe (sa dvokrevetnom sobom), gdje se možete dobro odmoriti i za vrućih dana. Malo dalje je druga spavaća soba za vašu djecu ili još jedan par. Na kraju je kupaonica s tušem, WC-om, bideom, umivaonikom obloženim sardinijskim granitom. U dvorištu se nalazi kamin i roštilj. Ovo je pravi izbor za odmor s obitelji i prijateljima.

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
jednokrevetna
Spavaća soba 2
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci su dobrodošli Kućni ljubimci su dobrodošli
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
kamin kamin
balkon balkon
Dječji krevetić Dječji krevetić
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Plaža 3.4 km

3.4 km

Mogućnost kupovine 0.2 km

0.2 km

Restoran 0.3 km

0.3 km

Autobus 0.15 km

0.15 km

Zračna luka 14 km Tortolì-Arbatax

14 km

Kolodvor 4 km

4 km


Mjesto i položaj smještaja

Provincija Ogliastra je možda najmanje poznata, ali zato njezino podrijetlo vjerojatno ne seže u "neolitsko" doba, kada je stanovništvo bilo uglavnom na obali. Zbog gusarskih upada, stanovnici su bili prisiljeni naseliti se u unutrašnjost Sardinije, što je dovelo do prvih naselja koja danas odražavaju Ogliastru sa svojom stokom itd. Nalazi iz 2000. godine pr.n.e. kao što su "Mentir" i "Le domus de Janas" jasno pokazuju da su stanovnici ovog područja živjeli poganskim obredima itd. "Mentir" su velike stijene koje potječu iz kamenog doba i dosežu veličinu od 15m. Obično su glatki i samo nekoliko njih ima reprezentativne gravure "Dea Madre". Daljnji dokazi poganskih rituala su "Domus de Janas", koji su grobna mjesta uklesana u stijenu različitih oblika. Ima ih po cijeloj Sardiniji, kao iu Lotzoraiu gdje ih ima najmanje 15. Okruženje je također primjereno, jer se čini da su graditelji tražili mirno i spokojno mjesto. Snažni znakovi nuragičke epohe (Epoca nuragica) također se mogu pronaći na cijelom području Ogliastre, budući da ih na ovom području ima više od 200.

Od nuragija "Tholos" do "Tombe die Giganti" i "Pozzi e fonti sacre". Odabir mjesta gradnje nije prepušten slučaju, već je riječ o strateškoj poziciji. Dovoljno je ako mislimo na potrebne prolaze, izvore vode i sl. Tijekom VII stoljeća pr Kr. Ogliastra je bila pod dominacijom Feničana, au III. stoljeću Rimljana. Baunei je malo turističko mjesto na istočnoj obali Sardinije, 14 km od Arbataxa i 150 km od Olbie i Cagliarija. Ovo mjesto nalazi se na vrhu planine i pruža pogled na Gennargentu (planinu) i zaljev je bez sumnje jedno od rijetkih mjesta s kojih se pruža prekrasan pogled na more i planine dok se družite s prijateljima lijepa večer je pravi izbor ako želite upoznati tipične umjetničke, arheološke, antropološke aspekte tijekom svog boravka na Sardiniji. Ne morate bez mora ili planina s mogućnostima izleta do uvala Cala Goloritze i Cala Sisine. Jedini način da do njih dođete pješice su staze preko planina (Supramonte).Baunei ima 220 četvornih metara i prošaran je dolinama koje presijecaju potočići "kodule". One završavaju u moru 40 km duge obale i miješaju se s kristalno čistom unutrašnjošću zaljeva Orosei, uvale Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Goloritze Cala Biriala i Cala Sisine se zbližavaju i čine obalu s bedemom i vapnenačke litice jedna od vapnenačkih stijena dominira onom najljepšom, izmjenjujući se s liticama, klancima, špiljama. U stražnjem dijelu ove obale nalazi se visoravan Golgo, s gustom vegetacijom tipičnom za mediteransko područje, koja uokviruje crkvu San Pietro (datira iz 1520.), ponor Su Sterru (jedan od najdubljih u Europi), "Nuragi" (u dobrom stanju) i "Piscinas" (prirodna cisterna za kišnicu) Odatle vode prekrasne pješačke staze koje vode do navedenih uvala. Riječ je o malim plažama koje su tijekom vremena formirali valovi. Svake godine stotine turista u pratnji profesionalnih turističkih vodiča obilaze krajolik prošlog vremena i uživaju na putu do Santa Marije nailazeći na "ulaz" u još jedan prirodni spektakl nazvan "Pedra Longa". Ova planina, također nazvana "Agugliastra", visoka je oko 128 m i dio je vapnenačke visoravni Bauneis i proteže se velikim područjem od Santa Maria Navarrese do sjevernog zaljeva Cala Luna. Posebnost kod nje je privlačnost za ljubitelje planinarenja i penjanja.Pedra Longa i Punta Giradili spadaju među najatraktivnije penjačke zidove u Europi i samo čekaju da se popnu te su vrlo popularne kod ljubitelja penjanja. . Zvali su ove planine "Villaggio Gallice" i "Creuza de Má". Ovo je također atraktivan sport za neiskusne penjače zbog pripremljenih smjerova.

U Bauneiju možete sudjelovati u raznim svečanostima s procesijama u nošnjama, crkvenim službama, u crkvi San Nicola (zaštitnik sela) ili drugim crkvama (San Lussorio, Santa Lucia, San Pietro e Santa Maria) u ruralnom području.

Događaj koji ne smijete propustiti je otvaranje povijesnih kuća Bauneis. Ovom prigodom pod nazivom "Cortes Apertas" predstavljaju se stari zanati i specijaliteti. Imat ćete priliku prošetati povijesno starim ulicama Bauneisa, promatrajući tipična jela, tipičnu odjeću i kuće iz prošlih vremena, uključujući drevne zanate kao što su kovački zanat, pripremanje kruha (Pistoccu - tipični pastirski kruh; Turedda - kruh od krumpira) i culurgiones (sardinijske okruglice). Također je moguće promatrati pripremu tipičnog peciva “Su Confetti” koje se i danas radi za vjenčanja. Posebna je i obrada tipičnog sardinijskog sklopivog noža (S`arrasoa) Prikazane profesije popraćene su pjesmama, plesovima u narodnim nošnjama itd. Neposredno uz crkvu može se posjetiti i muzej folklora.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Planinarstvo/alpinistika
Biciklizam
Lov
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
paragliding
Jahački sport
Plivanje
Snowboard vožnja
Ronjenje
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

dodatne informacije o cijeni najma:

Mogućnost najma posteljine: 10 eura po osobi promjena.

ostale informacije:

Trekking je jedan od sportova koji se najviše prakticira na Sardiniji te u Ogliastri i Barbagii. Posebna morfologija teritorija omogućuje amaterima i stručnjacima bavljenje ovim sportom tijekom cijele godine. Poznaje značenje riječi "trekking": to je engleski izraz za hodanje ili lagano hodanje.

U talijanskom se ovaj izraz povezuje s izletima, jer se ova aktivnost uglavnom prakticira u planinama i sl., ostajući u bliskom kontaktu s prirodom. Brojni zaljubljenici svake godine dolaze na Sardiniju kako bi otkrili nove staze ili ponovno posjetili one poznate zbog njihove ljepote. Trekking se može prakticirati na različitim razinama težine, ali ipak vrijedi za sve razine: ozbiljnost i poštivanje ozbiljnosti ovog sporta, poštivanje prirode, životinje bez obavljanja štetnih aktivnosti neka su od pravila kako izletnici postati jedno s prirodom kako bi osjetili . Područje Bauneija jedno je od najprikladnijih područja za ovaj sport. Ovdje se nalaze mnogi putovi kojima su se nekada "koračili" pastiri, a danas ljubitelji prirode.Različiti putovi, svaki na svoj način zanimljiv, omogućuju amaterima i znalcima otkrivanje krajolika koji nedvojbeno imaju nepogrešivu ljepotu. Ovo je divlja priroda daleko od prometa i gradskog kaosa, gdje tišina desetljećima prošlosti ova mjesta su koristili pastiri i kroz pastirske kolibe itd. koje se mogu pronaći jasno govori kako su se organizirali i živjeli u to vrijeme dao značajan doprinos, zaštiti prirodu i ostavio je u tradicionalnom stanju. Stoga ćete otkriti mjesta gdje je priroda učinila jedinstven posao, a stoljetna stabla, rječice u stijenama, planinski vrhovi i kameni lukovi otkrit će vam "tajne" ovog krajolika. Preporučamo amaterima i poznavateljima koji ne poznaju područje da se pridruže turističkom vodiču koji će vas profesionalno odvesti do najljepših kutaka. Ne propustite ovu priliku da shvatite Sardiniju i zašto ovaj krajolik ima posebnu ulogu za stanovnike. Bernard Grimek je napisao: “U nadolazećim desetljećima i stoljećima čovječanstvo više neće posjećivati inovacije u tehnologiji itd., nego mjesta gdje su ljudi koje je Bog stvorio živjeli u miru. Zemlje koje su zaštitile ova mjesta blagoslovljene su i zavide im jer će privući brojne turiste. Priroda se ne može uspoređivati s građevinama uništenim u ratu jer se one, za razliku od prirode, mogu obnoviti.”


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 26.01.2024


Apartman za odmor još ne postoji evaluacija

Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Predati evaluaciju
Predati evaluaciju
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kontakt

Tvrtka Annamaria
gospođa A. Cabras

gospođa A. Cabras

Kao i vi volimo putovati kao što volimo imati goste u našoj vili


Drugi smještaji koji bi vam se također mogli svidjeti


ostale informacije

Broj objekta: 14845

Posljednje ažuriranje: 26.01.2024

Oglas je online od: 17 godina

URL: https://www.resido.hr/14845.htm

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina