Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Učiteljeva kuća

Dresden i Saski Elbland

maks.  10   Gosta/Gostiju
120m²  stambena površina
4 spavaće sobe
2  Kupaonica
maks. 10  Gosta/Gostiju
120m²
4 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

15 puta dodano listi želja

Već više od 5 godina online


Navedite datume putovanja za točne cijene

Besplatno otkazivanje do 29 days prije dolaska

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

15 puta dodano listi želja

Već više od 5 godina online



Opis

"Des Lehrers Haus" - sagradio ju je 1929. Alwin Schulze, viši učitelj iz Gitterseeja, a s ljubavlju obnovio njegov unuk Frank Schulze 2018. - nalazi se u mirnoj rezidencijalnoj četvrti na južnom rubu Dresdena i, sa svojim sjenovitim vrtom, je opuštajuće mjesto za predah. Na dvije etaže privremeni dom pronaći će do deset gostiju. Svojim rasporedom podjednako je pogodan za obiteljski odmor u tri generacije kao i za lijepe dane prijateljskih parova.



Tri sobe na prvom katu omogućuju odmor i povlačenje: vrtna soba opremljena je dnevnim ležajem za jednu ili dvije osobe (80/160 x 200 cm). U maloj sobi nalazi se bračni krevet dimenzija 160 x 200 cm. Velika soba s bračnim krevetom (160 x 200 cm) i ugodnim kutkom u erkeru (prostor za ležanje 140 x 200 cm) pruža prostor za obitelji s djecom. Sve sobe su opremljene s dovoljno prostora za pohranu i radnim stolom sa stolicom.



U prizemlju, veliki dnevni boravak i blagovaonica s otvorenom kuhinjom i dugim stolom središnja je točka kuće i poziva vas da zajedno kuhate, jedete, razgovarate i igrate se. Čitaonica i TV soba s mnogo knjiga i igara u neposrednoj blizini ovdje su utočište. U ovoj sobi možemo ponuditi dva pomoćna ležaja uz osam kreveta na gornjem katu.



Iz kuhinje stepenište vodi u vrt: zelena oaza s velikim voćkama - grickalice su naravno dopuštene. Za objedovanje vani tu su stolice i stolovi kao i veliki roštilj i kamin.



Obje etaže imaju kupaonice s tušem, umivaonikom i WC-om u razini poda. Osiguravamo ručnike i posteljinu, kao i opremu za male goste (putni krevetić, stolica za hranjenje, dječja kadica, WC daska i kičme).
Broj licence ili registracije: 6419.64.001362

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet
Spavaća soba 3
dupli krevet
dupli krevet
Spavaća soba 4
jednokrevetna
jednokrevetna

Sobe i oprema

Kućni ljubimci nisu dozvoljeni Kućni ljubimci nisu dozvoljeni
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
Dječji krevetić Dječji krevetić
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Plaža 5 km

5 km

Jezero 15 km

15 km

Skijaška uspinjača 37 km

37 km

Mogućnost kupovine 0.5 km

0.5 km

Restoran 0.5 km

0.5 km

Centar grada/mjesta 7 km

7 km

Autobus 0.25 km

0.25 km

Zračna luka 20 km Dresden

20 km

Kolodvor 6 km Hauptbahnhof Dresden

6 km

Izlaz s autoceste 4 km Dresden-Südvorstadt

4 km


Mjesto i položaj smještaja

Učiteljska kuća nalazi se u mirnoj rezidencijalnoj četvrti sa samostojećim i dvojnim kućama na južnoj periferiji Dresdena. Autocesta A17 Dresden-Prag udaljena je samo 5 minuta vožnje (izlaz Dresden-Südvorstadt), glavni željeznički kolodvor u Dresdenu udaljen je samo 15 minuta gradskim autobusom.



Do centra grada možete jeftino i udobno doći za nešto manje od pola sata javnim prijevozom koji inače vozi cijelu noć. Najbliža autobusna stanica udaljena je manje od 5 minuta hoda od kuće, tramvajska stanica 15 minuta.



Dresden nudi šaroliku raznolikost: barokni sjaj s dvorcem i Zwingerom, uskrsnuća kao što su Frauenkirche i Neumarkt, visoka kultura i scena između Semperopere, državna opereta, kabaret i jazz, muzeji sa slikama svjetske klase, o prometnoj i vojnoj povijesti ili o životnim pitanjima i impresivnom položaju na Elbi, koja vijuga širokim livadama usred grada.



Ako ste raspoloženi za prirodu i sportske aktivnosti, brzo možete stići do obližnjih Istočnih rudnih planina s njihovom rudarskom tradicijom i bob stazom, kao i do Saske Švicarske sa svojim pješčenjačkim liticama. Ljubitelji kulture ne samo da će pronaći puno zanimljivih stvari u samom Dresdenu, već će također doći na svoje u dvorcu Pepeljuge u Moritzburgu ili u šarmantnom Meissenu s njegovom katedralom i tvornicom porculana. Ljubitelji tehnologije ne smiju propustiti obližnje uskotračne željeznice na parni pogon, električni tramvaj usred planina, planinske željeznice u Dresdenu i povijesne parobrode na Elbi.



Rado ćemo Vam pomoći sastaviti Vaš raznovrstan program putovanja.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Planinarstvo/alpinistika
Biciklizam
golf
Inlineskating/Koturaljkaški sport
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
Plivanje
Skijanje
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 16:00
Čekiranje pri odlasku: 11:00
Kaucija: 250 €
Akontacija: 25 % prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: 3 tjedna prije dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

U najam su uključeni svi prateći troškovi (struja, voda, grijanje, telefon, internet itd.), posteljina i ručnici te boravišna pristojba i porez na promet (6% ili 7%). Nećete imati nikakve dodatne troškove ili naknade za korištenje tijekom vašeg boravka. Napomena: postoji minimalni boravak od tri noći vikendom državnih praznika kao što su Uskrs, Uzašašće, Duhovi i dugim vikendima (kao što su Prvi maj ili Dan reformacije).

Uvjeti poništenja:

  • Besplatno otkazivanje moguće je do 29 dana prije dana dolaska.
  • Sollten Sie Ihre Buchung stornieren, so erstatten wir Ihnen bis vier Wochen vor Anreise Ihre (An-) Zahlung vollständig und bis 2 Wochen vor Anreise 50% des Mietpreises. Sollten wir das Haus in dem von Ihnen wegen Stornierung nicht beanspruchten Zeitraum kurzfristig erneut vermieten, können wir Ihnen einen Teil des einbehaltenen Mietpreises erstatten.

ostale informacije:

Godine 1929. Alwin Schulze (1889–1969), viši učitelj u općini Gittersee blizu Dresdena, izgradio je kuću za svoju obitelj. Tada je to bila tek druga kuća u ulici. Od tada je Gittersee rastao i postao dio Dresdena 1945. “Njegova” škola sada je 80. osnovna škola u Dresdenu.



Godine 2017./18. učiteljevu je kuću opsežno i istovremeno pažljivo obnovio njegov unuk Frank Schulze kako bi oživio karakter kuće i vrta iz vremena kada je izgrađena. Sada je dostupna kao kuća za odmor za osam do deset gostiju.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 11.04.2024


11 evaluacije

Ukupna ocjena

5,0 od 5
5.0 Oprema
5.0 Cijena/učin
5.0 Servis
5.0 Položaj
5.0 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

prosinac 2023

Horst K. iz/od Kägsdorf

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Kuća za odmor u kojoj se osjećate dobro

Osjećali smo se vrlo ugodno u ovojkući za odmor. Namještaj je pažljivo složen, kupaonice i kuhinja su moderno opremljene. Kuća je uspjela zadržati šarm izgrađen u 20-im godinama prošlog stoljeća, kombiniran s današnjim očekivanjima modernih sanitarnih i kuhinjskih objekata. Vrlo uspješna kombinacija.
Bili smo tamo s djecom i unucima. Tramvajem smo brzo stigli do centra grada. Ciljeve u okolici smo lako dostigli automobilom. Vozila smo mogli parkirati na imanju.
Vlasnici su vrlo prijateljski nastrojeni i rado su nam savjetovali koje ciljeve u okolici vrijedi posjetiti.
Samo možemo preporučiti ovo smještaj. To je jednoglasno mišljenje svih 3 generacija. Hvala puno!

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Kultura & obilasci

ožujak 2022

Julia N. iz/od Woltersdorf

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Mega lijepa kuća!!!

Mi smo kao djevojačka grupa (ukupno 6 djevojaka) smještene u ovom divnom smještaju. Odabir kuće bio je zaista prekrasan potez sreće.
Vlasnici su jako lijepi i komunikacija je zaista pohvalna. Svi smo bili jako zadovoljni. Kuća je bila vrlo ljubavno uređena, oprema je doista dobro promišljena. Sve je ondje što vam treba. Vrlo je čisto! Vrt je fantastičan.
Želim napomenuti da je kuća stvarno jako dobro smještena. Do tramvaja je oko 15 minuta hoda. Vrlo je brzo usred grada. Rado bismo se vratili. Svi smo se jako dobro osjećali!
Hvala vam puno!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci

kolovoz 2021

Frau D. iz/od Schornsheim

5,0
5 5 5 5 5

Wunderbares Ferienhaus

Wir haben mit drei Generationen (Kindern, Eltern, Großeltern) vier Tage in des Lehrers Haus verbracht. Ein wunderschönes und liebevoll renoviertes Haus, das perfekt und durchdacht ausgestattet ist. Am großen Esstisch fanden wir alle ausreichend Platz, im Wohnzimmer konnte gespielt und fern gesehen werden, in den Betten haben wir wunderbar geschlafen und die ruhige Wohnlage trotz der schnellen Anbindung an die Dresdner Innenstadt ist klasse! Der Garten ist groß und lädt zum Spielen und Toben ein. Die vielseitige Auswahl an Büchern und DVDs hat uns die verregneten Tage versüßt.
Vielen Dank an die aufmerksamen und herzlichen Gastgeber für diesen unvergesslichen Kurzurlaub - wir kommen gerne wieder!!

Preporučeno za: Obitelji s djecom

srpanj 2020

Matthias B. iz/od Suelstorf

5,0
5 5 5 5 5

Enkelurlaub 7 auf einen Streich

Gegenwart und Geschichte in Familie zu erleben, sowie Sport und Spiel nicht zu vernachlässigen, das alles gelingt mit dieser Art Ferienhaus ganz bestimmt. Neugierig eroberten wir Großeltern mit unseren 5 Enkelkindern des Lehrers Haus. Und das in den Schulferien! Dafür haben Frau Frister und Herr Schulze akribisch alle Register mit Wohlfühl Ambiente und Komfort gezogen. So konnten wir den Alltag schnell hinter uns lassen. Wir bedanken uns für das Komplettpaket und wünschen den Vermietern alles Gute.
Familie Brandt.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Kultura & obilasci, Romantični odmor

lipanj 2020

Arne iz/od Rostock

5,0
5 5 5 5 5

Super Familienurlaub

Mit dem Auto ist man in ca. 15 Minuten im Zentrum. Es ist eine sehr ruhige und grüne Wohngegend. Ein Spielplatz, ein Bäcker und ein Lebensmittelgeschäft sind in unmittelbarer Nähe (2-5 Minuten zu Fuß).

Preporučeno za: Obitelji s djecom

lipanj 2020

Maria L. iz/od Kraftisried

5,0
5 5 5 5 5

Schönes altes Häuschen mit idyllisch, verwunschenem Garten

Sehr schönes Häuschen, umgeben von einem idyllisch, verwachsenen Garten, gelegen in einer ruhigen Wohngegend. Das Flair des alten Hauses wurde mit dem neuen Stil interessant kombiniert. Durch die harmonischen Farben und Accessoires fühlt man sich hier wie zu Hause. Sehr sauber und gepflegt, angenehme, aufmerksame Gastgeber. Wir kommen gerne wieder!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Kultura & obilasci, Romantični odmor

siječanj 2020

Hardtmut K. iz/od Dresden

5,0
5 5 5 5

Alles perfekt

Ich könnte eine lange Geschichte schreiben und alles detailliert beschreiben - nach dem zweiten Satz würde sich der Leser langweilen und nicht mehr weiter lesen. Deshalb fasse ich mich kurz - alles perfekt - wenn jemand in Dresden Urlaub macht und in einem Ferienhaus wohnen will, dann ist dieses Haus wärmstens zu empfehlen.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Kultura & obilasci

prosinac 2019

Renate O. iz/od Bremerhaven

5,0
5 5 5 5

Einfach klasse

Diese Unterkunft ist auf jeden Fall weiter zu empfehlen .
Von der Buchung bis hin zur Abreise verlief alles reibungslos und unkompliziert.
Alles ist rasch mit öffentlichen Verkehrsmitteln zu erreichen.
Das Haus ist sehr sauber und gemütlich eingerichtet.
Die Vermieter sind super freundlich und haben uns herzlichst empfangen und auch verabschiedet.
Vielen Dank nochmal für alles.
Liebe Grüße von uns 9, aus verschiedenen Städten :-)

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci

lipanj 2019

Markus H. iz/od 56727 Mayen

5,0
5 5 5 5

Top !!!!

Wir hatten einen sehr netten Aufenthalt in Ihrem Ferienhaus. Ihr Haus ist wirklich eine "Wucht". Da passt einfach alles zusammen. Angefangen von der geschmackvollen Einrichtung, die wirklich gelungene Renovierung, die tolle Lage mit dem super Garten, genügend Geschirr, scharfe Küchenmesser, die gute Verkehrsanbindung, die nette Kommunikation,.... bis zu den Beschreibungen in der Gästemappe, einfach perfekt.
Wir werden auf jeden Fall kräftig die Werbetrommel rühren.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci

lipanj 2019

Karin J. iz/od 04509 Delitzsch

5,0
5 5 5 5

Familienurlaub

Wir hatten einen wunderschönen Familienurlaub, 7 Erwachsene, 2 Kinder und 2 Babys. Das Haus ist mit sehr viel Liebe eingerichtet und es ist an alles gedacht. Auch an die kleinsten Gäste (Bsp. Babywanne)
Es gab eine herzliche Begrüßung und Herr Schulze hat uns alles sehr gut erklärt. Die Möglichkeit im Garten zu spielen war für die kleinen Mäuse sehr angenehm. Es hat an nichts gefehlt und wir haben uns von Anfang an wie zu Hause gefühlt. Wir können "Des Lehrers Haus " zu 100 Prozent weiter empfehlen und freuen uns auf das Nächste mal. Vielen lieben Dank Frau Frister für die selbst gemachte Marmelade. Familie Jahn aus Delitzsch und Leipzig

Preporučeno za: Obitelji s djecom

ožujak 2019

Franziska H. iz/od 28213 Bremen

5,0
5 5 5 5

Super Unterkunft für Familien

Auf der Suche nach einer Unterkunft für 2 Familien (4 Erwachsene, 4 Kinder) waren wir schon echt verzweifelt, weil es im Dresdner Süden unmöglich schien, etwas zu finden. Doch dann stießen wir glücklicher Weise auf des Lehrers Haus.
Hier wurde wirklich an alles gedacht und wir fühlten uns von Beginn an wie zuhause. Der große Esstisch ist ein Traum und die vielen Bücher und Spiele, blieben auch nicht lange ungenutzt von Kids.
Die Vermieter waren sehr freundlich. Selbst die Busverbindungen haben sie uns rausgesucht. Die An- und Abreise liefen total unkompliziert. Zum Abschied gab es sogar noch lecker selbstgemachte Marmelade.
Wenn die nächste Familienfeier ansteht, wissen wir, welche Unterkunft wir zuerst abfragen :)
Viele Grüße aus Bremen und Rostock

Preporučeno za: Obitelji s djecom


kontakt

gospođa M. Frister

gospođa M. Frister

Kao rođeni Dresdenjanin i Dresdenčanin po izboru dugi niz godina, želimo vam pokazati ljepotu našeg grada i šarm njegove okolice i ispuniti vašu škrinju s blagom nezaboravnim trenucima. I sami smo entuzijastični turisti u kućama za odmor i zajedno s našim kćerima cijenimo slobodu i priliku da bolje upoznamo zemlju i njezine ljude.


ostale informacije

Ideje za odmor: Odmor u gradu

Broj objekta: 174159

Posljednje ažuriranje: 11.04.2024

Oglas je online od: 5 godina, 7 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/174159.htm

Gospođa Micaela Frister

Anton-Graff-Straße 21

01309 Dresden

0049(0) 004915157559630


«Učiteljeva kuća» je dobio ocjenu gosta 5 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 11 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene

Besplatno otkazivanje do 29 days prije dolaska

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina