Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Gronaberg

Smaland

maks.  9   Gosta/Gostiju
100m²  stambena površina
5 spavaće sobe
1  Kupaonica
maks. 9  Gosta/Gostiju
100m²
5 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

100% Preporuka

13 puta dodano listi želja

Već više od 5 godina online


Navedite datume putovanja za točne cijene

Vrlo održiv Ova nekretnina zadovoljava 8 od 12 kriterija održivosti.

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

100% Preporuka

13 puta dodano listi želja

Već više od 5 godina online



Opis

Grönaberg je stara vojnička kula, mala, ali vrlo fina kuća, koja se u to vrijeme sastojala od samo 1-2 sobe, danas individualno namještena i potpuno opremljena s velikom pažnjom za detalje.



U kuću se ulazi kroz otvorenu verandu s udobnim klupama s obje strane i dolazi se u mali hodnik obojen primamljivo ružičastom bojom, iz kojeg se s lijeve strane otvaraju vrata plavo-bijele spavaće sobe. Opremljen je ogledalom, ormarom i komodom, kao i bračnim krevetom koji se sastoji od 2 kreveta za jednu osobu (90 cm x 200 cm). Odlična, stara kaljeva peć ga odlično grije u prijelaznim razdobljima!



Vrata s desne strane vode u dnevnu sobu. Ovdje je i kaljeva peć. Prekrasno mekana sofa i dvije stolice za ljuljanje čine naš udoban prostor za sjedenje. Na prednjem prozoru je stol za igru sa 4 stolice. Pokraj nje je polica sa svim mogućim stvarima za kišne dane (dječje knjige i romani na njemačkom, danskom i švedskom, razne društvene igre, kutija s Lego kockicama i drugim igračkama).



Za one koje zanima, tu je i kronika švedskih iseljenika (mnogo je ljudi iselilo s ovih prostora, brojne su zavičajne udruge koje se intenzivno bave ovom tematikom) te povijesni podaci o kući i okolici. Između ostalog, naći ćete prvi tom Vilhelma Moberga na tu temu. Ljubitelji vrtova također će ovdje pronaći nešto za razgledavanje.



Naš dnevni krevet također je u dnevnoj sobi - savršen za izležavanje ili čitanje tijekom dana i udoban krevet za jednu osobu s udobnim madracem (90 cm x 200) noću.



Plavo-bijela spavaća soba i dnevni boravak vode do kuhinje za jelo. Ima veliki prozor prema stražnjem vrtu (jutarnje sunce sja za vrijeme doručka) i poziva vas da podijelite obroke uz sjajnu staru klupu i 4 stolca. Kuhinja je potpuno redizajnirana 2013. godine i potpuno je opremljena velikim hladnjakom sa zamrzivačem, električnim štednjakom s pećnicom, tosterom, aparatom za kavu i kuhalom za vodu te dovoljno radnih mjesta za zajedničko kuhanje. Lonci, tave i posuđe dostupni su u dovoljnoj količini.



Hodnik vodi iz kuhinje u kupaonicu. Ovo je također potpuno preuređeno prije nekoliko godina na vrlo šarmantan, tipično švedski način. Naći ćete tuš s tuš zavjesom, umivaonik, ormariće za odlaganje toaletnih potrepština, WC i perilicu rublja.



Na gornji kat vodi stubište s rukohvatom. Na prednjoj strani nalazi se mali prostor za maženje i igru s lego kockama. Na desnom zidu u hodniku je ležaj za jednu odraslu osobu ili do 2 gnoma (madrac 90 x 200). U prednjem dijelu imamo otvorenu sobu s komodom i potkrovljem za spavanje za 2 osobe (futon 160 x 200), au stražnjem dijelu još jednu spavaću sobu s malom peći, komodama i bračnim krevetom (izvorno ručne izrade, iz 19. st.) i noćni ormarići (2 x 90 x 200).

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
jednokrevetna
Spavaća soba 2
dupli krevet
Spavaća soba 3
dupli krevet
Spavaća soba 4
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci nisu dozvoljeni Kućni ljubimci nisu dozvoljeni
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
Mjesto za parkiranje Mjesto za parkiranje
Roštilj Roštilj
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Jezero 0.8 km

0.8 km

Mogućnost kupovine 14 km

14 km

Restoran 14 km

14 km

Centar grada/mjesta 14 km

14 km

Autobus 2.5 km

2.5 km

Zračna luka 34 km Småland Airport

34 km

Kolodvor 14 km Moheda Station

14 km

Izlaz s autoceste 55 km Ljungby

55 km


Mjesto i položaj smještaja

U konačnici, Grönaberg je gotovo "iza ugla od nas" i stoga ovdje možemo razgovarati o unutrašnjoj priči. Ovo su naše najvažnije stvari kada je u pitanju kraći ili jednodnevni izlet:



*) Uzmite naš veslački čamac i osvojite Åbodasjön (detaljan opis gdje se nalazi možete pronaći u mapi za goste).

*) Možete posjetiti jedno od fantastičnih mjesta za kupanje, vrlo blizu: Åboda, Sörsjön, Sjöanäs, malo dalje ali jako lijepo (i s iznajmljivanjem kanua): Grunnen

*) U neposrednoj blizini nalazi se prirodni rezervat Fiolenområdet koji je prekrasan za vožnju biciklom.

*) Posjetite jednu od starih crkava u Slätthögu ili Harlövu.

*) Posjet Nacionalnom parku Store Mosse, močvarnom području kroz koje možete pješačiti po drvenim daskama, oko 45 minuta vožnje automobilom

*) Vožnja do sjevernih vrata Kraljevstva kristala Småland (Målerås i Kosta) traje oko 1 sat.

*) Grönåsens Moose Park je lijepo mjesto za posjetiti, oko 80 km jugoistočno.

*) Novo u Kosti je safari park, također oko 80 km.

*) Svijet Astrid Lindgren u Vimmerbyju udaljen je oko 150 km, oko 2 sata vožnje automobilom. Lijepo iskustvo, prilično mirno, ponekad puno.

*) S ukupnom dužinom od 3,3 kilometra, zipline na jezeru "Little Rock Lake" u jugoistočnom Smålandu najduža je žičara te vrste u Europi - to je "kao iza ugla", oko 1 sat vožnje.
*) Na zapadu (naravno ;) je zapadni grad High Chaparral, oko 1 sat vožnje

*) Uskotračna željeznica na parni pogon vodi od Ohsa kroz sredinu šume.

*) U Nydala am Rusken možete pješačiti Munkaledenom, starim redovničkim putem s mjestima za meditaciju u prirodi.

*) Također u Ruskenu je Moens Gård, prekrasan rezervat prirode.

*) Na putu od Mohede prema Växjöu pronaći ćete nekoliko Loppisa (buvljaka i tržnica antikviteta) - mnogi namještaj u ovoj kući također potječu od tamo, idealno za nabavu suvenira iz Švedske.

*) Na putu za Alvestu nalazi se jedriličarsko polje i golf teren.

*) Ne možete ih samo čuti - Ljungby ima Muzej bajki, postoje brojna mjesta s temom bajke u cijeloj regiji - pogledajte mapu za goste za više informacija.

*) Gradovi Växjö (40 km), Kalmar (150 km, ulaz u Öland), Jönköping (100 km, na južnom kraju Vätterna) popularni su među našim djevojkama.

*) U Gränni (130 km) nalazi se poznati Polkagrisar i možete uzeti trajekt za Visingsö i posjetiti staru tvrđavu)

*) U blizini ima mnogo lijepih seoskih kafića, odmah iza ugla "bei der Pferdefrau", jedan također s izdašnim jelima u Möcklehultu (u blizini Grunnen Badeplatza, )

*) Ovdje često ima manje snijega zimi nego u proljeće - postoji nekoliko staza u skijaškom području Hanaslöv južno od Alveste.

*) Na sjeveru Växjöa nalazi se lijep prirodni rezervat s trajektom i kružnom šetnjom preko otoka, u blizini dvorca.

*) U našoj mapi za goste možete pronaći mnoge druge prijedloge i uvijek aktualne brošure


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
golf
Lov
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
Jahački sport
Plivanje
Let jedrilicom
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 15:00
Čekiranje pri odlasku: 11:00
Kaucija: 250 €
Akontacija: 20 % prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: 8 tjedna prije dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

Možemo osigurati unaprijed: kanu 75 €/ tjedan, dodatne bicikle 25 €/ tjedan/ jedinica.



Električna energija (dolazimo iz čiste vode) naplaćuje se po 35 centi/kWh i nadoknađuje depozit. PAŽNJA: u trenutnoj situaciji ne možemo jamčiti cijenu električne energije za 2023. godinu, postoji odgovarajući odlomak u ugovoru o najmu - jedno je sigurno: ne želimo zarađivati na potrošnji naših gostiju niti je subvencionirati.



Na zahtjev: kratki odmori (3 dana=80%, 4 dana=85%, 5 dana=90% tjedne cijene), ali obično samo od/do subote ili bez subote



Pušenje u objektima i dovođenje kućnih ljubimaca bilo koje vrste nije dopušteno jer u obitelji imamo alergičara. Sklapa se ugovor o najmu koji uključuje opće uvjete najma i kućni red.



Nema iznajmljivanja grupama mladih.

Uvjeti poništenja:

  • Bei Stornierung bis 60 Tage vor dem Anreisetag erheben wir eine Gebühr von 20% auf den Mietpreis bis 35 Tage vor dem Anreisetag erheben wir eine Gebühr von 50% auf den Mietpreis danach erheben wir eine Gebühr von 85% auf den Mietpreis Wir werden im Stornierungsfall versuchen, das Haus noch zu vermieten - je, nach Zeitspanne bis zum Mietbeginn im Zweifel auch mit Rabatten. Gelingt das, so zahlt der stornierende Mieter nur die Differenz zur Höhe der eigenen Miete plus € 200.

ostale informacije:

Najam se odvija godišnje od početka uskrsnih praznika do kraja jesenskih praznika - po dogovoru iu ostalo vrijeme.



Dan dolaska je uvijek subota, odstupajući od toga, možete rezervirati kratke odmore, koji tada traju samo 3, 4 ili 5 dana i dopuštaju druge dane dolaska/odlaska. Zauzetost glavne kuće za maksimalno 3 osobe plus malo dijete.



Nudimo WLAN router (mobilni internet tvrtke TELIA) sa SIM karticom. Svaki raspoloživi kredit se može koristiti/potrošiti. Gost može kupiti kredit i jednostavno ga unijeti na karticu, rado ćemo pomoći.



Neki bicikli su stariji i stoga su uključeni u cijenu besplatno.



Za duži najam mogući posebni uvjeti. Možemo osigurati unaprijed: 2. kanu €75/ tjedan, dodatne bicikle €25/ tjedan/jedinicu.



Želimo da se naši gosti osjećaju ugodno i da se mogu opustiti. Dakle, od sada su uključene sve usluge osim električne energije.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 18.04.2024


5 evaluacije

Ukupna ocjena

4,9 od 5
4.8 Oprema
4.8 Cijena/učin
5.0 Servis
4.8 Položaj
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

listopad 2019

Astrid iz/od Münster

5,0
5 5 5 5
Prikaži njemački

Naš jesenski odmor

Proveli smo dva prekrasna tjedna zajedno ovdje u Haus Grönaberg. Primopredaja ključeva bila je vrlo jednostavna (sef za ključeve). Tu je i lijepo dizajnirana mapa s brošurama i pješačkim rutama koje su nas inspirirale na brojne izlete. Na primjer, otišli smo na nekoliko jezera i "podigli" neka geocaching blaga. Svjesno smo odlučili ne kupiti WiFi. Bio je to odmor na kojem smo se stvarno mogli opustiti. Ipak, automobil je vrlo preporučljiv za shopping, kao i izlete, dolazak i odlazak, jer je kuća na idiličnom osami! 5 zvjezdica od nas.

Preporučeno za: Pokretno hendikepirane osobe, Starije osobe, Obitelji s djecom, Romantični odmor

kolovoz 2019

Kerstin P. iz/od 16540 Hohen Neuendorf

5,0
5 5 5 5
Prikaži njemački

Udoban smještaj za odmor

Kuća je vrlo ljubazno uređena, ima sanjiv vrt i nalazi se u gotovo slikovitom krajoliku. To je divno mjesto - savršeno za opuštanje, samo da duša vrti ili da bude aktivna. I bicikli i čamac za veslanje na obližnjem jezeru s rado smo koristili - domaćini su mislili na sve. Kontakt je bio vrlo srdačan. Pitanja su odmah odgovorena. Hvala na vašem strpljenju.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Romantični odmor

srpanj 2019

Jürgen S. iz/od 58332 Schwelm

4,3
4 4 5 4
Prikaži njemački

Gotovo apsolutan mir

Bili smo u Grönabergu tjedan dana u srpnju 2019. godine i uživali smo u miru. Prilikom dolaska nas je ljubazno dočekala Myriam i Kolja, a preuzimanje je bilo potpuno bez problema. Možemo ga preporučiti za miran odmor ako želite izbjegavati televiziju, radio i internet kao što smo mi. Ispred kuće prolazi maksimalno tri automobila dnevno.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Kultura & obilasci

srpanj 2019

Kaia S. iz/od 27809 Lernwerder

5,0
5 5 5 5

Die Seele baumeln lassen ...

Wir waren für eine traumhafte Woche im Juli hier, bei tollem Wetter genossen wir endlose Stunden im Garten und machten ausgiebige Radtouren in der näheren Umgebung. All unsere mit Hilfe des tollen Infoordners angedachten Ausflüge warfen wir peu á peu über Bord und genossen einfach nur dieses schöne Fleckchen und die Ruhe.

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor za samce, Romantični odmor

lipanj 2019

Sonja V. iz/od 30559 Hannover

5,0
5 5 5 5

Schwedenurlaub wie man ihn sich wünscht

Wir (2 Erwachsene und ein Baby) haben wunderbare 2 Wochen in Grönaberg verbracht. Das Haus liegt gut erreichbar aber trotzdem ruhig an einer kaum befahrenen Straße. Der Garten ist riesig und lädt zum verweilen, spielen und entspannen(Hängematte, Piratennest, Liegestühle) ein. Wir hatten das Glück fast jeden Tag in der Sonne vor dem Haus frühstücken zu können.
Die Einrichtung ist sehr gemütlich- wir haben uns sofort wie zu Hause gefühlt. Die Küchenausstattung top- für ein Ferienhaus wirklich überdurchschnittlich- wir haben nichts vermisst. Besonders toll fanden wir das große Bücher/Spieleangebot (In und Outdoor). Hier findet wirklich jedes Kind (vom Baby bis zum Schulkind) eine Beschäftigungsmöglichkeit.

In der Umgebung finden sich viele Seen, die alle toll zum Baden sind, nach Moheda zum einkaufen, tanken etc. fährt man ca. 25 min.

Wir kommen auf jeden Fall wieder

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Pokretno hendikepirane osobe, Obitelji s djecom, Romantični odmor


kontakt

gospođa M. Weicker

gospođa M. Weicker

Godinama posjedujem kuću za odmor u Smalandu, gdje sam proveo mnogo prekrasnih praznika sa svojom obitelji. Kako bismo omogućili prijateljima i široj obitelji da nas posjete, već neko vrijeme postoji ideja o kupnji još jedne kuće za odmor u blizini. U ljeto 2018. imali smo sreće i pronašli kuću u Grönabergu (nekoliko kilometara od naše), koja me odmah očarala. Ugodno i s ljubavlju namješteno, stvarno je lijepo i tiho i sada ga mogu iznajmiti i gosti na odmoru u vremenima "bez obitelji".


ostale informacije

Broj objekta: 176304

Posljednje ažuriranje: 29.09.2023

Oglas je online od: 5 godina, 5 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/176304.htm


«Gronaberg» je dobio ocjenu gosta 4.9 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 5 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene

Vrlo održiv Ova nekretnina zadovoljava 8 od 12 kriterija održivosti.

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina