Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Alte Herberge Wetenca

Lužica, Dresden, Saska Švicarska, Spreewald, Pillnitz, Stolpen, Bautzen, Görlitz

maks.  6   Gosta/Gostiju
120m²  stambena površina
3 spavaće sobe
1  Kupaonica
maks. 6  Gosta/Gostiju
120m²
3 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija


Opis

Pozivamo vas na povijesnu, zaštićenu farmu s tri strane u lužičkosrpskoj Gornjoj Lužici. Kuća za odmor ima izravan pristup prekrasnom vrtu od 8000 m² okrenutom prema jugu s pogledom na Lužički planinski lanac. Udobna glinena peć s velikom grijanom pećnicom poziva vas da sanjarite i opustite se. Kuća je ekološki renovirana i ima vrlo ugodnu sobnu klimu čak i ljeti zahvaljujući zidovima obloženim glinom.

U salonu se nalazi dobro ugođen klavir za ugodno muziciranje.

Sauna integrirana u kuću ima izlaz na vrt.Naš prekrasan vrt je dragulj. Možete se opustiti ispod velikih, sjenovitih stabala oraha. Ovdje možete uživati u fantastičnom pogledu na Lužičke planine. Za vašu djecu postavili smo igralište s toboganom, ljuljačkom, visećom mrežom i pješčanikom. Naše umiljate mace, farmski pas Bella, slatki zamorci i dva mala ponija uvijek su sretni posjetiteljima i kućnim ljubimcima.Naš stari hostel nudi više mogućnosti smještaja. Ovo je povijesna, renovirana stara stambena zgrada s 4 dvokrevetne sobe, 2 tuša/WC-a i starim barom i dnevnim boravkom, kao i malom kuhinjom.Više informacija na: Google: toepferhof-lausitz

Podstavka: Bike-friendly noćenje

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet
Spavaća soba 3
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci nisu dozvoljeni Kućni ljubimci nisu dozvoljeni
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
sauna sauna
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Mogućnost kupovine 3 kilometar

3 kilometar

Zračna luka 45 kilometar Dresden

45 kilometar

Kolodvor 7 kilometar Kamenz

7 kilometar

Izlaz s autoceste 10 kilometar Burkau

10 kilometar


Mjesto i položaj smještaja

Dürrwicknitz je nešto manje od sat vremena vožnje od Dresdena između gradova Kamenz i Bautzen, smješten između plodnih polja. Samostan St. Marienstern u Panschwitz-Kuckau, osnovan 1248. godine, udaljen je oko 3 kilometra i lako se može doći pješice. Blagi brežuljkasti krajolik vrlo je miran i poziva vas na istraživanje.

Kulturni gradovi Bautzen, Görlitz i Dresden s Frauenkircheom, Semperovom operom, Zelenim svodom i saksonskim parobrodom udaljeni su manje od sat vremena vožnje od nas. Isto vrijedi i za dvorac Pillnitz,

Bastei, planinarski raj Saske Švicarske i dvorac Stolpen. (Usluga kupnje ulaznica za Semperoper je moguća).

Posjet Spreewaldu, kupališnoj i wellness oazi Tropical Islands ili Leipzigu ili Berlinu preporučuje se kao jednodnevni izlet.

Labirint i park dinosaura u Kleinwelki poseban je doživljaj za djecu.

Tu je i kućica za igru, pješčanik, zabavne ljuljačke, tobogan, viseća mreža, stol za stolni tenis i mjesto za logorsku vatru.

U velikom vrtu gosti će pronaći mir i vrijeme za uživanje, sanjarenje, punjenje baterija i usporavanje.Tradicijska keramika nalazi se u nekadašnjim stajama. To je otvorena mala radionica s kreativnim tečajevima za turiste na imanju. Tečajevi keramike, filcanja, slikanja, obrade kamena od sapunice, slikanja u ulju, lužičkosrpskog oslikavanja uskršnjih jaja također se mogu rezervirati u kratkom roku za pojedince i manje grupe.

Brojne biciklističke i pješačke staze i znamenitosti pozivaju da ih otkrijete. Frosch, -Krabat, Sorbian Impressions, Archaeological, Gradska biciklistička staza i Jakovljeva hodočasnička staza nalaze se odmah ispred ulaznih vrata.

Mnogi slikari ovdje gostuju i kistom otkrivaju lužičkosrpski način života i čar seoskog krajolika.Töpferhof se nalazi u središnjoj zoni lužičkosrpske Gornje Lužice i stoga na lužičkosrpskoj procesiji uskršnjeg jahača Nebelschütz-Ostro nedaleko od cistercitskog samostana St. Marienstern. Tradicionalni lužičkosrpski način života, festivali i lužičkosrpski jezik ovdje su dio svakodnevice. Mjesto nudi lijepo obnovljenu seosku cjelinu sa seoskim ribnjakom, trostranim ili četverostranim dvorištima.Slobodno prolistajte našu keramiku, sigurno ćete pronaći nešto za sebe.Ako i sami želite biti kreativni, kontaktirajte nas. Nudimo tečajeve keramike, filcanja, obrade sapunice ili slikanja pod stručnim vodstvom (grupna cijena do 6 osoba 45/h plus troškovi materijala i pečenja)..... a navečer uz ugodnu logorsku vatru ili u visećoj mreži možete pustiti dušu da lebdi ... Zvjezdano nebo i šišmiši su samo za vas ...

Gradić Dürrwicknitz (sorbski: Wetenca) karakteriziraju mirna imanja s njegovanim prednjim vrtovima i malim seoskim ribnjakom. To je 2007. godine prepoznato posebnom nagradom u sklopu natječaja „Naše selo ima budućnost“. Lužičkosrpski jezik i kultura još su živi ovdje. O živoj vjeri svjedoče i brojna obnovljena raspela i kipovi ispred kuća. Ovdje vas čeka široka, dobro označena mreža biciklističkih staza.

Daleko od prometnih cesta, ovdje se stvarno možete opustiti i odmoriti pod sjenovitim stablima oraha: Više informacija na našoj početnoj stranici: Google toepferhof-lausitz


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
golf
Inlineskating/Koturaljkaški sport
Jahački sport
Skijanje
Ronjenje
Odbojka
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Akontacija: 30 %

Uvjeti poništenja:

Domaćin nije osigurao pravila otkazivanja.

ostale informacije:

Naša trostrana farma nalazi se na povijesnoj Via Regia, današnjoj Jakovljevoj hodočasničkoj ruti. Hodočasnici i biciklisti također će pronaći lijepo mjesto za boravak u našem hostelu.vidi također pod: google toepferhof-lausitz

Podstavka hodočasnički dom


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 14.06.2024


Kuća za odmor još ne postoji evaluacija

Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Predati evaluaciju
Predati evaluaciju
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kontakt

gospođa C. Bedrich

gospođa C. Bedrich

Želim vam dobrodošlicu na naše prekrasno trostrano imanje i želim vam dobar odmor pod motom: "Uživaj u vremenu, uživaj u životu; neka tvoja duša visi s nama; čuj tišinu" Vaša Cornelia Bedrich


ostale informacije

Broj objekta: 19126

Posljednje ažuriranje: 28.12.2023

Oglas je online od: 16 godina, 8 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/19126.htm

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina
Imate li pitanja o ovom smještaju?
Otposlati poruku
Chat