Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Mas de la Pomme de Pin: FeWo 1

Noves-Provansa

maks.  2   Gosta/Gostiju
45m²  stambena površina
1 spavaća soba
1  Kupaonica
maks. 2  Gosta/Gostiju
45m²
1 spavaća soba
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

8 puta dodano listi želja

Već više od 15 godina online


Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

8 puta dodano listi želja

Već više od 15 godina online



Opis

Otprilike 1,5 km od centra Novesa, pod platanama, okružen čempresima i voćnjacima, nalazi se Mas de la Pomme de Pin. Dva apartmana za odmor u Masu imaju svaki cca 45 četvornih metara stambenog prostora: spavaću sobu s bračnim krevetom, tuš/wc, veliki dnevni boravak/blagovaonicu s integriranom malom kuhinjom i galeriju (9 četvornih metara) s dvije dodatni ležajevi. Opremljeni su modernim centralnim grijanjem. Gostima je na raspolaganju i ugodna terasa s vrtnom garniturom.

Praktične napomene:

Na mjestu se nalaze trgovine, liječnici, zubari, banke i pošta, veći supermarketi u okolnim selima.

Mogućnost spavanja

Spavaća soba
jednokrevetna

Sobe i oprema

Bazen Bazen
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Mjesto za parkiranje Mjesto za parkiranje
Klima uređaj Klima uređaj
nije pogodno za invalidska kolica nije pogodno za invalidska kolica
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Mogućnost kupovine 1.5 km

1.5 km

Zračna luka 70 km Marseille

70 km

Kolodvor 12 km Avignon

12 km

Izlaz s autoceste 8 km Avignon Sud

8 km


Mjesto i položaj smještaja

Noves, gradić smješten između Durancea i slikovitih brda Alpilles, tj. u srcu Provanse, idealno je polazište za izlete svih vrsta.Prekrasan krajolik obližnjih brda Alpilles i Luberon poziva vas na planinarenje, vožnju biciklom ili dojahati. Šest prekrasnih golf terena u blizini nudi golferima puno raznolikosti. Poznavatelji vina oduševit će se dobrim vinima iz Châteauneuf-du-Pape, južne regije Côtes-du-Rhône, ali i iz Alpillesa. Ni ljubitelji kulinarskih delicija neće izostati s obzirom na bogatu ponudu vrhunskih restorana. Oni koji traže opuštanje cijenit će mir i kvalitetu života u Provansi. Najviše od svega, međutim, prijatelji će biti razmaženi istraživanjem i otkrićima kulturne prirode. Pođi sa mnom na putovanje po našem malom gradu.

Krenimo 10 km sjeverno u Avignonu, gradu papa. Svako dijete zna pjesmu o mostu (sur le pont d'Avignon), koji je, napola srušen, služio kao plesni podij za stanovništvo. Stoji i danas te je uz impozantnu papinsku palaču jedan od najposjećenijih spomenika u povijesnoj jezgri opasanoj potpuno očuvanim gradskim bedemom. Petnaest kilometara sjeverno od Avignona nalazimo poznato vinsko selo Châteauneuf-du-Pape (28 km), čiji sok od grožđa kao da hvata slatkoću i začin juga. Nedaleko odavde nalaze se drugi poznati vinski gradovi južne regije Côtes-du-Rhône: Gigondas (48 km), Vacquéras (38 km), Beaume-de-Venise (38 km), Cairanne (49 km) Drugi 10 km sjeverno nalazi se Orange (36 km), nekadašnja rimska kolonija sa svojim antičkim kazalištem čiji je jedinstveni zid pozornice još uvijek potpuno netaknut. Grad se nalazi na visini Mont Ventoux (45 km), najviše planine u Provansi sa 1909 m. Na njegovom istočnom rubu počinje područje uzgoja lavande, a od sredine srpnja do sredine kolovoza krajolik nam se predstavlja kao plavo cvjetajući i intenzivno mirisni raj.

Slijedimo smjer sunca na našem putovanju i krenimo prema jugu. Ovdje se nalazi Fontaine de Vaucluse (24 km), gdje cijela rijeka, Sorgue, izvire iz izvora i nekoliko pobočnih izvora u podnožju planine. Jaka struja, ledeno hladna i kristalno čista voda koristila se u ranijim vremenima za proizvodnju energije i pokretala mlinove svih vrsta. Nekoliko kilometara nizvodno nalazimo grad L'Isle sur la Sorgue (19 km), "Venecija Provanse" s brojnim kanalima, gdje mnoga mlinska kola još uvijek svjedoče o nekadašnjoj djelatnosti. Danas je grad poznato središte trgovine antikvitetima, a ogromna tržnica nedjeljom ujutro izuzetno je prometna. Oko 10 km istočno od Fontaine de Vaucluse nalazi se impresivan kameni grad Gordes (30 km). Odmah do njega, u polju lavande, nalazi se poznati cistercitski samostan Sénanque (35 km). Još 10 km prema istoku nalazimo Roussillon (39 km) sa svojim poznatim oker liticama.

Nastavljamo prema jugu i nailazimo na lanac brežuljaka Luberona, podnožja Alpa, koji vas poziva na duga planinarenja i šetnje slikovitim selima u podnožju: Menerbes (30 km), Lacoste (34 km) i Bonnieux ( 38 km) na sjevernoj strani, Lauris (44 km) i Lourmarin (49 km) na južnoj strani. Nastavljamo prema zapadu: Putujemo preko Cavaillona (18 km), prijestolnice uzgoja dinja i Orgona do Eygalièresa (15 km), pokraj idilično smještene Chapelle St. Sixte, jedne od najpoznatijih kapelica u Provansi. Sada smo u Alpillesu. Surove, visoke vapnenačke litice, prekrivene maslinastozelenom makijom i borovom šumom, izgledaju tako lijepo naspram plavog neba da se velik dio francuskih slavnih osoba nastanio ovdje. Vrijedi vidjeti ostatke njihovog naselja u Glanumu, kao i slavoluk i mauzolej iz rimskog doba. Samo nekoliko metara ispod Glanuma nalazi se samostan St. Paul de Maussole, u čijoj je pridruženoj ludnici Vincent van Gogh proveo godinu dana. Tijekom tog vremena nastalo je bogatstvo pejzaža iz okolice. Do relevantnih motiva vodi vas poučna staza. Još cca 10 km jugozapadno, smješteno u bijelo-sivim vapnenačkim liticama, nalazi se legendarno, još uvijek srednjovjekovno selo Les Baux (24 km), jedna od najpoznatijih i najposjećenijih znamenitosti Francuske . Južno od njega rastu masline Vallée des Baux iz kojih se u uljarama Mouriès (30 km) i Maussane (23 km) cijedi svjetski poznato i nadaleko poznato maslinovo ulje istog imena. Od Maussanea cesta vodi preko Fontvieillea (30 km) i ruševina samostana Montmajour do Arlesa (37 km), udaljenog oko 20 km, nekada rezidencije cara Konstantina. U još uvijek potpuno očuvanoj rimskoj areni održavaju se sve vrste kulturnih događanja. Putovanje se nastavlja prema sjeveru preko Beaucairea (26 km) do Pont du Gard (49 km), svjetski poznatog akvadukta. Ovaj dragulj rimske arhitekture predstavlja uspješan spoj čvrstoće i skladne estetike, oduvijek je fascinirao promatrača.

Naša turneja je gotova. Naravno, izostavili smo velik broj muzeja, dvoraca i palača, katedrala, crkava, kapelica, većih i manjih znamenitosti na ili duž naše rute. Ni na jednoj našoj stanici nismo htjeli ići dalje od 50 km od Novesa. I stoga nemamo Vaison-la-Romaine (59 km), Aix en Provence (72 km), Nîmes (71 km), ne Camargue i Les-Saintes-Maries-de-la-Mer (78 km), ne od Marseillea (88 km) i obalnih gradova Côte Bleue, ne od Gorges du Verdon i mnogo više. Također ne od šarenih tjednih tržnica, od na suncu zrelog, ukusnog i zdravog voća i povrća, ne od drvoreda iz snova, ne od (skoro) uvijek plavog neba, ne od kristalno čistog svjetla i kristalnih boja u najboljem slučaju , sve to sami otkrivate!

Ne poznajete Noves? Petrarkina voljena Laura dolazila je iz ovog gradića galsko-ligurskog podrijetla, smještenog između Durancea i slikovitih brda Alpilles, drugim riječima u srcu Provanse. Unatoč središnjem položaju, grad i okolica do sada su bili pošteđeni masovnog turizma. Stanovnici ovog kraja, koji se zbog izuzetne plodnosti naziva i "vrtom Europe", uglavnom žive od poljoprivrede. To ima prednost za turiste koju ne treba podcijeniti: ovdje se na njega ne gleda kao na turista, već kao na posjetitelja. Ljudi su ljubazni, cijene su razumne i još uvijek ima puno toga za otkriti, a da se ne izgubite u gomili. Dakle: ako želite doživjeti Provansu u njenom prirodnom stanju, dođite u Noves. Ovdje ćete i dalje pronaći provansalskog seljaka kako ga je opisao Marcel Pagnol, neobičan kafić u koji bi vas mještani mogli pozvati da igrate boćanje, beskrvne nedjeljne borbe s bikovima tipične za Provansal¬


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
golf
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
Jahački sport
Plivanje
Tenis
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

dodatne informacije o cijeni najma:

Cijene najma su za 2 osobe. Svaka dodatna odrasla osoba naplaćuje se 19 EUR/noć. Tarife za djecu na upit.

Boravišna pristojba: 1 euro po noćenju i po odraslom gostu

Uvjeti poništenja:

Domaćin nije osigurao pravila otkazivanja.

ostale informacije:

U cijenu najma uključeni su posteljina i stolnjaci, ručnici.

Struja nije uključena u najam. Stan ima strujomjer. Ovo se čita na dan dolaska i odlaska u prisustvu najmoprimca. Potrošeni kilovatsat naplaćuje se 0,20 €. Dakle, svatko je odgovoran za svoju potrošnju električne energije i može koristiti sustav grijanja ili klimatizacije prema svojim potrebama.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 10.03.2024


2 evaluacije

Ukupna ocjena

4,8 od 5
4.0 Oprema
5.0 Cijena/učin
5.0 Servis
5.0 Položaj
5.0 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kolovoz 2023

Marcus W. iz/od Herrsching

4,8
4 5 5 5 5
Prikaži njemački

Odlična atmosfera, super lokacija, vrlo osobna briga

Jedan zapravo tajni savjet za ljude koji žele upoznati ljepote i kulturu Provanse/Alpillesa. Mirna lokacija udaljena malo od svega, 1500 m od najbližeg gradića, 10 km od St. Remyja, idealno mjesto za bicikliranje, ali i vrlo kratke vožnje autom do gotovo svih zanimljivih destinacija u Provanzi.
Posebno treba istaknuti vrlo osobnu brigu vlasnika smještaja, zahvaljujući njemu smo dobili vrijedne savjete o planinarenju, umjetnosti (koju susrećemo svugdje u apartmanu i na imanju) i posebno o gastronomiji.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Kultura & obilasci, Romantični odmor

svibanj 2023

Ursula E. iz/od 44532 Lünen

4,8
4 5 5 5 5
Prikaži njemački

U srcu Provanse

Udoban, čist, potpuno opremljen apartman s besprijekornim bazenom, udobnim krevetima i redovnom izmjenom posteljine, zaštita od insekata na prozorima, veliki vrt, djelomično zasjenjen koji se dijeli s drugima.

Sve znamenitosti Provence lako su dostupne zbog centralne lokacije i idealne prometne povezanosti.
Prijazni i susretljivi domaćini, koji dolaze iz Njemačke, žele da se gosti osjećaju ugodno. Čak i ako ne govorite francuski i ne poznajete dobro zemlju, osjećat ćete se dobro zbrinuto.
Noves je živopisan maleni grad s poviješću srednjeg vijeka, udaljen oko 1,5 km (20 minuta hoda).
Mi (Bračni par, 75 i 67 godina) bili smo vrlo zadovoljni odabirom ovog apartmana.


kontakt

gospodin W. Junglas

gospodin W. Junglas

ostale informacije

Broj objekta: 23037

Posljednje ažuriranje: 30.12.2023

Oglas je online od: 15 godina, 11 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/23037.htm


«Mas de la Pomme de Pin: FeWo 1» je dobio ocjenu gosta 4.8 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 2 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina