Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Forsthaus Sayda

Rudno gorje

maks. o 30   Gosta/Gostiju
1000m²  stambena površina
14 spavaće sobe
2  Kupaonica
maks. o 30  Gosta/Gostiju
1000m²
14 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija


Opis

Forsthaus Sayda nudi brojne salone. Posebno su prikladni za slavlja i proslave obljetnica, ali i za skupne večeri, molitve i probe zbora.

Velika dvorana ima mjesta za oko 50 osoba. Vrata vas vode izravno u kuhinju za samoposluživanje. Stolovi i stolice su dovoljno dostupni i mogu se rasporediti prema vašim potrebama. U velikoj dvorani nalazi se i klavir, koji se može pažljivo koristiti.

Vrata vode iz sobe za posluživanje u sobu s vinom i sobu na farmi. Obje sobe su rustikalno i udobno namještene te pozivaju na gozbu i uživanje u hrani i piću.

Za društvene večeri imamo društvene igre na licu mjesta koje se mogu koristiti kao i širok izbor knjiga za glavnu sobu, a spavaće sobe imaju krevete za jednu osobu, bračne krevete ili krevete na kat. Opremljeni su ormarićima, noćnim ormarićima, stolovima, stolicama i umivaonikom (topla i hladna voda). Još uvijek postoji dovoljan broj sanitarnih čvorova na svakoj etaži.

Na svakoj etaži nalazi se voditeljska soba sa vlastitom kupaonicom (tuš/wc).



U velikoj kuhinji za samoposluživanje ima ukupno gotovo 20 m radnog prostora i dovoljno opreme. Dva sudopera (normalni sudoper i duboki sudoper za velike lonce) nalaze se u središnjem dijelu. Detaljan popis možete pronaći na dnu stranice.

Uz prostranu kuhinju, tu je i ostava od cca 8 četvornih metara, opremljena s dovoljno polica i zamrzivačem.

Nudimo i pribor za jelo, posuđe i čaše za preko 60 osoba. Za najmlađe je uređeno igralište s ljuljačkom i klackalicom. Želite li se malo baviti sportom, na raspolaganju vam je igralište za odbojku, stol za stolni tenis i nogometno igralište s 2 slobodno podesiva gola.

Sve za zabavu s roštiljem također je na licu mjesta. Kompleti pivskih šatora, kojih je dostupno 30 (svaki s 1 stolom i 2 klupe), te oko 20 vrtnih stolica mogu se postaviti bilo gdje na popločenoj terasi. Odmah do nje je zidana roštiljnica sa rešetkom za roštilj (dimenzija 65x65cm).

Novost je cca 4 m dugačak drveni stol s 2 klupe - potpuno izrezan iz debla.

Na raspolaganju je i mjesto za logorsku vatru kako bi večer završila u miru. Ali ako više volite nešto uzbudljivo, možete otići na noćni izlet u obližnju šumu. Kao što vidite, uspješan boravak kod nas već je unaprijed programiran.

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet
Spavaća soba 3
dupli krevet
Spavaća soba 4
dupli krevet
Spavaća soba 5
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci su dobrodošli Kućni ljubimci su dobrodošli
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
kamin kamin
Dječji krevetić Dječji krevetić
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Mogućnost kupovine 2 km

2 km

Zračna luka 80 km Dresden

80 km

Kolodvor 30 km Freiberg

30 km

Izlaz s autoceste 40 km A4 Siebenlehn

40 km


Mjesto i položaj smještaja

Grupna kuća "Forsthaus Sayda" nalazi se na lijepoj i mirnoj lokaciji u srcu istočnih Rudnih planina južno od Dresdena. Područje oko šumarije velikim dijelom se nalazi na rubu šume.

Iz kuće imate prekrasan pogled na Sayda (oko 2 km) i Ore Mountains. Nema izravnih susjeda - osim lisice i zeca s majkom "Nikad nije moguće biti neometan"

Mali planinski gradić Sayda nalazi se na 680 m nadmorske visine usred slikovitih i povijesnih Rudnih planina. Sa svojim okruzima Friedebach, Ullersdorf, Pilsdorf i Mortelgrund ima oko 2350 stanovnika. Sayda se prvi put spominje u dokumentu 1207. godine kao carinarnica koja je morala plaćati porez samostanu Ossegg. Nakon mnogih promjena imena kao što su Sayden, Seydowe, Zaydaw, Zaida itd., 1495. godine donesena je odluka da se koristi ime Sayda, koje naš lijepi planinski gradić nosi i danas. Sayda je nastala u vezi sa sporovima između Bohemije i Meisena oko prevlasti nad malim gradom bogatim metalnim blagom.U srednjem vijeku smatrana je važnim trgovačkim središtem, čemu je pogodovao idealan položaj uz tzv. Put soli, koji je vodio iz područja Halle/Leipziga preko Sayde do Praga. Cvjetali su trgovina i zanatstvo, nastajali su cehovi, au gradu se održavala godišnja tržnica do pet puta godišnje, koja je već imala karakter malog sajma. Već 1442. Sayda je dobila gradska prava od plemićke obitelji Schönberg, koja je živjela na Purschensteinu od 1336. godine. Nekoliko gradskih požara, posljednji veliki požar datira iz 1842. godine, opustošilo je Saydu i uništilo mnoge srednjovjekovne građevine. Od tadašnje 183 kuće, 145 ih je stradalo u plamenu. Grad je obnovljen kakav se danas nalazi u zapadnom dijelu. Danas je gradić u biti karakteriziran obrtništvom i trgovinom, jer industrija postoji samo u maloj mjeri. Turizam postaje sve značajniji zbog povijesne prošlosti, geografskog položaja, razvoja u malo središte i tradicije u zimskim sportovima. Sayda je rezidencijalno područje turističke rute "Silberstraße", koja se proteže od Zwickaua do Dresdena.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Planinarstvo/alpinistika
Biciklizam
Inlineskating/Koturaljkaški sport
Lov
Brdski biciklizam
paragliding
Jahački sport
Skijanje
Odbojka
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Uvjeti poništenja:

Domaćin nije osigurao pravila otkazivanja.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 09.04.2024


Kuća za odmor još ne postoji evaluacija

Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Predati evaluaciju
Predati evaluaciju
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kontakt

Tvrtka Forsthaus Sayda GbR
gospodin R. Klemmer

gospodin R. Klemmer

ostale informacije

Ideje za odmor: Odmor s psom

Broj objekta: 24502

Posljednje ažuriranje: 19.01.2023

Oglas je online od: 15 godina, 8 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/24502.htm

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina