Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju
maks.  6   Gosta/Gostiju
90m²  stambena površina
2 spavaće sobe (+1)
1  Kupaonica
maks. 6  Gosta/Gostiju
90m²
2 spavaće sobe (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

45 puta dodano listi želja

Već više od 4 godine online


Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

45 puta dodano listi želja

Već više od 4 godine online



Opis

Kuća, koja je solidno izgrađena 1998. godine, ima dnevni boravak s otvorenom kuhinjom (uključujući ugradnu kuhinju) s kaminom, spavaću sobu, ostavu, tuš kabinu i hodnik s izlazom na tavan u prizemlju. U potkrovlju se nalazi studio soba sa bračnim krevetom i kaučem na razvlačenje te gostinjskim toaletom. Svi prozori su opremljeni vanjskim sjenilima i većinom komarnicima. Terasna vrata u prizemlju vode na terasu zaštićenu od vjetra i pogleda s tendom. Zemljište površine cca 600 m2 je ograđeno.

Kuća nema centralno grijanje. Grijanje bi trebalo biti uglavnom uz pomoć peći. U kupaonicama iu dnevnom dijelu nalazi se električna grijalica.

Mogućnost spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
kamin kamin
Mjesto za parkiranje Mjesto za parkiranje
Djeca su dobrodošla Djeca su dobrodošla
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Mogućnost kupovine 6 km

6 km


Mjesto i položaj smještaja

Polz je najjužniji grad u Mecklenburg-Zapadnom Pomeraniju. Polz je bio samostalna zajednica do 2004. godine, a od tada je okrug grada Dömitza i tako pripada okrugu Dömitz-Malliß u okrugu Ludwigslust-Parchim. Polz leži na rijeci Löcknitz. Klein Schmölen, druga četvrt Dömitza, nalazi se na zapadu, a Breetz na jugoistoku. Breetz je okrug Lenzena (Elbe) u pokrajini Brandenburg. Od Klein Schmölena, kopnena dina proteže se sjeverno paralelno s Löcknitzom u smjeru Polza. Polz je s tri strane okružen prostranim borovom šumom, samo je s južne strane grad omeđen obalama rijeke Löcknitz i livadama iza nje.

Kuća za odmor nalazi se na periferiji Polza, većeg, uređenog sela u pejzažnom rezervatu biosfere rijeke Elbe, između Dömitza i Lenzena, na mirnoj lokaciji, tik uz šumu.

Lokalni razvoj karakteriziraju veće seoske kuće i kuće u naselju i vrlo je opušten zbog velikih parcela zemlje. Ali i manje kuće za odmor, kao u ovom rezidencijalnom naselju, mogu se pronaći u Polzu. U Dömitzu i Lenzenu postoje razne trgovine, administracija, liječnici i sportski klubovi.

Regiju između dva mala grada karakterizira riječni krajolik Elbe, prostrane borove šume i poljoprivreda.

Što se tiče prometa, Polz je dobro integriran regionalno i nacionalno putem okružnih i saveznih cesta te mosta Elbe u blizini Dömitza.

Na Mühlenbergu, duni u unutrašnjosti, nalazi se vjetrenjača Erdholländer iz 1887. Propala je nakon prekida rada i proširena je u restoran 1987., gdje je karakter mlina izgubljen postavljanjem platforme za promatranje umjesto kape s mlinska krila. Nakon okreta mlin je zatvoren. Renoviran je 2000. godine i sada se koristi kao stan.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
Inlineskating/Koturaljkaški sport
Vožnja kanua
Plivanje
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 15:00
Čekiranje pri odlasku: 11:00
Akontacija: 25 % prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: 2 tjedna prije dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

dodatna odrasla osoba 20 € po noćenju; Djeca 6 - 16 godina 10 € po noćenju

Sav pribor (deke, jastuci, košare, ručnici...) za kućne ljubimce nije moguće osigurati te molimo da ih ponesete sa sobom.

Uvjeti poništenja:

  • Sie bekommen den Buchungsbetrag zurückerstattet, wenn Sie die Buchung mindestens 4 Tage vor dem geplanten Check-in bis 12 Uhr mittags MEZ (Mitteleuropäische Zeit) stornieren. Bei Stornierungen, die weniger als 4 Tage vor Check-in vorgenommen werden, bekommen Sie 50% des Buchungsbetrags zurückerstattet.

ostale informacije:

Izleti

Kopnene dine u blizini Klein Schmölena

U Elbtalaueu nema mnogo prirodnih uzvisina, što bi svakako trebalo zadovoljiti bicikliste. Još je zanimljiviji prizor kopnenih dina kod Klein Schmölena kod Dömitza, koje se izdaleka vide s Elbuferstraße.

Najveća kopnena dina u Europi impresivno se uzdiže na rubu parka prirode Mecklenburg Elbe Valley. S svoje najviše točke, oko 42 metra nadmorske visine, posjetitelj ima prekrasan pogled na nizinu Löcknitz u Mecklenburgu, Lenzerwische u Brandenburgu i predio Elbe na strani Donje Saske. Fascinantni kompleks dina, dugačak dobra dva kilometra, nastao je krajem posljednjeg ledenog doba, prije oko 12.000 godina.

Posebni klimatski i vrlo različiti zemljišni uvjeti doveli su do toga da se ovdje može razviti izuzetno raznolika flora, koja je pak stanište rijetkih i zaštićenih vrsta ptica i kukaca. Dinom se može prošetati označenim stazama, a usputne informativne ploče daju informacije o posebnostima geološke formacije. Redovito se nude i obilasci s vodičem.



Domitz

Tvrđava Dömitz, smještena direktno na desnoj obali Elbe, impresionira svojim peterokutnim osnovnim oblikom, bastionima, kazamatskim svodovima i 10 metara visokim zidovima od opeke. Na najvećoj tvrđavi u Mecklenburgu posjetitelji ne samo da uče zanimljive činjenice o gradu i vojnoj povijesti te o vremenu koje je Fritz Reuter proveo u zatvoru.

Dömitz je okružen rijekama Elbe, Elde, Löcknitz i Rögnitz i nudi najbolje uvjete za moto sport ili vožnju kanua. Vrlo atraktivan lučki objekt s marinom i pomorskim hotelom, koji uživa veliku popularnost svojom event gastronomijom, lučkim barom i klubom na plaži, perjanica je Dömitza.



Rüterberg

Na rubu takozvane "Seoske republike Rüterberg" leži prirodni dragulj posebne vrste. Ovdje se glina vadi ručno više od 80 godina. Od početka 19. stoljeća, u početku sporadično, od 1889. industrijski. Područje je zatvoreno 1968. zbog granične sigurnosti. Ono što je ostalo bila je industrijska pustoš.

Krajolici pustinjskih kratera, duboke jame i visoke gomile bez drveća i grmlja rezultat su desetljeća eksploatacije gline. Dok je sve više i više ljudi napuštalo ono što je tada bilo zabranjeno područje, priroda je povratila ta područja. Robinija, jasika i srebrna breza ubrzo su naselile neplodno tlo, a tijekom desetljeća u glinokopu i oko njega razvila se gusta mješovita bjelogorična šuma koja je postala osnova za raznoliku floru i faunu. Glinokop se postupno punio vodom stvarajući malo jezero.

Oko ovog jezera danas vodi zanimljiva kružna staza koja ne odražava samo tragove ljudskog djelovanja, već i rezultat gotovo 50 godina prirodnog razvoja. Posljednjih godina udruga "Elbetal Nature Conservation" preuredila je ovo u prirodnu stazu, koja pomoću informativnih ploča i štandova objašnjava povijest ovog jedinstvenog krajolika s njegovim geološkim značajkama. Posjetitelji će također saznati zanimljive činjenice o rudarskoj povijesti sela te o životinjama i biljkama koje ovdje žive. Dobro označena kružna staza duga je oko 1,2 kilometra. Ako želite stati na svih osam stanica i saznati više, trebali biste ostaviti sat i pol.



Lenzen (Elba)

Lenzen (Elba) je grad u okrugu Prignitz. To je sjedište ureda Lenzen-Elbtalaue, koji također uključuje općine Cumloses, Lanz i Lenzerwische. Kao jedan od najstarijih gradova u Prignitzu, Lenzen nudi znamenitosti i mjesta s uzbudljivom poviješću, poput dvorca.

Oko Lenzena nalaze se brojna prirodna blaga, mali gradovi s drvenom konstrukcijom i romantična sela na Elbi pozivaju vas na šetnju i zadržavanje. Krajolik rijeke Elbe međunarodno je važno odmorište i tranzitno područje za brojne vrste ptica. Za tisuće ždralova, divljih gusaka i pljoska široka ledenjačka dolina je migracijski put i važno područje za odmor i hranjenje. U jesen i proljeće samo u Elbtalaueu mogu se promatrati do labudova griča, 150 minijaturnih labudova, više od ždralova i deseci tisuća tundra gusaka i bijelih gusaka.



Gartow

Drveni gradić Gartow poziva vas da prošetate svojom idiličnom lokacijom na jezeru Gartow. Höhbeck visok 75 m, koji se nalazi nasuprot Lenzena, geološka je značajka i uvijek ga vrijedi posjetiti. Sa svojim vidikovcem, dvorac i grad Lenzen mogu se vidjeti preko Elbe daleko u prirodu.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 22.04.2024


7 evaluacije

Ukupna ocjena

4,9 od 5
4.9 Oprema
4.9 Cijena/učin
5.0 Servis
4.9 Položaj
4.8 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

prosinac 2023

Silvia H. iz/od Berlin

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Silvestrovo u kući za odmor u Polzu

Kuća je vrlo mirna i idilična i ima ograđeno dvorište. Odatle se može direktno doći na polje i odmah u šumu te obaviti predivne šetnje s psima. Mogli smo promatrati vjeverice i srne iz blizine.

Peć brzo širi ugodnu toplinu. Sve kuhinjske potrepštine su dostupne i kuća je vrlo čista.

Vlasnici su vrlo prijateljski, čak je u hladnjaku bila boca šampanjca.

Oni koji traže mir i osamu su vrlo dobrodošli s njihovim četveronožnim prijateljima.

Bili smo tamo prvi put, ali sigurno ne zadnji put.

Hvala vam puno na tim lijepim danima.

Preporučeno za: Odmor s kućnim ljubimcem

srpanj 2023

Birgit H. iz/od Bitterfeld-Wolfen, OT Wolfen

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Divna kuća za odmor na mirnoj lokaciji

Mi i naši ljubimci proveli smo ovdje tjedan dana u potpunoj tišini. Idealno za one koji traže mir. Kuća je vrlo dobro opremljena, ništa nije nedostajalo - sve je bilo dostupno, potpuno opremljen kućanstvom. Čak ni bicikli nisu nedostajali. Budući da puno putujemo, dobro možemo procijeniti. Na dva hladnija večeri ugodna je bila toplina kamina. Drva su također bila dovoljna.
Svaki dan smo vozili biciklom kroz susjednu šumu i okolicu i mogli smo promatrati mnoge šumske životinje, čak i ispred posjeda.
Samo možemo preporučiti ovu kuću za odmor i rado ćemo se vratiti.
Srdačna zahvala obitelji Behnke/Houvennaghel.

listopad 2021

Carola F. iz/od Leegebruch

4,9
5 4.5 5 5 5
Prikaži njemački

Vrlo lijepa kuća za odmor

Hvala na opuštajućem produženom vikendu. Uživali smo u miru i prirodi, a i vrijeme nam se poigralo. Jesen se pokazala u sjajnim bojama. Kuća je vrlo dobro opremljena, ništa nam nije nedostajalo.

Preporučeno za: Odmor s kućnim ljubimcem

lipanj 2021

Roswitha M. iz/od Limbach-Oberfrohna

4,7
5 5 5 5 3.5

Super Urlaub

Wer Ruhe und Erholung sucht, ist hier genau richtig. Die Unterkunft liegt direkt am Wald, wir konnten fast jeden Tag Rehe beobachten. Einfach Natur pur. Das Haus selbst ist sehr zweckmäßig eingerichtet, Wohnküche ist gut ausgestattet, es gibt viel Geschirr, Töpfe, Besteck und viele kleine Utensilien. Wir haben nichts vermisst, fühlten uns fast wie zuhause. Terrasse auch wunderschön gelegen.
Alles in allem einfach nur super. Ein herzliches Dankeschön an die Gastgeber.
Wir werden diesen Urlaub nicht so schnell vergessen und auf jeden Fall weiterempfehlen.

Roswitha und Jürgen mit Dackeldame "Flo" aus Chemnitz

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem

rujan 2020

Claudia S. iz/od Oldenburg

5,0
5 5 5 5 5

mitten in der Natur

Wer Entspannung abseits von Lärm und Hektik sucht, der wird hier fündig. An einem sonnigen Herbsttag auf der Terrasse ist nichts zu hören außer dem Rascheln der Blätter im Wind. Für Einkäufe und Ausflüge in größere Städte empfiehlt sich ein Auto. Ansonsten erreicht man auch mit dem Fahrrad einige schöne Orte zum Wandern und "Natur gucken".
Das Haus ist super ausgestattet, sauber und ordentlich, die Vermieter sehr freundlich und bemüht.
Unser Hund und wir haben uns hier sehr wohl gefühlt.

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor za samce, Romantični odmor

srpanj 2020

Anita E. iz/od 64404 Bickenbach

4,9
4.5 5 5 5 5

Ferien pur

Rehe vor dem Fenster und herrliche Ruhe, Lage und Ausstattung des Hauses sind topp. Für eine größere Familie würde ich mir einen Geschirrspüler wünschen. Die Gegend hat uns sehr gut gefallen, Naturliebhaber kommen voll auf ihre Kosten, im Umkreis von 30km ist viel anzusehen.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Pokretno hendikepirane osobe, Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci, Romantični odmor

svibanj 2020

Beate iz/od Berlin

4,8
5 5 5 4 5

Entspannung pur

Wer Ruhe und Entspannung sucht, ist hier genau richtig. Das Haus ist gut ausgestattet und in der Küche gibt es alles, was man braucht und noch mehr.
Der Vermieter hat alles getan, damit man sich hier wohl fühlt.

Preporučeno za: Odmor s kućnim ljubimcem


kontakt

Tvrtka Haus am Wald in Polz
obitelj K. Houvenaghel/Behnke

obitelj K. Houvenaghel/Behnke

ostale informacije

Broj objekta: 278458

Posljednje ažuriranje: 17.04.2024

Oglas je online od: 4 godine

URL: https://www.resido.hr/278458.htm


«Kuća uz šumu u Polzu» je dobio ocjenu gosta 4.9 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 7 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina