Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Haus

Nacionalni park Saske Švicarske

maks.  8   Gosta/Gostiju
140m²  stambena površina
3 spavaće sobe
1  Kupaonica
maks. 8  Gosta/Gostiju
140m²
3 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija


Opis

Više informacija možete pronaći pod rubrikom Kuća za odmor za 2 do 3 osobe na dnu. Zatim ćete doći kod nas

privatna početna stranica Samo kliknite na donju vezu.



Mjesto i mjesto smještaja



Naundorf, dio općine Struppen, nalazi se u srcu Saske Švicarske. Tvrđava Königstein, grad Wehlen, toplice Rathen i prekrasni renesansni gradić Pirna nalaze se u neposrednoj blizini. Posebna atrakcija je "Robert-Sterl-Haus". Tu je živio i djelovao poznati slikar, kojeg se danas prisjeća mala izložba. Direktno u selu nalaze se 2 restorana.



Kuća se nalazi u centru sela na seoskom ribnjaku. Lokacija je vrlo mirna.

Dolazak i udaljenosti



Udaljenost: Dresden - 25 km

Udaljenost do sljedeće željezničke stanice: Wehlen i pristaništa flote lopatara - 1,5 km

Udaljenost do sljedećeg izlaza: A17 - 10 km

Sportski sadržaji u okolici



Planinarenje, penjanje, biciklizam, brdski biciklizam, izleti brodom

Vrsta odmora



Obiteljski odmor

Kultura i razgledavanje

Odmor za planinarenje i penjanje

Odmor s kućnim ljubimcem



Spavaća soba



Ukupan broj spavaćih soba: 3

Kupaonica i wc



Ukupan broj kupaonica: 1



1 kupaonica s 2 tuša 2 umivaonika 1 WC

Potkrovlje 1 wc s 1 umivaonikom



Vanjski dio kuće



Prostor za roštilj

Terasa

Prostor za veselje



Interijer kuće



Štednjak

Podno/centralno grijanje



Postojeći uređaji i pribor



TV

DVD player

Internet DSL 6000W – LAN

Radio i CD player



Kuhinjska oprema



Keramička ploča za kuhanje s 4 ploče s pećnicom

Veliki hladnjak sa zamrzivačem

Perilica posuđa



Ostale značajke



Moguć dugoročni najam

Objekt za nepušače

Kućni ljubimci dobrodošli



Više informacija



Minimalni boravak 3 dana



Kontakt osoba na licu mjesta po dolasku je



Obitelj Annett i Jan Schumann



Dodatne informacije možete pronaći na našoj početnoj stranici kuće.

Haus am Stein (Idite na Google tražilicu i unesite Haus am Stein)



Cijena i modaliteti najma



Minimalna cijena najma od 85 EUR (1 ili 2 osobe) za svaku sljedeću osobu 5 EUR.

Boravišna pristojba 0,70€ po osobi.



Kuća za odmor 2 = s 1 odvojenom spavaćom sobom za 2 osobe i pomoćnim ležajem.



Kuća za odmor 1 = s 2 odvojene spavaće sobe za 2 do 4 osobe i pomoćnim ležajem.



Kuća za odmor 3 = 2 do 8 osoba s 3 odvojene spavaće sobe.



Kuća za odmor 4 = 2 do 4 osobe s 2 odvojene spavaće sobe

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
sauna sauna
kamin kamin
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Jezero 2 km

2 km

Mogućnost kupovine 0.5 km

0.5 km

Restoran 0.5 km

0.5 km

Centar grada/mjesta 0.5 km

0.5 km

Autobus 0.3 km

0.3 km

Zračna luka 30 km Dresden

30 km

Kolodvor 2 km Wehlen

2 km

Izlaz s autoceste 15 km Pirna

15 km


Mjesto i položaj smještaja

Našim gostima nudimo idealno polazište za ture, planinarenja i izlete u Sasku Švicarsku, kulturnu metropolu Dresdena, Lužice i Češke.



Regija nudi razne izlete. Dobro razvijena i označena mreža pješačkih staza diljem nacionalnog parka vodi vas do vrhunaca i atrakcija Elbe Sandstone Mountains. Otkrijte ovaj jedinstveni svijet pješčenjaka i očarajte se ljepotom prirode koja oduzima dah.



Papststein se nalazi oko četiri kilometra jugoistočno od Struppena i oko tri kilometra južno od Bad Schandaua usred visoravni. U podnožju Papststeina nalazi se gradić Papstdorf, koji pripada općini Gohrisch.







Na vrhu je planinarska gostionica i vatrogasni vidikovac koji nije otvoren za javnost. Papststein se prvi put spominje u dokumentu 1496. godine kao Bogersdorfer Stein. Vrlo rano - oko 1830. godine - perspektivna planina pobudila je interes turista. Godine 1858. na vrhu je sagrađen drveni paviljon, a 1862. planinarski han koji postoji i danas. Godine 1889. na najvišoj točki planine podignuta je vidikovca od koje su danas ostali samo betonski temelji. U vrijeme DDR-a, na vrhu je podignuta neukrašena vatrogasna stražarnica od montažnih betonskih dijelova.



Pogled s Papststeina je prilično opsežan, pogled seže preko velikih dijelova Saske i Češke Švicarske. Uz Gohrisch i Zschirnsteinen, istaknute planine u vidnom polju su Decínský Snežník (Hoher Schneeberg), Ružovský vrch (Rosenberg), Schrammsteine s Falkensteinom i Großer Winterbergom, Tanecnice (Tanzplan) i Ungerberg. Na krajnjem istoku možete vidjeti planine Lužičkih planina.





Pfaffenstein je jedna od najzanimljivijih planina u Saskoj Švicarskoj i često se naziva Saska Švicarska u malom.





Pfaffenstein, na desnoj stijeni igla Barbarine



Otkako je Pfaffendorf uključen u Königstein, to je najviša kota u Königsteinu. Na površini od 12 ha, koja je dijelom vrlo krševita, nudi puno zanimljivosti. Na zapadnom podnožju planine nalazi se polukružni bedem koji je služio za zaštitu naselja iz brončanog doba. S njegove južne strane je Barbarina, vitka kamena igla koja je s dolinske strane visoka gotovo 43 m. Smatra se orijentirom Pfaffensteina i popeo se prvi put 1905. Zbog udara groma i usprkos opetovanim renovacijama, morala je biti zatvorena za penjanje 1975. godine. S 32 priznata vrha za penjanje, Pfaffenstein još uvijek nudi širok raspon aktivnosti za planinare.







Pfaffenstein je relativno kasno razvijen za turizam. Ljetna gostionica podignuta je 1852. godine, ali je ponovno zatvorena 1854. godine. Krčmar je dao utočište krivotvoritelju i potaknuo daljnje krivotvorine. Obojica su osuđena na zatvorske kazne. Tek je 1880. godine na istom mjestu ponovno otvoren restoran. Prva masivna kuća (brvnara) s cjelogodišnjim upravljanjem puštena je u pogon 1891. godine na današnjoj lokaciji. Od 1897. do 1904. stalno se proširivao. Godine 1904. današnji masivni vidikovac zamijenio je drvenu prethodnicu (1894.). Godine 1897. izgrađen je strmi uspon kroz "iglenu ušicu", a 1913. godine napravljena je klisurasta staza koja vodi kroz ponore i preko mosta.



Lilienstein je najistaknutija stolna planina u Saskoj Švicarskoj. To je jedina stolna planina na desnoj obali Elbe i bila je uključena u Nacionalni park Saske Švicarske. Popularan je među posjetiteljima zbog veličanstvenog pogleda.







Keramički nalazi pokazuju da je bila posjećena već u prapovijesti. Prvi dokumentarni spomen potječe iz 1379. Na njemu se nalazio mali dvorac češkog kralja, vjerojatno dodatak kraljevskog kamena. Dvorac je početkom 15. stoljeća prešao u sasko vlasništvo. Današnja planinarska staza vodi kroz ostatke ovog dvorca.



Godine 1708. August Snažni dao je postaviti stepenastu stazu s južne strane kako bi se uspeo na Lilienstein. Na Osthornu, obelisk koji je danas nažalost nestao, obilježava ovaj događaj.



Sredinom 19. stoljeća izgrađena je "Leteća gostionica". Prva trajna gradnja dogodila se 1873. godine, koja je proširena 1895. i 1903. godine. Godine 1896. sagrađena je drvena osmatračnica. Žičara (prva na planini u Saskoj Švicarskoj) opskrbljuje planinski restoran od 1893.



U povodu 800. obljetnice saske dinastije, planinarski klub za Sasku Švicarsku podigao je 16 m visok vremenski obelisk 1889. godine. Današnji sjeverni uspon sagrađen je 1900. godine na trasi nekadašnjeg dvorskog uspona. Krajem 1990-ih planinski restoran, koji je trebao biti renoviran, preuređen je i sada ga planinari koriste kao mjesto za zaustavljanje.



Domaćini i drugi pružatelji turističkih usluga oko Liliensteina udružili su snage u udruženje "Die Liliensteiner". Liliensteiner brine o kvaliteti ponude odmora za obitelji, osigurava međusobno umrežavanje ponuda te s ponudama susjednih turističkih središta Bad Schandau, Kurort Rathen i Königstein.





Kleinhennersdorfer Stein nalazi se na visoravni oko četiri kilometra jugoistočno od Königsteina i oko dva kilometra južno od Bad Schandaua. U podnožju su mali gradovi Kleinhennersdorf i Papstdorf.







Dvije najpoznatije urušene špilje u Saskoj Švicarskoj, Svjetla špilja i Hampelova špilja, nalaze se na južnoj strani. Kleinhennersdorfer Stein prvi put se spominje u dokumentu 1461. godine kao Heynersdorfer Stein. Oko 1870. godine, Friedrich Herrmann Hempel, stanovnik Königsteina, započeo je komercijalnu eksploataciju pješčenjaka, koji se drobio i mljeo kao pijesak za čišćenje i prodavao gostionicama i tvornicama sapuna. 17. prosinca 1918. Hempel je izgubio život kada se srušila stijena.



Ne postoje označene staze koje vode do Kleinhennersdorfer Stein. Sa sedla s južne strane moguć je uspon uskom stazom.





U usporedbi s okolnim planinskim visovima, Quirl je samo niske visine, ali ima najveće zatvoreno područje na vrhu.



Sloj gline, koji je vjerojatno raznošen tijekom posljednjeg glacijalnog razdoblja, čak je omogućio stvaranje polja koja su pripadala nasljednom feudu u Pfaffendorfu. Položaj ovih područja i danas se može prepoznati po povijesnim međašima izbornih šuma.



Zbog svojih pećinskih oblika, vijenac zaslužuje posebnu pozornost. Na njenoj NE strani nalazi se Lopovova špilja (također Diebskeller), koja je jedna od najvećih špilja u Saskoj Švicarskoj. Da biste vidjeli njegovu pravu veličinu, morate ići do njegovog kraja. Na JZ strani nekoliko ruševina ili urušenih špilja. Najpoznatije su dvije špilje Sterl, koje su oko 1885. služile kao sklonište skupini pljačkaša.



Zbog svoje blizine tvrđave Königstein, Quirl je imao određenu stratešku važnost. Polja iznad prodana su državi 1865. i Quirl je zatvoren za posjetitelje. Također 1778. (Bavarski rat za nasljeđe) i 1866. (Prusko-austrijski rat) stara cesta do visoravni postala je neprohodna.



Na južnom podnožju Quirl-a, tik uz gornju Quirlpromenade, nalazi se kameno korito za koje se sada smatra da je sol, ali je zapravo nedovršeno korito za vodu. Obere Quirlpromenade, koja vodi oko podnožja Quirl, jedna je od najljepših staza u visokoj šumi u Saskoj Švicarskoj.





Kuća za odmor u Bärensteinu

za 2-8 osoba sa 140 m² stambenog prostora



Samostojeća preuređena stara seoska kuća s ljubavlju renovirana s ukupnim stambenim prostorom većim od 140 m². U prizemlju se nalazi veliki ulazni prostor s prostorom za sjedenje, velikom kupaonicom s tušem i WC-om te dnevnim boravkom od 55 m² s kuhinjom, kaminom, velikim stolom za blagovanje, šankom i udobnim kutnim kaučem. Sauna je također dostupna u velikoj kupaonici. Sauna se može rezervirati na licu mjesta za 8,00 € po danu.



Cijeli donji dio je opremljen podnim grijanjem. U potkrovlju se nalaze dvije 2-krevetne sobe, jedna 4-krevetna soba i wc. Kuća za odmor ima terasu s prostorom za roštilj i livadu od cca 200 m². Kuća za odmor pogodna je za veće obitelji, obitelji s prijateljima i odmor s četveronožnim prijateljima (koji su izričito dobrodošli!). Slikarski put vodi odmah pored kuće. Vlasnik ne živi na licu mjesta.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Planinarstvo/alpinistika
Biciklizam
Lov
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
Jahački sport
Plivanje
Let jedrilicom
Skijanje
Tenis
Odbojka
Pješačenje/hodanje kao sport
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 15:00
Čekiranje pri odlasku: 10:00
Akontacija: 100 € prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: prilikom dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

Dolazak u sezoni samo subotom i 7 noćenja. 3 noći svaki dan.

Boravišna pristojba 1€ po osobi dnevno, djeca 0,60€

Kućni ljubimac 35€ dodatno. Maksimalno 2 životinje

Cijena struje iznosi 3,50€ po noćenju

Plaćanje je na dan dolaska!

Uvjeti poništenja:

Domaćin nije osigurao pravila otkazivanja.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 20.04.2024


Kuća za odmor još ne postoji evaluacija

Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Predati evaluaciju
Predati evaluaciju
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kontakt

gospodin K. Kiessling

gospodin K. Kiessling

ostale informacije

Ideje za odmor: Odmor na jezeru

Broj objekta: 43073

Posljednje ažuriranje: 15.01.2024

Oglas je online od: 12 godina, 9 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/43073.htm

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina