Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Kuća za odmor Balaton u blizini plaže

Balaton

maks.  12   Gosta/Gostiju
120m²  stambena površina
4 spavaće sobe
2  Kupaonica
maks. 12  Gosta/Gostiju
120m²
4 spavaće sobe
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
Navedite datume putovanja za točne cijene

Besplatno otkazivanje do 60 days prije dolaska

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija


Opis

Kuća za odmor udaljena je samo 3 minute hoda od ulaza u plažu, na mirnoj lokaciji.



Kuća se iznajmljuje bez vlasnika.



Zgrada ima 4 spavaće sobe (svaka opremljena bračnim krevetom + pomoćni ležaj), 2 kupaonice, kuhinju i ogromnu blagovaonicu u kojoj svatko može sjesti.



U prizemlju se nalaze dvije sobe, opremljena kuhinja, blagovaonica s TV-om, tuš kabina i wc. Tu se nalazi i velika terasa s vrtnom garniturom i prostorom za roštilj.



Na katu se nalaze 2 klimatizirane sobe s balkonima i kupaonicom s kadom, dodatnim wc-om.



Parkirna mjesta su dostupna u vrtu.

WLAN je dostupan besplatno.
Broj licence ili registracije: MA21002226

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
balkon balkon
Mjesto za parkiranje Mjesto za parkiranje
Roštilj Roštilj
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Plaža 0.3 km

0.3 km

Mogućnost kupovine 0.5 km

0.5 km

Restoran 0.3 km

0.3 km

Centar grada/mjesta 0.5 km

0.5 km

Autobus 0.5 km

0.5 km

Zračna luka 125 km Budapest

125 km

Kolodvor 0.5 km Balatonarács

0.5 km

Izlaz s autoceste 36 km

36 km


Mjesto i položaj smještaja

Kuća se nalazi na mirnoj lokaciji, 300 metara od ulaza u plažu.Stara stambena područja, zgrade, crkve, atmosferski vinogradi, parkovi i stoljetna stabla pozdravljaju današnje ljude.

Njegovo se ime prvi put spominje u zemljišnim knjigama opatije Tihany 1211. godine. U srednjem vijeku bilo je nekoliko naselja na području današnjeg Füreda. Prije svega, Füred, koji je i danas živ, ali koji od reformskog razdoblja ima samo veću ulogu. Južno od njega bila je Papsoka -koja se od 14. stoljeća naziva Siske-, u kratkom vremenu spojena je s Füredom. Južno od Füreda bila je dolina Kéki, koja je do danas zadržala ime nekadašnjeg sela Kék. Arács, koji je danas sjeveroistočni dio Füreda, bio je samostalna općina do 1954. godine. Naselje Magyaré, jugoistočno od Arácsa, izjednačilo se s Arácsom do kraja srednjeg vijeka.

Način života i ponašanje stanovnika i gostiju Füreda oduvijek je bilo određeno povijesnom tradicijom. Njegov turizam datira stoljećima i nakon što je proglašen ljekovitim odmaralištem u prvoj polovici 1700-ih, odmah je postao središte pozornosti zemlje. Od 1971. godine prvo je lječilište naše domovine i 'međunarodni grad grožđa i vina'. (od 1987.)

Svoju prohodnost duguje mediteranskoj klimi i kiselim izvorima. Danas se voda iz bunara koristi u Državnoj kardiološkoj bolnici u svrhu liječenja. Poznatu kiselu vodu iz Füreda možete kušati kod fontane Kossuth, fontane Berzsenyi, fontane Szekér Ernő i Krojačeve fontane. Mnogi srčani bolesnici oporavili su se u kardiološkoj klinici, među njima i poznati nobelovac, indijski pjesnik Rabindranath Tagore, po kojem je nazvana staza u parku na obali jezera.

Grad je nevjerojatno bogat povijesnim spomenicima. Većina njih je izmijenjena ili obnovljena. Može se dogoditi da danas imaju drugačiju funkciju nego u prošlosti, ali oni su dio kulture Füreda. Brojne su takve poznate vile i dvorci u gradu čiji su vlasnici pridonijeli imidžu Balatonfüreda i čiji je ugled daleko dospio.

Arhitektonsko remek-djelo 18. stoljeća je Nagyvendéglő. Državna bolnica, fontana izvora Kossuth Lajos, veća kuća Pálóczi Horváth Ádám i dvorac Széchenyija Ferenca i danas određuju raspoloženje grada.

Razvoj Balatonfüreda započeo je 1800-ih, u doba reformi. Postao je omiljeno sastajalište političara i umjetnika, njegova povijesna i kulturna uloga bila je najznačajnija u to vrijeme. Grad ima brojne spomenike, važne građevine i tradicije iz tog razdoblja: 1825. godine u Horváthovoj kući održan je prvi Annin bal.

Kisfaludy Sándor otvorio je 1831. u Balatonfüredu prvo kameno kazalište u Podunavlju, domovini mađarskog jezika, kada je službeni jezik bio njemački, uz donacije opatije i naroda. Reformski ugođaj povijesnog Donjeg grada pojačan je vilom Blaha Lujza, u kojoj je 23 godine ljetovala poznata mađarska primadona s prijelaza stoljeća, nacionalni slavuj. Zgrada danas funkcionira kao hotel i gostionica. Ovdje je vikendicu imao popularni lječilišni liječnik Huray István, vlasnik kuća Huray, ali među kućama za odmor sagrađenim u to vrijeme, kuća za odmor Dőry prozvana je najljepšom i vrijedi ju pogledati. Jonski peristil s okruglom kupolom nalazi se na mjestu susreta ulica Jókai i Blaha Lujza. Kerektemplom (okrugla crkva), čiji je nacrt izradio Fruhmann Antal, po uzoru na rimski Panteon, sagrađena je 1850. godine. Vila Jókai sagrađena je 1870. godine u ranom eklektičnom stilu. U zgradi je kroz stalni postav predstavljen život najvećeg pripovjedača i namještaj vile.

Kao blago gornjeg dijela grada, kao da se brinu za mir grada, uzdižu se Reformirana crkva, Katolička crkva i novoizgrađena Evangelička crkva.

Današnji stari grad - staro selo i Balatonarács, koji je također pripojen 1954. godine - još uvijek ima mnogo vrijednih spomenika. S obje strane glavne ulice (Kossuth Straße) koja vodi do starog grada nižu se jednokatnice i višekatnice. U starom selu, sada zvanom stari grad, zgrade, također ukrašene pločama, sačuvale su narodne oblike. Ulica Siske dio je starog grada čiji kraj završava u šumi, tu počinje šetnica, pa je prekrasno mjesto za izlete i šetnje iz Balatonfüreda.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
Plivanje
Jedrenje
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 14:00
Čekiranje pri odlasku: 10:00
Akontacija: 50 % prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: prilikom dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

Boravišna pristojba nije uključena u cijenu: 1,8 €/noćenje/iznad 18 godina

Uvjeti poništenja:

  • Besplatno otkazivanje moguće je do 60 dana prije dana dolaska.
  • Sie bekommen die Hälfte des Buchungsbetrages abzüglich der Stornierungsgebühr zurückerstattet, wenn Sie die Buchung mindestens 30Tage vor dem geplanten Check-in bis 12 Uhr mittags MEZ (Mitteleuropäische Zeit) stornieren. Bei Stornierungen, die weniger als 30 Tage vor Check-in vorgenommen werden, bekommen Sie nichts zurückerstattet.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 23.04.2024


Kuća za odmor još ne postoji evaluacija

Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Predati evaluaciju
Predati evaluaciju
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

kontakt

gospođa R. Rácz

gospođa R. Rácz

Kao posrednik bavimo se kućama za odmor u Balatonfüredu od 1998. godine. Uz veliki izbor stojimo Vam na raspolaganju.


Dalji smještaji od gospođa R. Rácz

Pokazati sve smještaje od gospođa R. Rácz

ostale informacije

Ideje za odmor: Odmor s psom

Broj objekta: 81618

Posljednje ažuriranje: 12.02.2024

Oglas je online od: 8 godina, 1 mjesec

URL: https://www.resido.hr/81618.htm

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene

Besplatno otkazivanje do 60 days prije dolaska

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina