Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Ribarska kuća Godewind***** / 60 m2

Baltičko more / laguna Szczecin

maks.  4   Gosta/Gostiju
60m²  stambena površina
1 spavaća soba (+1)
1  Kupaonica
maks. 4  Gosta/Gostiju
60m²
1 spavaća soba (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi
DTV klasifikacija Ovaj smještaj je provjeren i ocijenjen prema kriterijima zvjezdica Njemačkog turističkog saveza. Ovisno o opremi i usluzi, smještaj se dodjeljuje od jedne do pet zvjezdica.

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

64 puta dodano listi želja

Već više od 15 godina online



DTV klasifikacija Ovaj smještaj je provjeren i ocijenjen prema kriterijima zvjezdica Njemačkog turističkog saveza. Ovisno o opremi i usluzi, smještaj se dodjeljuje od jedne do pet zvjezdica.
Navedite datume putovanja za točne cijene

Vrlo održiv Ova nekretnina zadovoljava 8 od 12 kriterija održivosti.

Besplatno otkazivanje do 45 days prije dolaska

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

DTV klasifikacija Ovaj smještaj je provjeren i ocijenjen prema kriterijima zvjezdica Njemačkog turističkog saveza. Ovisno o opremi i usluzi, smještaj se dodjeljuje od jedne do pet zvjezdica.

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

64 puta dodano listi želja

Već više od 15 godina online



Opis

U malom ribarskom mjestu Altwarp, na poluotoku na njemačkoj strani lagune Szczecin, nedaleko od Ueckermündea, nalazi se povijesna ribarska kuća "Godewind"*****. Sagrađena je oko 1800., stvarno udobna drvena. Njemačko turističko udruženje ga od 2005. dosljedno klasificira s 5 od 5 zvjezdica. Kuća za nepušače u okućnici od 650 m2, samo cca 50 m od plaže.



Obala lagune i Baltičkog mora je naravno oblikovana ribolovom stoljećima, pa što može biti očitije od odabira povijesne ribarske kuće kao romantične kuće za odmor.



U prizemlju kuće nalazi se apartman od 60 m2 (2 do max. 4 osobe) i studio od 45 m2 (max. 2 osobe) sa zasebnom potpuno opremljenom kuhinjom, prostorno zajedno, a opet potpuno odvojeni i neovisni. Razinu 5 zvjezdica dobivate ako su oba apartmana rezervirana za 4 osobe, au tom slučaju posteljinu i ručnike dobivamo besplatno.



Ovdje rezervirate veći apartman, cca 60 kvadrata, pogodan za 2 do maksimalno 4 osobe. Sadrži dnevni boravak s udobnim kaučem na razvlačenje, spavaću sobu s 2 kreveta za jednu osobu, kupatilo, potpuno opremljenu kuhinju s perilicom posuđa, blagovaonicu za do 6 osoba i izlaz na vlastitu terasu za do 6 osoba. sa suncobranom od drveta/tkanine. Ovaj stan je koncipiran na način da se po želji svih 6 stanara oba stana, uključujući i one manje, mogu okupiti u dnevnom boravku, kuhinji i na velikoj terasi.



Ukoliko želite rezervirati samo manji apartman potražite pod br. nekretnine: 31884



Kuća ima električno grijanje u svim sobama i povijesne, ali ispravne, učinkovite peći. Ako želite, možete ložiti drva/ugljen iz naše šupe za fiksnu cijenu od 40 eura tjedno. Ako dolazite po hladnom vremenu, u svakom slučaju smo za vas predgrijali jedan do tri dana. Za vas ne postoji početna faza. Zimi našim gostima preporučamo korištenje peći. Objašnjenje ćemo vam dati prilikom predaje ključeva, tako da možete koristiti pećnice i bez prethodnog iskustva. U prijelaznom razdoblju preporučamo grijanje na struju.



Za sada nema boravišne pristojbe ni naknade za parkiranje. Dostupno i bez dodatnih troškova:

WLAN u cijeloj kući iu cijelom vrtu.

2 unutarnja besplatna parkirna mjesta na posjedu, dakle isključivo jedno po apartmanu.

Roštilj, DVD player, CD glazbeni uređaj, CD i DVD filmovi, društvene igre, knjige, informacije o selu, okolici, izleti, park prirode, (biciklističke) planinske karte, ... štap za pecanje, badminton, ljuljačka na trijemu, visoko- kvalitetne ležaljke, stolice i drvene klupe, ležaljke koje možete ponijeti i na plažu, konopac za rublje, ..., perilica i sušilica također se mogu koristiti na posjedu na zahtjev. Također bez nadoplate: stolica za hranjenje, ručna kolica, mali dječji bicikl, molimo raspitajte se unaprijed kako se oba apartmana ne bi dijelila ako se zasebno rezerviraju.



Naravno, očekujemo da će se cjelokupno imanje pažljivo koristiti.



Godewind je kuća za nepušače, ali pušači mogu koristiti povijesnu pušnicu u vrtu za lošeg vremena. Također možete zaključati bicikle ili ribolovnu opremu koju ste ponijeli sa sobom.



Kod nas možete unajmiti do šest vrlo glatkih, robusnih ženskih touring bicikala za 20 € po biciklu i tjedno. Na jedan se može montirati dječja sjedalica koju možete koristiti bez nadoplate ali na zahtjev. Bicikl za malu djecu s okretnim potpornim kotačima i ručna kolica također su dostupni besplatno. Imamo 2 kacige za bicikle, ali ako želite da vaša djeca imaju jednu, ponesite svoju.

Kanu u kući dostupan je na zahtjev (25 €/dan ili 100 €/tjedan).



Sezonski u vrtu ima dosta ribiza i ogrozda, kojih možete jesti koliko god želite.



Ljubimac:

Jedan njegovan pas po apartmanu je dobrodošao. Dopušteno je povesti jednog psa do veličine zlatnog retrivera uz nadoplatu od 5 eura po noći. Dopušteno mu je da se slobodno igra u ograđenom vrtu zaštićenom od jazavčara. Međutim, vrt nije mjesto za pseću Pippi-Mach, već prvenstveno igralište za djecu gostiju na ljetovanju. Volimo ga vidjeti i nismo nervozni kad kopa rupu u vrtu ili odlomi tulipan. No, pretpostavljamo da ga ne ostavljate samog u stanu i vrtu bez nadzora, da ne smeta drugim gostima ili sumještanima, da ne prlja i dlaka na presvlake i krevete, da ne ostavlja otiske šapa na unutarnjim i vanjskim zidovima i ne izlazi za šetnju u vrtu. Da je u selu na uzici i da mu čistiš kakicu.



Da se kupa samo na označenoj plaži za pse. U selu postoje još dva prirodna kupališta i dvije prirodne plaže u naselju 30-40 minuta hoda, kao i veći dio plaže za pse u Ueckermündeu.

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba
jednokrevetna (100x200 cm)
jednokrevetna (100x200 cm)
dnevna soba
kauč (140x200 cm)

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Televizor Televizor
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
kamin kamin
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Plaža 0.1 km

0.1 km

Jezero 0.8 km

0.8 km

Mogućnost kupovine 0.1 km

0.1 km

Restoran 0.05 km

0.05 km

Centar grada/mjesta 0.4 km

0.4 km

Autobus 0.3 km

0.3 km

Zračna luka 52 km Stettin-Golenie

52 km

Kolodvor 16 km Ueckermünde-Stadthafen

16 km

Izlaz s autoceste 45 km A20 Pasewalk

45 km


Mjesto i položaj smještaja

Maksimalna popunjenost

Prilikom rezervacije uzeti u obzir maksimalnu popunjenost od 2-4 osobe i psa za ovaj apartman.

Uzmite to u obzir prilikom rezervacije.



Domaćin je ponekad u kući kako bi pripremio prazne apartmane za sljedeće goste ili se pobrinuo za vrt kada idete na izlete, kako vas ne bi ometala kosilica. Radimo i zimsku službu kako vas ne bi zavejao snijeg. Stanodavac tada živi u praznom stanu ili na tavanu, ali to vas ne bi trebalo smetati jer nema galame i slično. Stoga smo uvijek dostupni za vas ako imate bilo kakvih problema. Čak i ako nitko nije na licu mjesta, možete nas kontaktirati telefonom u bilo kojem trenutku. Ako rezervirate oba apartmana i želite imati cijeli posjed za sebe, to nije problem, samo razgovarajte s nama prije toga.



Veće dječje igralište:

Na plaži udaljenoj 50 m nalazi se igraonica za djecu, brod za penjanje, ljuljačke, ... i odbojka, lopta za pijesak.

S druge strane sela, ispod stare vjetrenjače, također je nogometno igralište.



Povijest kuće:

Kuće sa slamnatim krovovima ili krovovima od trske, kako ih ovdje zovu, stilski su određenje obale lagune. Međutim, Godewind nikada nije bio pokriven slamom, zbog čega smo sačuvali i dodali povijesne cigle tijekom velike obnove 2005. godine. Zajednica ispred kuće govori da je kroz svoju dugu povijest bila i kapetanska kuća. Ipak, to je po svom arhitektonskom stilu ribarska kuća. Stalno je ocjenjivan s 5 zvjezdica otkako smo ga počeli iznajmljivati 2005. godine. No, to je i poseban objekt: s vrlo starim dijelovima, pećima, namještajem,... Fotografije to jasno pokazuju. Nema izolacijskih prozora i termoizolacijskih kompozitnih sustava, ali je ugodno toplo i na -29 stupnjeva i istočnjaku. Kuća je obnovljena sa stropovima od gline/vapna, zidovima, jednostrukim staklom i vratima koji su sačuvani i dopunjeni u povijesnim razmjerima. Nakon restauracije 2005. godine to nije završilo, ali ako kuća nije u najmu, tako da ne možemo smetati gostima, renoviranja i popravke obavljamo tijekom cijele godine.





Kuća je smještena u središtu sela, a opet tiha, jer je to jedino selo na vrhu rta, tako da nema prometa i nije presječeno bučnom glavnom cestom kao mnoga druga sela.


Obala:

Naravno tu je i ribarska kuća u blizini vode. Imate mali pogled na vodu s vrtnih vrata. Godewind je udaljen svega 50 m od plaže. Ovo je mala seoska plaža, nije ogromna, ali nikad nije prepuna ljudi. Još dva mjesta za kupanje unutar/na licu mjesta. Dvije druge vrlo lijepe plaže 20 minuta vožnje biciklom, vrlo lako voziti kroz prekrasan obalni krajolik. Sve plaže u regiji tijekom sezone održavaju općine, a kvalitetu vode nadziru državna tijela. Sve je malo i podnošljivo, regija se, za razliku od obale Baltičkog mora, oslanja na blagi turizam. Prometne gužve, nedostatak parkirnih mjesta, visoke naknade za parkiranje i turističke pristojbe kao na obali Baltičkog mora ne postoje na obali Lagune.

Kanu je dostupan u vrtu uz naknadu (25 €/dan, 100 € depozit). Nemamo prsluke za spašavanje, ali laguna na seoskoj plaži i na trstici je vrlo plitka i stoga idealna za malu djecu i za klizanje zimi. I dalje je osvježavajuće čak iu ekstremno vrućim ljetima, nikada nije tako ledeno kao Baltičko more, nema meduza jer je slatka voda.

Ribolov je oblikovao selo od 1150. godine. Ribari vas rado povedu sa sobom na ranojutarnji obilazak lagune u svojim malim drvenim čamcima uz malu naknadu. Drveni ribarski brod s dva jarbola pripremljen je za izlete i kreće iz matične luke Altwarper za izlete po laguni. Više izleta brodom od Ueckermündea do Swinemündea, Stettina, ...





Selo i okolica:

Mještani u selu i regiji su vrlo ljubazni.

Altwarp je na vrhu poluotoka. Doživjet ćete čistu prirodu, jer selo se nalazi neposredno u (!) parku prirode "Stettiner Haff" i stoga je vrlo prostrano okruženo obalnim krajolikom s vodom, dinama, močvarnim livadama i nizinskim šumama. Postoji zasebna uprava za veliki park prirode, koja organizira pješačenja, izlete biciklom i kanuom (dabar, ...) i nudi ih po razumnim cijenama. Informativni materijal, u našoj kući, ili o parku prirode. Naravno možete i pecati, istraživati prirodu samostalno vlastitim kanuom ili biciklom, jedriti, surfati, kite surfati,... U jesen možete čuti riku jelena u vrtu koji se nalaze u dinama i trstici tik do. selo navečer i jedemo posljednje jabuke sa stabla. Zimi možete klizati na Laguni. Zimska služba radi jako dobro, ne znamo odsječena sela na laguni, kao 2010. na Rügenu.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
golf
Inlineskating/Koturaljkaški sport
Lov
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
paragliding
Jahački sport
Plivanje
Let jedrilicom
Jedrenje
Surfanje
Ronjenje
Tenis
Odbojka
Pješačenje/hodanje kao sport
Skijanje na vodi
Jahanje na talasima
kitesurfing
izleti brodom
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 16:00
Čekiranje pri odlasku: 10:00
Kaucija: 100 €
Akontacija: 20 % prilikom bukinga

dodatne informacije o cijeni najma:

Struja i voda prema potrošnji. 45 centi/kWh, 5 eura/m3

Zimi preporučamo korištenje našeg ogrjevnog materijala iz vlastite šupe za peći po cijeni koštanja.

Mogućnosti Plaćanja:

Prijenos
Gotovina

Uvjeti poništenja:

  • Besplatno otkazivanje moguće je do 45 dana prije dana dolaska.
  • Stornierung Tritt der Mieter durch schriftliche Erklärung gegenüber dem Vermieter des Vertrags zurück, maßgeblich ist der Zeitpunkt des Zugangs der Rücktrittserklärung beim Vermieter, schuldet er dem Vermieter folgende Stornierungsgebühren: bis zum 45. Tag vor Reiseantritt 0 % des Reisepreises bis zum 31. Tag vor Reiseantritt 20% des Reisepreises bis zum 21. Tag vor Reiseantritt 50 % des Reisepreises bis zum 7. Tag vor Reiseantritt 75 % des Reisepreises danach 100 % des Reisepreises zuzüglich einer Bearbeitungsgebühr in Höhe von 50,00 €

ostale informacije:

Regiju karakterizira obalni krajolik i vrlo je rijetko naseljena. Stoga nije prenapučeno poput obale Baltičkog mora, čak ni u ljetnoj sezoni. Možete hodati ili voziti bicikl satima a da nikoga ne sretnete, sami ste s prirodom, orlovi (3 vrste), čaplje, ždralovi, dabrovi, jeleni,...



Kupovina, restorani:

Do trgovine na uglu ima cca 30 m. Po dolasku ćete naći početne uvjete s dovoljno tableta za perilicu posuđa, sapun, filter za kavu, sol, papar, kuhinjske krpe, tekućina za pranje posuđa, toaletni papir, ... Mali dućan u selu radi subotom do podneva. Unatoč ograničenoj veličini, vrlo je dobro sortiran i nije skup. Kada stignete, provezite se pored Ueckermündea, vrlo lijepog obalnog grada, gdje ćete pronaći sve uobičajene diskonte, banke, kina, željezničke stanice, ...

U mjestu postoje dva restorana, koji rade i zimi. Svi nude svježa, ukusna riblja jela. Osim toga, u luci iu dinama, dvije ribarnice koje vode ribari Altwarper u sezoni s pušnicom, pečenjarom i gastronomijom, vrlo dobra vrijednost za novac. U naselju također postoji frizerski salon i medicinska sestra.



Izleti:

Do Usedoma je sat vremena vožnje ako želite uroniti u vrevu i vrevu kupališta. Također je sat vremena do Szczecina, također s dobrom autobusnom vezom iz Ueckermündea. Automobili su uvijek bili sigurni na njemačkoj strani, a sada su sigurni i na poljskoj strani.

Brodski putevi vode do Usedoma i Poljske, iz Altwarpa sa slikovitim starim drvenim ribarskim rezačem ili iz Ueckermündea. U luci se nalazi replika velikog povijesnog Hanse zupčanika. Možete ploviti s povijesnim Zeesenbootom iz obližnje luke ili unajmiti moderne brodove za vlastite izlete.

Nedaleko se nalazi lijepo izgrađeno slavensko naselje i srednjovjekovno selo, a svi su idealni za djecu. Nadalje, botanički vrt u Christiansbergu, zoološki vrt u Ueckermündeu, wellness u dva veća hotela u susjednim mjestima te u ljetovalištu Ueckermünde.

Ljetni srednjovjekovni spektakl u Ueckermündeu i pjevačko natjecanje Giulio Perotti koje se tamo održava svake 2 godine, kao i razne ribarske i lučke fešte u okolnim selima i manjim mjestima.

Opera u kneževskom/kraljevskom dvorcu u Szczecinu i filharmonijska dvorana u zasebnoj novoj zgradi. Mnogi drugi koncerti klasične glazbe i glazbeni događaji održavaju se tijekom cijele godine diljem regije.



Vrijeme:

U desetogodišnjem prosjeku obala lagune, poput obale Baltičkog mora s nekim malim regijama u južnoj Njemačkoj, ima daleko najviše sunčanih sati godišnje. To što sija sunce nije "sreća" već statistički puno vjerojatnije nego u ostatku Njemačke. Inače sunce sja, ako je vrijeme "loše" to ne znači stalnu kišu, nego u najgorem slučaju "promjenljivo", tj. ponekad padne, a može opet biti stalno sunčano. Cjelodnevna kiša vrlo je rijetka čak iu ožujku/travnju. Kao i obično na obali, zna biti vjetrovito. Pomeranske zime su hladne i snježne. Zimska služba radi jako dobro.



Preuzimanje ključeva:

Ključeve će predati vlasnik na licu mjesta na dan dolaska od podneva. Odlazak i povrat ključeva do 13 sati na dan odlaska.

Pokazat ćemo vam kuću i vrt po dolasku i možete nas kontaktirati telefonom u bilo koje vrijeme tijekom vašeg odmora, ponekad čak i na licu mjesta, kako biste odgovorili na sva pitanja.



Dolazak:

doći do Haus Godewind ako slijedite znakove od Ueckermündea do Altwarpa, zatim vozite pored "Siedlung Altwarp" i nakon istog znaka grada "Altwarp" nakon cca 300 m na prvom "ispravnom" križanju (autobusna stanica) skrenite lijevo skrenite u Seestrasse. Desna strana ulice, broj 35. Jedan od nas će vas čekati u kući iza sata.

Ako dolazite vlakom, možete udobno i brzo putovati (2 sata od Berlina) do terminalne stanice Ueckermünde-Stadthafen.



Komarci:

Zbog čestog vjetra komaraca na obali uvijek ima puno manje nego u unutrašnjosti.

Am Stett. Haff su velika većina komaraca, ne komarci koje poznajete do sada, već Haff komarci. Možete ih prepoznati po pahuljastim pipcima.

Ovi komarci NIKADA ne grizu.

Ne jedu ništa, samo vode ljubav, kad se isprazni baterija umiru same nakon 1-3 dana





Ako želite više prostora :



Ukoliko želite rezervirati oba apartmana u ovoj ribarskoj kući, pogledajte i pod brojem objekta

31884 (45 m² studio za 2 osobe)



Pronaći ćete još dva apartmana za odmor u Fischerhus Lütt Hauke na istom mjestu pod brojevima objekata

276541 (75 m2 za 2-4 osobe)

276548 (69 m2 za 2 osobe + malo dijete).





Hvala što ste odvojili vrijeme i

Bilo bi nam vrlo drago da vas ugostimo kao naše goste na odmoru ovdje na obali!


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 15.04.2024


27 evaluacije

Ukupna ocjena

4,9 od 5
4.9 Oprema
4.8 Cijena/učin
4.9 Servis
4.9 Položaj
5.0 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

listopad 2023

Achim E. iz/od Stuttgart

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Odličan smještaj

Naš boravak u kući Godewind bio je jednostavno fantastičan! Hagen i René su izuzetno srdačni domaćini koji su se izvrsno brinuli o nama. Smještaj je bio ugodan i gostoljubiv, a lokacija u Altwarpu jednostavno slikovita. Cijenili smo pažnju na detalje i gostoljubivost koja je učinila naš godišnji odmor posebnim. Hvala vam, Hagen i René – rado ćemo se vratiti! Achim, Hermann, Angelika, Marjon i Matthias

rujan 2023

Heike N. iz/od Münster

4,6
4 4 5 5 5
Prikaži njemački

Maksimalno opuštanje

Za jedan tjedan odmora dvije prijateljice su super apartman. Plaža, plažni kafić, luka, restoran, priroda, ribarski brod Lütt Matten, Stettin, Ueckermünde i još mnogo toga. Hagen i René su bili ljubazni domaćini i dali su puno savjeta. Oštar kuhinjski nož bi trebao biti u prtljazi ? sveukupno vrlo preporučljiva turistička destinacija!

travanj 2022

Matthias F. iz/od Berlin

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Izvrstan za obiteljski odmor!

Prije svega, bili smo ovdje samo vikend, ali sigurno neće tako ostati. Hagen i René izvrsni su domaćini s velikim okom za detalje. Vrlo impresivno kako su obnovili staru kapetanovu kuću, a da pritom nisu izgubili izvorni šarm. Dobrobiti djece također je posvećena različita pažnja. Ovo je pravo mjesto ako želite napuniti baterije. Prekrasan mir, pogled na more i okolicu poziva vas na otkrivanje. Djeci su se posebno svidjele dine. Hvala vam na gostoprimstvu i sigurno se uskoro opet vidimo!

Preporučeno za: Obitelji s djecom

srpanj 2021

Karsten und Diana M. iz/od Berlin

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Uvijek prekrasan odmor

Već se nekoliko godina vraćamo u "Godewind".
Mirna lokacija, čista priroda i, ne manje važno, iskrena toplina domaćina čine ovu nekretninu jednostavno nenadmašnom kada je u pitanju odmor.
Apartman je opremljen svime što je potrebno. Čak i ako vrijeme nije tako idealno, u ukusno uređena četiri zida možete ga dobro podnijeti. Inače, sve je moguće, od ljenčarenja u prekrasnom vrtu do izleta u okolicu.
Po želji možete izravno rezervirati bicikle ili možete istražiti lagunu kanuom.
U neposrednoj blizini su jedan od dva restorana u gradu i mala trgovina koja je vrlo dobro opskrbljena.
Za veće kupnje možete se brzo odvesti do Ueckermündea, gdje ima mnogo supermarketa.
Od ove godine na obližnjoj maloj plaži postoji i mala zalogajnica koja nudi ukusna jela. Do njega se stiže za tri do četiri minute hoda, kao i do malog ledenog kafića na samoj vodi.

Sve u svemu prijateljsko, lijepo malo mjesto u laguni.
Veselimo se idućoj godini.

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor na plaži, Romantični odmor

srpanj 2021

Carola und Bernd B. iz/od Vechelde

4,8
4 5 5 5 5

Ruhe genießen

Obwohl das Wetter nicht optimal war , haben wir uns doch wohl gefühlt. Sehr nette Gastgeber und ein schönes Haus , welches mit viel Liebe renoviert wurde. Eine Dusche statt Badewanne hätten wir besser gefunden. Ansonsten haben wir die Ruhe und die schöne Natur genossen.

Preporučeno za: Romantični odmor

lipanj 2021

Dagmar und Peter F. iz/od Leopoldshöhe

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Sve je bilo u redu!

Kuća Godewind je lijepa kuća. Sa stilom, udobno, lijepo namješteno i ništa ne nedostaje. Vrt sa svojim sjenovitim mjestima je prekrasan i poziva vas da se zadržite.
Altwarp je mirno mjesto u šarmantnom krajoliku i nudi sve za fizičko blagostanje.
Osjećali smo se ugodno i stvarno smo uživali u tjednu.
Veliko hvala našim ljubaznim i ljubaznim domaćinima.

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor na plaži, Romantični odmor

kolovoz 2020

Monika R. iz/od Magdeburg

5,0
5 5 5 5 5

Godewind

Die Unterkunft ist sehr liebevoll und mit interessanten Details ausgestattet. Wir haben uns in allen Belangen sehr wohl gefühlt und konnten die Herzlichkeit unserer Vermieter zu jeder Zeit spüren. Es war eine wunderschöne Urlaubswoche.

Preporučeno za: Pokretno hendikepirane osobe, Starije osobe, Romantični odmor

kolovoz 2018

Elisabeth und Rainer K. iz/od Marburg

5,0
5 5 5 5
Prikaži njemački

Rado opet - odmor u ribarskoj kući Godewind.

Unatoč vrućem ljetu, kuća je bila ugodno svježa, au vrtu ima i prekrasnih sjenovitih mjesta. Osim toga, jedna od brojnih plaža udaljena je samo nekoliko koraka!
Lijepo malo selo u vrlo lijepom obalnom krajoliku.
Nemojte sve pretrpavati. Možete se jako dobro opustiti.
Željeli bismo se vratiti!!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Odmor na plaži, Romantični odmor

srpanj 2018

Susanne und Rüdiger L. iz/od Leipzig

5,0
5 5 5 5

Alles Klasse !!!

Wir hatten einen ausgezeichneten Sommerurlaub in dieser superschönen und gemütlichen Unterkunft !!!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Skijaški odmor, Odmor na plaži, Romantični odmor

ožujak 2018

Regina B. iz/od 33649 Bielefeld

5,0
5 5 5 5
Prikaži njemački

Izuzetan smještaj na izvrsnoj lokaciji

Apartman u staroj ribarskoj kući lijepo je uređen, s "pažnjom za detalje". Miješanje starog s novim: to ima smisla. Ništa nam nije falilo. Kuhinja je dobro opremljena. Kako smo bili ovdje u hladnom ožujku, zagrijali smo kaljevu peć: divna toplina. Do lagune je samo nekoliko koraka. Okolina je prekrasna, možete ići na mnoga putovanja. Vidjeli smo puno toga. Ukratko, bio je to odličan tjedan u udobnom smještaju. Zahvaljujemo Dr. Bode za prijateljsku dobrodošlicu. Rado ćemo preporučiti ovu kuću.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Odmor na plaži, Romantični odmor

studeni 2017

Sabine und Hans-Jochim K. iz/od 20099 Hamburg

5,0
5 5 5 5

Auch abseits der Saison sehr zu empfehlen !!!

Nachdem wir schon 3 mal im Sommer hier waren, haben wir diesmal die graue Jahreszeit gewählt und Haus und Umfeld wieder sehr genossen !!! Uneingeschränkt zu empfehlen !!!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Odmor na plaži, Romantični odmor

kolovoz 2017

Sonja und Harald M. iz/od 79100 Freiburg

5,0
5 5 5 5

Alles ehr schön !!!

Sehr schöne Wohnung in einem sehr schönen Haus mit nettem Vermieter, mit sehr schönem Garten, Dorf, Region, ... Alles hervorragend !!! Wir möchten gerne wiederkommen !!!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor bez automobila, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Odmor na plaži, Romantični odmor

veljača 2017

Silke O. iz/od 19230 Moraas

5,0
5 5 5 5

Ein zauberhaftes Haus in einer zauberhaften Landschaft

Ein zauberhaftes Häuschen in einer zauberhaften Landschaft. Die Ferienwohnung ist angenehm individuell und geschmackvoll gestaltet, sehr gepflegt und gemütlich. Wir haben uns in jeder Hinsicht wohl gefühlt.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci, Romantični odmor

svibanj 2014

mingmann iz/od Frankfurt am Main

4,8
5 5 5 3.9 5

Familienkurzurlaub

Sehr schöne Unterkunft mit viel Charm, die liebevoll eingerichtet ist. Kontakt mit Vermieter lief sehr gut und war angenehm. Die Wohnung ist perfekt geeignet für 2 Personen und es geht aber auch mit 4. Besonders hat uns der Garten gefallen, da man hier viel Privatsphäre genießt.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor na plaži, Romantični odmor

Okolica smještaja: Haus befindet sich im unmittelbarer Nähe zum Dorfstrand und dem kl. Hafen. Landschaft ist sehr schön.

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Vielseitige Freizeitmöglichkeiten: Strand, Wandern, Schifffahrt oder einfach entspannen im Garten (hier sind viele Spielsachen bereits vorhanden (Ball, Federball, Schaukel, etc.)

Mogućnosti za kupovinu: Kl. Supermarkt ist direkt gegenüber vom Ferienhaus. Hier bekommt man alles was man für das Überleben benötigt.

travanj 2014

atelier zündwerk iz/od leipzig

5,0
5 5 5 5 5

Besser geht es nicht!

Wunderbares altes Fischerhaus im Grünen. Liebevoll eingerichtet, perfekter Service vor Ort & im Vorfeld. Sehr nette/r Vermieter! Absolut Empfehlenswert! ... und ganz einfach viele Gründe, um wieder zu kommen!

das zündwerk sagt DANKE!

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Romantični odmor

Okolica smještaja: herrlich ruhig zum abschalten, wandern, spazieren gehen, rad fahren, baden ... luft, wasser, natur ... alles da!

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: wandern, spazieren, radfahren, kanu fahren, baden und und und ...

Mogućnosti za kupovinu: ein kleiner gut bestückter tante-emma-laden gleich über die strasse, 2 gaststätten im ort

veljača 2014

berlingoeshaff iz/od Berlin

5,0
5 5 5 5 5

Frühling am Haff

Entgegen unserer Hoffnung, Mitte Februar mit 20 cm Schnee begrüßt zu werden, haben wir milde, nahezu windfreie Tage mit teils strahlendem Sonnenschein und sternklaren Nächten erlebt. Das sehr schön und mit viel Liebe zum Detail restaurierte und eingerichtete Fischerhaus ist ein idealer Ausgangspunkt für Streifzüge durch die abwechselungsreiche Natur am Haff. Sowohl in der unmittelbaren Umgebung Altwarps, wie auch bei längeren Wanderungen finden sich zahlreiche sehenswerte Landschaftseindrücke. Die Erholung unterstützt eine wunderbare Stille, allenfalls ab und zu durch Kranichschreie oder Hundebellen unterbrochen. In unmittelbarer Nähe das Hauses befinden sich eine Gaststätte (eine weitere lässt sich in wenigen Minuten zu Fuß erreichen) und der Laden des Dorfes sowie eine Bushaltestelle, von der aus man zumindest an Werktagen nach Ueckermünde fahren kann. Auch die Badestelle mit kleinem Sandstrand ist unweit des Hauses. Wir haben die Woche im Fischerhaus sehr genossen und können die große Ferienwohnung ohne jede Einschränkung weiterempfehlen.

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor na plaži, Romantični odmor

kolovoz 2013

Benno iz/od 77704 Oberkirch

5,0
5 4.9 5 5 5

Tolles Haus wunderschöne Gegend

Wir hatten beide Wohnungen für 14 Tage mit unserer Tochter dem Schwiegerson unseren Enkeln beide 20 Monate und unserem Hund gemietet.
Das Haus ist liebevoll eingerichtet und sehr sauber, aber die Kröhnung ist der wunderschöne Garten.
Die Trauerweide hätten wir am liebsten mitgenommen!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor na plaži

Okolica smještaja: Wunderschöne ruhige Lage in einer Umgebung die zum Baden, aber auch zum Wandern und Radfahren einläd.

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Baden fast vor der Haustür, Radfahren Wandern, 15Km entfernt in Ückermünde gibt es einen Zoo und auch andere Freizeitmöglichkeiten.

Mogućnosti za kupovinu: Was man Täglich braucht kann man direkt über die Strasse in einem kleinen aber gut sortierten Laden kaufen.
Supermärkte gibt es 15Km entfernt in Ückermünde.

svibanj 2012

Sidney iz/od Schwalenberg

5,0
5 5 5 5 5

10 wunderschöne Tage

Haben uns im Haus Godewind sehr wohl gefühlt.Wir hatten die kleine Wohnung und sie war für uns Zwei mit Hund vollkommen ausreichend und urgemütlich.Auch dem Hund hat es sehr gefallen.Am Haff war es einfach herrlich,die Natur und die Altwarper super!Alles Gute und danke für die schöne Zeit!!!!

Preporučeno za: Odmor s kućnim ljubimcem

Okolica smještaja: Wer die Natur liebt,gerne Rad fährt und wandert ist hier bestens aufgehoben

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Angeln, Boot fahren ,klönen

Mogućnosti za kupovinu: Im Dorfladen gibt es fast alles

siječanj 2012

Swallows iz/od Somerset-West Southafrica

5,0
5 4.8 5 5 5

Nur die

Nur die Wärme(Sonne) hat uns 12000Km von unserer eigentlichen Heimat gefehlt, denn das wunderschöne alte Fischerhaus Godewind hat uns mit Wärme empfangen und wir haben die Wintertage sehr genossen.
Es fehlte einfach an garnichts!!! Haben schon lange nicht mehr so einen erholsamen Urlaub in Deutschland verbracht. Der Gastgeber Herr Dr. Bode war immer sehr zuvorkommend und war uns beim Erlernen des Feuermachens (alter wundervoller Ofen) behilflich und wir waren sehr erstaunt wie schnell und vorallem welch eine Wärme und Gemütlichkeit alte Dinge ausstrahlen koennen.
Die Ruhe im Ort und der kurze Weg ans Wasser haben bei uns zur Entspannung geführt.
Positiv war auch die Möglichkeit unseren Terrier Fritz mitbringen zu dürfen, was sonst nicht üblich ist. Auch hier nur eine definitive Empfehlung an alle Hundebesitzer.
Wir wünschen Herrn Dr. Bode alles Gute weiterhin und angenehme Gäste, die solch ein wunderschönes restauriertes Haus zu schätzen wissen liebe Gruesse aus Kapstadt die Hosters

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor za samce, Odmor na plaži

Okolica smještaja: Kleines verschlafenes Fischerdorf mit Dünen, Wasser und Naturschutzgebiet Erholung pur!!

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Angeln, Wandern und Radfahren sind die wohl besten Möglichkeiten

Mogućnosti za kupovinu: Ein kleiner Supermakt im Ort, alles was das herz begehrt, wer mehr möchte bekommt alles im nahen Ueckermünde alle bekannten Supermärkte vor Ort

svibanj 2011

rosental1940 iz/od Passau

4,0
3.6 4.4 3.5 3.8 5

Gelungener Urlaub

Ruhige Lage. Sehr schönes und gepflegtes Haus. Geschmackvoll
eingerichtet. Grosser Garten.

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci, Odmor na plaži, Romantični odmor

Mogućnosti za kupovinu: Die kleinen Dinge vor Ort und natürlich frischen Fisch. Alles & mehr in Ückermünde

ožujak 2011

Steka iz/od Berlin

4,9
5 4.9 5 4.8 5

März 2011

Ich hatte eine tolle, total ruhige Zeit in Altwarp. Die Unterkunft ist umfassend rundum renoviert, sehr stilvoll und top als altes Fischerhaus wieder hergerichtet, angenehme und sehr passende Einrichtung, große Räume, sehr angenehme Wärme durch alte Kachelöfen, frische Luft, frischer Fisch und erfrischend-angenehmes Klima

Preporučeno za: Odmor bez automobila, Odmor za samce, Odmor na plaži, Romantični odmor

Okolica smještaja: Absolute Ruhe, viel Wald, Wiesen, Dünen

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Fahrradfahren, Wandern, Spazieren, Schwimmen

Mogućnosti za kupovinu: Kleiner Supermarkt mit Briefkasten direkt vor dem Haus, die großen Discounter in Ueckermünde 15 km entfernt

prosinac 2010

shaas iz/od Nürnberg

5,0
5 5 5 5 5

Auszeit am Haff

Wir haben die Weihnachtstage 2010 im gemütlichen Fischerhaus Godewind verbracht (kleine Wohnung) und die Zeit dort sehr genossen.
Die liebevoll eingerichtete Wohnung bietet alles, was man für eine kleine Auszeit braucht: der Kachelofen im Wohn-/Schlafzimmer sorgt für kuschlige Wärme und Gemütlichkeit und selbst die Betten lassen sich mit den vorbereiteten Heizdecken vorwärmen, so dass es sich hier auch bei winterlicher Eiseskälte bestens aushalten lässt.
Auch in der Küche mit Blick auf den Garten haben die Vermieter an alles gedacht. Sie ist mit allem nötigen Dingen ausgestattet und so lässt sich der frisch eingekaufte Fisch vom Haff (viele Fischer in Altwarp verkaufen ihren frischen Fang) bestens zubereiten. Gleich schräg gegenüber findet man auch einen kleinen Tante-Emma Laden in dem man nicht nur frische Brötchen bekommt, sondern auch sonst so ziemlich alles.
Vom Fischerhaus ist man schon in ein paar Meter am Wasser und kann sich außerdem auf ausgiebige Spaziergänge in die Dünenlandschaft begeben. Für längere Ausflüge und Touren bietet sich das nahe Usedom an, oder aber die Hansestadt Greifswald.
Für uns sind die Tage viel zu schnell vergangen, wir wären gerne noch länger geblieben!
Vielen Dank für den netten Empfang und die schönen Tage in eurem Fischerhaus.

prosinac 2010

Urlauber iz/od Berlin

5,0
5 5 5 5 5

Urlaub im Rundumwohlfühlhaus

Wir waren im Winter hier und fühlten uns rundum wohl - als Gäste der Vermieter. Wunderschöne alte Möbelstücke, Bilder und moderne Ausstattung harmonisieren auf wunderbare Weise miteinander. In der Küche finden sich alle erdenklichen Utensilien, und sollten Sie etwas vermissen, ist es gut möglich, daß Sie es auch im Dorfladen gleich auf der gegenüberliegenden Straßenseite finden. Der Kachelofen und der alte Ofen in der Küche heizen alle Räume auch bei starkem Frost. Niemand wird auf das morgentliche Heizritual und die wohlige Wärme verzichten wollen. Die elektrischen Heizkörper müssen allenfalls für den Genuß eines Wannenbads Dienst tun. Und wer kennt schon den Luxus von Matratzenheizdecken? Zahlreiche Wanderkarten und aktuelle Prospekte helfen bei der Planung der Unternehmungen. Den Besuch der "Eisbahn" in Eggesin können wir nicht empfehlen, es sei denn, Sie lieben Kunststoffeisbahnen.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Odmor bez automobila, Odmor na plaži, Romantični odmor

Okolica smještaja: Mitten im Dorf gelegen mit Küchenblick in den Garten.

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Der See ist ganz nah. Gutes Netz von Rad- und Wanderwegen.

Mogućnosti za kupovinu: Der Dorfladen ist über die Straße und läßt keine Wünsche offen. Alle Einwohner sind sehr liebenswert.

studeni 2010

arnd iz/od Berlin

5,0
5 5 5 4.8 5

Bestens erholt!

Raus aus der Reizüberflutung Berlins haben wir uns hier wunderbar erholt. Die Wohnung ist schön und gemütlich, der Vermieter sehr gastfreundlich und aufmerksam, die Natur sehr wohltuend - also jedem gestressten Großstädter wärmstens zu empfehlen.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Odmor bez automobila, Odmor za samce, Romantični odmor

Okolica smještaja: Die Umgebung ist beeindruckend still und menschenleer, die Natur abwechslungsreich und erholsam, die Luft frisch und der Sternenhimmel grandios, das Dorf geschichtsträchtig und die Bewohner überraschend feundlich.

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Natur pur!

Mogućnosti za kupovinu: Ein Tante-Emma-Laden ist 30 Meter entfernt und leckeren Fisch gibt es auch - sogar im November.

lipanj 2010

rainloi iz/od Zeulenroda

4,7
4.8 4.2 4.9 4.8 4.8

Ferientage Juni/Juli 2010

Wir haben 3 tolle Urlaubswochen im Haus Godewind (große Wohnung)verlebt und möchten uns nochmals für die vielen kleinen Aufmerksamkeiten bedanken. Es hat alles gepaßt - sehr netter Empfang, alles vorhanden was man so braucht, tolles Ambiente ("Flair des Südens"!!!)und vermutlich war auch der Sonnenschein extra bestellt!! Wir haben uns sehr gut erholt und in der ruhigen, landschaftlich reizvollen Umgebung und im herrlich wild-romantisch angelegten Garten die Seele "baumeln" lassen. Der Abschied ist uns richtig schwer gefallen. Eine Urlaubsunterkunft, die sehr zu empfehlen ist für Naturliebhaber und alle jene, die Ruhe brauchen und diese genießen können.
Danke Herr Dr. Gode für die schöne Zeit.
Viele herzliche Grüße aus Thüringen!

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor na plaži, Romantični odmor

Okolica smještaja: Wunderschöne Natur; romatische kleine Strandbuchten; gute Einkaufsmöglichkeiten - vor Ort kleiner "Tante Emma-Laden", dort gibt es alles für den täglichen bedarf; Großeinkauf in Ueckermünde

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Gut geeignet für Radfahrer, zum wandern.
Nicht weit zur Insel Usedom mit Freizeitpark, Schmetterlingsmuseum und vielen schönen Badeorten.
In der Nähe sehr schöner Botanischer Garten, schöne Kirchen und Ukranenland (sehenswert)

Mogućnosti za kupovinu: alles möglich - von "Tante Emma" vor Ort bis Supermarkt (16 km)

svibanj 2010

Nils/Friedrich iz/od Ostercappeln

5,0
5 5 5 5 5

Traumhafter Urlaub

Wir haben uns in diesem Fischerhaus sehr wohl gefühlt.
Wir kommen garantiert wieder!!!

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci, Odmor za samce, Odmor na plaži, Romantični odmor

Okolica smještaja: Wer die Natur liebt, ist dort bestens aufgehoben

Mogućnosti provođenja slobodnog vremena: Kanufahren, Angeln,Baden, Botanischer Garten, Konzerte und das gemütliche Ueckermünde sind nur einige Dinge, die zu empfehlen sind

Mogućnosti za kupovinu: Der kleine Supermarkt bietet alles, was man zu leben dort braucht, wer mehr möchte findet in Ueckermünde alles andere

siječanj 1970

Willi P. iz/od 71638 Ludwigsburg

4,5
5 3 5 5
Prikaži njemački

Odmor u staroj ribarskoj kući u Godewindu

Sa svom pažnjom na detalje:
Samo 3 boda za cijenu/izvedbu.
Preskupo u sezoni jedva da je bilo što uključeno.
Inače uspješan odmor.
Od negativnih strana treba spomenuti da je našeg psa napao i ozlijedio pastirski pas. Stoga rani odlazak.
Vlasnik psa je odmah platio veterinarski račun.
Naše poštovanje.

Preporučeno za: Starije osobe, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Romantični odmor


kontakt

Tvrtka Vermietung von Ferienhäusern
gospodin H. Bode

gospodin H. Bode

ostale informacije

Ideje za odmor: Odmor s psom

Broj objekta: 25421

Posljednje ažuriranje: 27.03.2024

Oglas je online od: 15 godina, 6 mjeseci

URL: https://www.resido.hr/25421.htm

Gospodin Hagen Bode

Seestraße 35

17375 Altwarp

0049(0) 017649122678

0302754529

DE269464467


«Ribarska kuća Godewind***** / 60 m2» je dobio ocjenu gosta 4.9 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 27 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene

Vrlo održiv Ova nekretnina zadovoljava 8 od 12 kriterija održivosti.

Besplatno otkazivanje do 45 days prije dolaska

2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina