Traži
Pretraživanje
Gosti 2 Gosta/Gostiju

Hofgut Koryto (čisto i sigurno)

Evropa

maks.  10   Gosta/Gostiju
300m²  stambena površina
5 spavaće sobe (+1)
3  Kupaonica
maks. 10  Gosta/Gostiju
300m²
5 spavaće sobe (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Dijelovi

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

14 puta dodano listi želja

Već više od 4 godine online


Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija

Sjajna lokacija

Besprijekorno čist smještaj

100% Preporuka

14 puta dodano listi želja

Već više od 4 godine online



Opis

Današnja kuća za odmor bila je dio povijesne četverostrane farme, koja je nakon izvlaštenja 1946. godine postala državno vlasništvo. Uslijedile su godine propadanja i naseljavanja mijenjanjem obitelji, uglavnom iz sestrinskih država Čehoslovačke. Pedesetih godina prošlog stoljeća dva su dijela zgrade Vierseithof korištena kao gorivo, a ostaci su srušeni i poravnati.



Preostalu zgradu koristila je obitelj iz obližnjih Prachatica do godine povrata 1994. U svibnju 1994. kupili smo ruševinu od njih. Pažljivo i uz veliku pomoć prijatelja i građevinskih tvrtki stare zidine su obnovljene i ponovo osposobljene za stanovanje. Stare stvari su spremljene i dodane su razumne nove stvari. Godine 1999. naša je obitelj prvi put proslavila Božić u glavnoj zgradi "Hofgut Koryto".



Do 2005. godine građevinski dio nekadašnje štale sa sjenikom iznad temeljito je renoviran i pretvoren u apartman za goste. Dodatak natkrivene arkade nedostajućim dijelovima zgrade vratio je cjelini izvorni karakter četverostranog dvorišta.



Gotovo potpuno dotrajali dio za uzgoj stoke revitaliziran je kao zadnja građevinska faza. Ispod vrijednog svoda u prizemlju stvoren je prostrani dnevni, blagovaonski i kuhinjski dio. Oko metar i pol debeli zidovi s nišama i rubovima zrače sigurnošću i ugodnom atmosferom.



Otvoreni, teški kamin daje dodatnu, ugodnu toplinu u prijelaznom razdoblju i zimi. Bluetooth i AUX kompatibilni zvučni uređaj s malim izborom CD-a klasične i suvremene glazbe te nešto štiva upotpunjuju ponudu u dnevnom boravku. Otvorena kuhinja opremljena je suvremenom tehnologijom i nudi ambicioznim kuharima dobro radno okruženje. S plinskim štednjakom s pet plamenika i napom, pećnicom, svim vrstama korisnog kuhinjskog pribora, aparatom za kavu, tosterom i perilicom posuđa, kuhinjski poslovi su jednostavni. U blagovaonici s velikim drvenim stolom i raznim posuđem, čašama i priborom za jelo za 12 osoba, nalazi se pult s barskim stolicama gdje uz dobru čašu možete promatrati ljude koji kuhaju u kuhinji.



Gostima su na raspolaganju dvije kupaonice s tušem i WC-om, jedna u prizemlju i jedna na katu s perilicom rublja. Na katu, nekadašnjem otvorenom sjeniku, stvorene su tri spavaće sobe, svaka za dvije osobe. Jedna od njih je vrlo prostrana te se osim spavaćeg dijela na galeriji sastoji od udobnog dnevnog dijela koji se proteže na dvije etaže do krova. Dodatna mjesta za spavanje za goste ili djecu dostupna su na dva kauča na razvlačenje na zahtjev. Hi-fi sustav, mala knjižnica i mnoštvo igrica tjeraju dosadu.



Stan ima centralno grijanje i ima toplu i hladnu tekuću vodu iz vlastitog izvora. Po potrebi stan se može proširiti sa jednom ili dvije spavaće sobe. Uz proširenje za dvije sobe, gostima je na raspolaganju još jedna kupaonica s tušem i WC-om. Apartman nudi prostor za najviše 12 gostiju na više od 300 četvornih metara za prekrasan odmor.



Domaćinstvo je okruženo s tri hektara vlastite zemlje koja poziva na bavljenje sportom ili jednostavno opuštanje. Vani vas mame dvije terase s vrtnom garniturom i velikim stolom. Ispred kuće nalazi se nogometno igralište s golovima (45 x 20 metara) na kojem se također može igrati badminton, speedminton ili frizbi. Potrebna oprema se nalazi ispod ulazne rampe sa roštiljem, suncobranima i ležaljkama u šupi. Na otvorenom ognjištu mladi i stari sastaju se oko logorske vatre nakon što su zajedno u šumi tražili materijal za vatru. Ovo je prava avantura za sunčanih, ne previše suhih dana.

Mogućnosti spavanja

Spavaća soba 1
dupli krevet
Spavaća soba 2
dupli krevet
Spavaća soba 3
dupli krevet
Spavaća soba 4
dupli krevet
Spavaća soba 5
dupli krevet

Sobe i oprema

Kućni ljubimci po dogovoru Kućni ljubimci po dogovoru
Nepušači Nepušači
WLAN bežična lokalna mreža WLAN bežična lokalna mreža
Vrt Vrt
Terasa Terasa
Stroj za pranje posuđa Stroj za pranje posuđa
Stroj za pranje rublja Stroj za pranje rublja
kamin kamin
Dječji krevetić Dječji krevetić
Pregled sve opreme

Dolazak/lokacija

Pokazati zemljopisnu kartu

Dolazak i udaljenosti

Plaža 10 km

10 km

Jezero 10 km

10 km

Skijaška uspinjača 10 km

10 km

Mogućnost kupovine 6 km

6 km

Restoran 6 km

6 km

Centar grada/mjesta 0.2 km

0.2 km

Autobus 6 km

6 km

Zračna luka 175 km Prag

175 km

Kolodvor 6 km Zbytiny

6 km

Izlaz s autoceste 113 km Aicha vorm Wald

113 km


Mjesto i položaj smještaja

Južna Češka s Češkom šumom drevni je kulturni krajolik s prekrasnom, gotovo netaknutom prirodom i povijesno važnim mjestima. Ovdje izvire Vltava i ovdje se nalazi jedan od najvećih parkova prirode u Europi: Nacionalni park Bohemijska šuma/Bavarska šuma. Hofgut Koryto nalazi se neposredno uz 900 metara visok planinski lanac u istoimenom selu. Mali zaselak s četrdesetak stanovnika karakteriziraju četverostrani dvori, od kojih većina potječe iz vremena k. i k. dolaze iz monarhije. Administrativni grad Prachatice, udaljen 19 kilometara, ima nekoliko supermarketa, trgovina i restorana. bolnicu, ljekarne i liječnike.



Od gospodarstva vode razne šetnje i pješačenja u netaknutu prirodu. U kombinaciji s vlakom, koji se zaustavlja šest kilometara dalje u postaji Zbytiny, područje se može opsežno istražiti biciklom ili brdskim biciklom.



Izleti vode do obližnjih gradova Budweis i Krumlov, koji su vrijedni u smislu umjetnosti i povijesti. Posvuda u okolici prisutna je bogata gastronomija na razini ukusne, jednostavne kuhinje. U restoranima, gostionicama, rustikalnim pivnicama ili seoskim pubovima još uvijek možete uživati u vrlo dobrom omjeru cijene i učinka. Bogata kulturna događanja u mnogim mjestima ispunjavaju raznovrstan cjelogodišnji program. Posebno preporučljivo iskustvo je Ljetni festival u vrtovima dvorca Krumau.


Mogućnosti provođenja slobodnog vremena

Pecanje
Biciklizam
golf
Inlineskating/Koturaljkaški sport
Lov
Vožnja kanua
Brdski biciklizam
Jahački sport
Plivanje
Let jedrilicom
Jedrenje
Skijanje
Snowboard vožnja
Surfanje
Tenis
Pješačenje/hodanje kao sport
Skijanje na vodi
kitesurfing
Prikaži sve moguće slobodne aktivnosti Prikaži manje mogućih slobodnih aktivnosti

Smjernice

upozorenja najmodavca

Čekiranje pri dolasku: 15:00
Čekiranje pri odlasku: 11:00
Kaucija: 100 €
Akontacija: 100 € prilikom bukinga
Ostatak plaćanja: 6 tjedna prije dolaska

dodatne informacije o cijeni najma:

Od popunjenosti od 6 osoba, dodatni gosti mogu biti smješteni na kauču na razvlačenje u dnevnom boravku u galeriji: 10 EUR po osobi/noć

Uvjeti poništenja:

  • Der Gast ist berechtigt, vor Mietbeginn vom Vertrag zurückzutreten. Bis 30 Tage vor Anreise ist der Rücktritt kostenfrei. Bis 14 Tage vor Anreise beträgt die Entschädigung für den Rücktritt 10 Prozent des Mietpreises. Danach 90 Prozent des Mietpreises. Stellt der Gast einen Ersatzmieter, der die Ferienwohnung Hofgut Koryto wie gebucht übernimmt, entfallen die Rücktrittsgebühren. Empfehlenswert ist der Abschluss einer Reiserücktrittskostenversicherung.

ostale informacije:

U blizini se nalaze brojne mogućnosti za aktivan odmor:



Pješačenje u Bohemian Forest do obližnjeg grada Ovesné; do ruševina Maidensteina; do Helfenburga ili do vidikovca Líbin.

Biciklističke ture po Vltavi, po Vltavskom akumulacijskom jezeru, po kanalu Schwarzenberg ili po bohemskom jezerskom području oko Trebona.

Vožnja kanuom ili rafting na još mladoj Vltavi ispred akumulacije ili nakon toga od Vyssi Broda preko Rosenberga, Krumaua do neposredno prije Budweisa.

Golf u Golf klubu Hluboka sa 27 rupa, u Golf klubu Cesky Krumlov sa 18 rupa, u Golf Resortu Pisek sa 18 rupa.

Teniski tereni su u susjednom selu Zbytiny iu Prachaticama.

Karting, jedrenje, stojeće veslanje i surfanje oko Horni Plane na akumulacijskom jezeru Vltava.

Kupanje u bazenu Prachatice udaljenom 19 km, mnoga prirodna jezera za kupanje s plažama u blizini.

U kasno ljeto izvrsno i plodno gljivarsko područje praktički je pred vratima: lisičarke, jesenske trubačice i vrganji su – jer su nepogrešivi – na našoj listi za sakupljanje.

Jeftine mogućnosti ribolova u mnogim jezerima, rijekama i ribnjacima (potrebna je ribolovna dozvola).

Zimi postoje vrlo dobre mogućnosti za skijaško trčanje u okolici Vimperka i Kvilde (centra za skijaško trčanje); razna laka skijališta i žičare u krugu od 30 km (neke s reflektorima); austrijsko skijalište Hochficht s modernim žičarama i 25 km staza udaljeno je sat vremena vožnje (cca. 50 km), na austrijsko-češkoj granici kod Nove Peći; ugodno bavarsko skijalište Mitterdorf-Philippsreut sa 6 žičara udaljeno je 35 km.

U kući za odmor Hofgut Koryto pronaći ćete karte i informacije o raznim aktivnostima u slobodno vrijeme.


Raspoloživost

pokaži 12 mjeseci

slobodno zauzeto Dan dolaska tj. odlaska

Datum posljednjeg aktualiziranja: 15.04.2024


6 evaluacije

Ukupna ocjena

5,0 od 5
5.0 Oprema
5.0 Cijena/učin
5.0 Servis
5.0 Položaj
5.0 Čistoća
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.
Recenzije se provjeravaju na njihovu autentičnost. Više o tome u našim preporukama za procjenu.

listopad 2023

Sandra H. iz/od Stammham

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Obiteljski kraći odmor

Imali smo 4 prekrasna i opuštajuća dana sa 10 osoba i jednim psom na imanju Koryto. Nalazi se na mirnom rubu šume, kuća pruža apsolutni mir i puno prostora. Brinuli smo se da bi moglo biti hladno, ali pri dolasku kuća je već bila lijepo grijana, a uređenje je ljupko. Prva kuća za odmor u kojoj nam ništa nije nedostajalo. Budweis i Krumlov nisu daleko i apsolutno su vrijedni posjeta. Obitelj Jaegerhuber bila nam je na raspolaganju za sva pitanja. Sigurno ćemo se vratiti.

G. Hartmann

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem, Kultura & obilasci

kolovoz 2023

Sandra B. iz/od Rückersdorf

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Mir i opuštanje u Korytu

Imali smo prekrasne dane na gospodarstvu Koryto - Kuća je idilično smještena uz rub šume i savršena je za predah od svakodnevnice.

Uređeni vrt poziva na opuštanje, a za djecu ima dovoljno prostora za igru loptom i divljanje.

Moj osobni vrhunac je peć na drva u prizemlju koja stvara posebnu atmosferu i ugodno grije prostor. Kuhinja je bila izvrsno opremljena sa svime što nam je trebalo za kuhanje.

Sobe su ukusno namještene i odmah smo se osjećali ugodno i kao kod kuće.

Bilo je stvarno sjajno - rado ćemo se vratiti!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom

srpanj 2023

Ricarda S. iz/od Weilheim

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Super lijepo usred ničega predivna kuća

Mogli smo uživati ​​u apartmanu jedan tjedan u srpnju. S 8 odraslih, 2 djece i jednim psom - sve je bilo bez problema. Pomoću bicikala i hodajući mogli smo predivno istražiti područje i voziti se do jezera Moldau.
Smeštaj je u renoviranoj farmi, s predivnim hladnim dnevnim boravkom u starom štali i ljubazno uređenim sobama na katu. Veliki vrt je osigurao da se velika grupa nikad ne dosadi i da smo mogli uživati ​​u vremenu u potpunosti.
Samo preporučeno, rado ponovno!

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom, Odmor s kućnim ljubimcem

srpanj 2023

Joachim P. iz/od Waiblingen

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

savrseno

vrlo ljubazni domaćini, osjećali smo se vrlo ugodno

Preporučeno za: Obitelji s djecom, Kultura & obilasci

svibanj 2023

Hans M. iz/od Entenhausen

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Vrhunska atmosfera i izuzetno prijateljski.

Izvrsna atmosfera i izuzetno ljubazno.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Obitelji s djecom

srpanj 2021

Stefan B. iz/od Braunschweig

5,0
5 5 5 5 5
Prikaži njemački

Fantastična kuća, samo za preporučiti

Proveli smo prekrasno vrijeme s 8 odraslih osoba na ovom seoskom imanju iz snova, koje je pripremljeno s velikom pažnjom za detalje. Idealno za opuštanje u prirodi, branje gljiva, šetnju, promatranje zvijezda i jednostavno dobro raspoloženje.
Obitelj Jaegerhuber izvrsni su domaćini, ljubazni i ljubazni te su sve odlično organizirali. Detaljan priručnik daje odgovore na gotovo sva pitanja.
Područje je prekrasno za izlete, a između kulture, sporta i prirode postoji nešto za svakoga.
Bili smo oduševljeni i zaista možemo samo preporučiti Hofgut.

Preporučeno za: Aventura & doživljaj, Starije osobe, Obitelji s djecom, Kultura & obilasci


kontakt

gospodin L. Jaegerhuber

gospodin L. Jaegerhuber

Dobro nam došli u Južnu Češku! Upoznajte ovaj jedinstveni kulturni krajolik u srcu Europe i uživajte u brojnim aktivnostima za slobodno vrijeme oko imanja Koryto. Nadamo se da ćete - kao i mnogi drugi - biti oduševljeni.


ostale informacije

Broj objekta: 278483

Posljednje ažuriranje: 15.04.2024

Oglas je online od: 4 godine

URL: https://www.resido.hr/278483.htm


«Hofgut Koryto (čisto i sigurno)» je dobio ocjenu gosta 5 (ljestvica ocjene: od 1 do 5) od 6 danih recenzija evaluacije.

Ukloni
Dodati favoritima
Navedite datume putovanja za točne cijene
2 Gosta/Gostiju

DFV logo
Provjereno i certificirano od strane Njemačkog udruženja zainteresiranih za temu kuća za odmor (Deutscher Ferienhausverband e.V.)
Trustpilot
Preko 900 verificiranih ocjena na Trustpilotu
Best Price
Rezervirajte bez naknada
i provizija
Prikaži podatke o kontaktu domaćina